Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

Filmstrippenkaart rol film

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Ons nieuwscafé is tijdens filmvoorstellingen altijd open vanaf een half uur voor aanvang van de film tot een halfuur na afloop van voorstelling.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor vijf films maar € 35,-. Niet-leden betalen voor vijf films € 40,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Uitverkocht: Lion Bekijk details

Lion Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Als vijfjarig jongetje komt Saroo per ongeluk terecht in een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie.

vr 28 apr

• Reprise: Down to Earth Bekijk details

Reprise: Down to Earth Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De documentaire Down to Earth trekt nu al maanden mensen naar de bioscoop. De film volgt de wereldreis van bedrijfseconoom Rolf Winters (52), zijn echtgenote en kunstenares Renata Heinen (49) en hun drie jonge kinderen.

za 29 apr

• Lion Bekijk details

Lion Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 02 mei

• Lion Bekijk details

Lion Van 11:00 tot 13:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 03 mei

After the storm film Van 19:30 tot 22:00 | Almere Stad, de nieuwe zaal

After the Storm is een wonderschoon familiedrama over de groeipijnen van volwassen worden en de uitdagingen om de persoon te worden die je eigenlijk voor ogen had.

vr 05 mei

After the storm film Van 13:00 tot 15:30 | Almere Stad, de nieuwe zaal

za 06 mei

After the storm film Van 19:30 tot 22:00 | Almere Stad, de nieuwe zaal

di 09 mei

After the storm film Van 11:00 tot 13:30 | Almere Stad, de nieuwe zaal

wo 10 mei

• Bram Fischer Bekijk details

Bram Fischer Peter paul muller film Van 19:30 tot 22:00 | Almere Stad, de nieuwe zaal

Bram Fischer is het waargebeurde verhaal over de belangrijkste man die achter de schermen vocht tegen de apartheid in Zuid-Afrika.

vr 12 mei

• Bram Fischer Bekijk details

Bram Fischer Peter paul muller film Van 13:00 tot 15:30 | Almere Stad, de nieuwe zaal

za 13 mei