MuziekWeb

Natuurlijk heeft de nieuwe bibliotheek een flinke muziekcollectie. Maar hebben wij het niet, dan biedt MuziekWeb uitkomst. Via de catalogus kunt u direct lenen uit hun enorme collectie: meer dan 500.000 cd's, 300.000 lp's en 30.000 muziekvideo's! Maar naast lenen kunt u ook muziek luisteren in de bibliotheek of thuis in je luie stoel.

Ziet u in onze catalogus een cd met daarbij het logo van muziekweb? Klik dan op de Aanvragen-knop. De cd ligt binnen een paar dagen voor u klaar.

Muziek thuis luisteren
Muziekwen is een dienst die bedoeld is als gids en bron om muziek te (her)ontdekken. Bij vele tracks op www.muziekweb.nl treft u links aan naar volledige tracks.

Muziek luisteren in de bibliotheek
MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn, wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres. Meer weten? Klik hier.

Oók voor kinderen
Voor kinderen is ontzettend veel muziek op de markt, maar het nieuwste is niet per definitie het leukste. Op eMuziek is ook het een en ander voor het jonge grut te beluisteren. We zetten een aantal tijdloze kinderplaten op een rijtje. Inloggen met de biebpas is voldoende om er samen met uw kind van te genieten.

Klein Orkest – Roltrap Naar De Maan
Harrie Jekkers' vriend en tekstschrijver Koos Meinderts is kinderboekenschrijver en schreef, samen met Jekkers, het grootste deel van de liedjes voor deze cd van Klein Orkest. Na Klein Orkest zijn meer Nederlandstalige popgroepen zich gaan toeleggen op kindermuziek, zoals V.O.F. De Kunst en Circus Custers.

Dirk Scheele – Leukste Liedjes
Dirk Scheele is van huis uit muziektherapeut voor gehandicapte kinderen, maar inmiddels alweer bijna twintig jaar fulltime actief als zanger van zijn Liedjesband. Op deze cd zijn Scheeles leukste liedjes verzameld.

Herman van Veen – Rode Wangen
Herman van Veen is natuurlijk geen onbekende in het kinderrepertoire: wie kent Alfred J. Kwak niet? Op deze cd staan liedjes die niet per se bedoeld zijn als kinderliedjes, maar wel hartstikke leuk zijn, zoals De Clowns, Mengelmoes en natuurlijk een van Hermans bekendste: Opzij.

Ja Zuster Nee Zuster
De gouden combinatie Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink heeft na zoveel jaren nog niks aan glans ingeleverd. De serie Ja Zuster Nee Zuster werd tussen 1966 en 1968 op televisie uitgezonden. Een eeuwigheid geleden en toch kent iedereen de juweeltjes als M’n Opa, Muis In De Supermarkt, In Een Rijtuigje en De Kat Van Ome Willem.