De Open Universiteit in de nieuwe bibliotheek

Op de vierde verdieping van de nieuwe bibliotheek is het studiecentrum van de Open Universiteit. Daar kan het cursusmateriaal ingezien worden en elke woensdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) kunt u met vragen terecht bij de informatiebalie op de eerste etage.

Nationale Studenten Enquête 2013: hoogste rapportcijfer voor OU!
Voor het vierde jaar op rij geven studenten aan de Open Universiteit hun studie het hoogste cijfer. Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2013, die 6 juni 2013 zijn gepubliceerd. De tevredenheidsscore over de studie in het algemeen bedraagt 4.26 op een schaal van 5, terwijl het gemiddelde studentenoordeel van alle 14 universiteiten 3.95 is. Studenten aan de OU zijn dus het meest tevreden over hun studie, vergeleken met alle wo-studenten van Nederland. Bovendien scoren vijf van de zeven bacheloropleidingen en drie van de negen masteropleidingen het hoogst in de betreffende studierichtingen. Vier andere masteropleidingen zijn de enige beoordeelde opleidingen in hun studierichting en voor één nieuwe masteropleiding waren nog te weinig studentenoordelen. Op inhoud, informatievoorziening, toetsing en beoordeling en studielast scoren de studenten aan de OU het hoogst van alle wo-studenten.

Wat maakt de Open Universiteit tot zo'n goed gewaardeerde universiteit? 
Bij de Open Universiteit staat een aanpak van een leven lang, open en flexibel leren voor iedereen centraal. Wij verzorgen hoogwaardig afstandsonderwijs op academisch niveau voor volwassenen. Jaarlijks staan gemiddeld 19.000 studenten ingeschreven.
Ons aanbod bestaat uit de wetenschappelijke opleidingen Cultuurwetenschappen, Managementwetenschappen, Milieu-natuurwetenschappen, Psychologie, Rechtswetenschappen, Onderwijswetenschappen en Informatica. Wie geen complete opleiding wil volgen, kan kiezen uit bijna 300 cursussen. Daarnaast bieden wij, vaak in samenwerking met hogescholen, programma’s aan op basis van open inschrijving en in-company - en maatwerkopleidingen voor bedrijven. Bovendien kan iedereen ook gratis cursussen via internet volgen.
Met in elke provincie een vestiging van de Open Universiteit zijn we altijd dichtbij onze studenten. Een studiecentrum biedt studievoorlichting, academische activiteiten en een ontmoetingsplaats voor studenten. Studiemateriaal en begeleiding zijn afgestemd op zelfstandig studeren. Studenten kunnen het tempo van hun studie zelf bepalen en thuis studeren. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Studiecentrum Almere
In het studiecentrum van de Open Universiteit in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad kunt u voor alle informatie over uw studie terecht. Op de vierde verdieping kunt u op de ruime leestafels ons cursusmateriaal inzien. Elke maand op woensdagavond vindt er een wetenschappelijke lezing of een workshop plaats. De Open Universiteit is ook aangesloten bij het Kenniscafé dat maandelijks georganiseerd wordt in en door de nieuwe bibliotheek.

Bereikbaarheid Open Universiteit studiecentrum Almere
Wij zijn aanwezig:
elke woensdagmiddag 13.00-17.00 uur, aan de informatiebalie op de eerste verdieping van de nieuwe bibliotheek Stad.

Inzage cursusmateriaal:
Dagelijks tijdens de openingstijden van de nieuwe bibliotheek op de vierde verdieping.

Stadhuisplein 101 (eerste verdieping)
1315 XC Almere
T.: 036-5342583
E.: almere@ou.nl
I. : www.ou.nl/almere