Kinderagenda

• Jeugdvoorstelling 3+: Boer Boris Bekijk details

Jeugdvoorstelling 3+: Boer Boris Van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend!. Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk.

zo 23 apr

• Kinderfilm: Solan & Ludwig: De grote kaasrace Bekijk details

Kinderfilm: Solan & Ludwig: De grote kaasrace Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De brutale en overmoedige ekster Solan zorgt weer voor flink wat spektakel in het Noorse dorp Flåklypa. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen woonplaats en het naburige dorp Slidre, zet hij alles op alles om zich te bewijzen als een echte racekampioen.

ma 24 apr

• Kinderfilm: Solan & Ludwig: De grote kaasrace Bekijk details

di 25 apr

• Workshop: Rennen in Rondjes (4 – 6 jaar) Bekijk details

Workshop: Rennen in Rondjes (4 – 6 jaar) Van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een snelcursus sluipen, achtervolgen en verrassen. Ben je iemand die nooit stil kan zitten? Maak dan op deze actieve manier kennis met theater. Aan het eind van de workshop is er een korte presentatie voor alle ouders/ verzorgers, broers en zussen. In samenwerking met theatergezelschap BonteHond.

wo 26 apr

• TechChicks presenteren: Cospaces / VR 7+ Bekijk details

TechChicks presenteren: Cospaces / VR 7+ Van 14:30 tot 16:00 | Bibliotheek Poort

Leer ontwerpen in het online 3D tekenprogramma Cospaces. In hele korte tijd leer je je eigen virtuele wereld creëren die je vervolgens met een VR-bril kunt bekijken.

wo 26 apr

• Jongeren Schaaktoernooi Bekijk details

Jongeren Schaaktoernooi (6 – 16 jr) Van 13:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de etalage

Kun je nog maar net schaken of ben je juist al supergoed? Iedereen van 6-16 jaar mag meedoen aan dit schaaktoernooi van de bibliotheek. Voor de beste speler per categorie is er een mooie prijs te winnen.

za 29 apr

• Jeugdtheater: Hands Up 4+ Bekijk details

Jeugdtheater: Hands Up 4+ Van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Ken je dat vingerpoppetje met die oogjes? Dat is Lejo! Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn optreden in sesamstraat.

zo 30 apr

• TechChicks presenteren: 3D pen 7+ Bekijk details

TechChicks presenteren: Cospaces / VR 7+ Van 14:30 tot 16:00 | Bibliotheek Buiten

Leer driedimensionaal tekenen met de 3D pen.

wo 03 mei

• Workshop 8-12 jaar: Ontwerp je eigen game Bekijk details

Workshop 8-12 jaar: Ontwerp je eigen game Van 12:30 tot 14:00 | Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal, 4e etage

Heb jij altijd al je eigen game willen maken? Dat kan nu! Tijdens deze workshop ontwerp je je eigen game en leren we je welke elementen bij een goede game horen en hoe je een game bedenkt.

za 06 mei

• Workshop 8-12 jaar: Ontwerp je eigen game Bekijk details

Workshop 8-12 jaar: Ontwerp je eigen game Van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Buiten

za 06 mei