10 jaar aan het Stadhuisplein

Op zaterdag 28 maart 11.00 uur staat de nieuwe bibliotheek in het teken van het tienjarig bestaan aan het Stadhuisplein én openen wij ons nieuwe nieuwscafé op de 1e etage. Deze mijlpalen laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. Deze dag kun je dan ook genieten van een gratis programma. Film, muziek, een workshop in het teken van het best geleende boek én theater! Vier je het met ons mee?

Om 11.00 uur opent wethouder Hilde van Garderen op bijzondere wijze het nieuwe nieuwscafé.

Workshop Konmari

De boeken van Mari Kondo zijn in Almere zeker niet onbekend. Maar liefst twee boeken van opruimgoeroe Mari Kondo waren de afgelopen 10 jaar het best geleende boek. Om die reden nodigen wij Maaike Fris, platinum gecertificeerd KonMari consultant, uit om een workshop te geven.

Over het belang van opruimen per categorie, focussen op wat je wilt houden en waar je blij van wordt. Ook gaan we aan de slag met de eerste stap in het opruimproces: visualiseren hoe jouw ideale leefomgeving (en leven) eruit ziet door een moodboard te maken. Tenslotte vertelt Maaike iets over haar ervaring als opruimcoach en sluit ze af met een aantal belangrijke tips zodat je meteen zin krijgt om thuis aan de slag te gaan!

De workshop vindt plaats in nieuwscafé van 13.30 – 15.00 uur en de toegang is gratis.

Muzikaal programma: Del Prado

Afkomstig uit Almere speelt en schrijft Alexander del Prado country en folksongs, geïnspireerd door het oude westen van Amerika en de bijzondere figuren die daar rondliepen. Voor liefhebbers van Bob Dylan, Waylon Jennings en Woody Guthrie.

15.00 - 16.00 uur.
Gratis toegang.

Muzikale lunch met ...?

Met de komst van het nieuwe nieuwscafé is het ook tijd voor een nieuw programma, namelijk: een Muzikale lunch met ... Eén a twee keer in de maand kun je tijdens lunchtijd genieten van een muzikaal programma gepresenteerd door HKconcerten.

12.15 – 12.45 uur: Mariëlle Flens

Gratis toegang.

De beste filmhuisfilm van de afgelopen 10 jaar?

De nieuwe bibliotheek zocht de twee beste films van de afgelopen 10 jaar uit. En dit keer mag jij bepalen welke film wij op 28 maart gratis vertonen: Shoplifters of Moonlight! Breng je stem uit op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/denieuwebibliotheek/.

De toegang is gratis. Tijd: 14.00 uur.

Preview voorstelling theatergroep SubSub

Theatergroep SubSub speelt een korte preview van ongeveer 10 min van hun nieuwste voorstelling: Lucifer.

Het beroemde stuk van Vondel, in een modern en muzikaal jasje! Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt superveel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand?

Subsub treedt op 11.30 uur, aansluitend op de opening van het nieuwscafé.

Jeugdvoorstelling 3+: LOET bij oma op de pannenkoekenboot

Ruth Bakker speelt het nieuwsgierige meisje Loet, zoals je van haar kent, op haar eigen(wijze), interactieve en muzikale manier!

Heb jij al eens gelogeerd? Loet gaat logeren bij Oma Pannenkoek. Dat vindt ze best spannend, want Oma woont ver weg, op een klein eiland midden in het water. Oma is wel een beetje raar, ze bewaart haar tanden in een glazen potje en vertelt vaak vreemde verhalen over vroeger. Loet luistert er graag naar. Tijdens het logeren vertelt Oma Pannenkoek dat ze vroeger pannenkoekenbakker was op een piratenschip. 'En toen?' vraagt Loet nieuwsgierig ...

De toegang is gratis. Waar? Tussen de jeugdafdeling & het nieuwscafé. Hoe laat? van 11.30 – 12.15 uur.

Workshop 6+: ontmoet de Ozobots!

Ozobots zijn grappige kleine robotjes die hun route bepalen door lijnen te volgen. De kleuren van de lijnen waar ze overheen 'lopen' geven ze weer door licht te geven in de kleur van de lijn die ze volgen. Tijdens deze workshop programmeer jij de Ozobots door lijnen te tekenen en ze te voorzien van codes. Je kunt verhalen tekenen, wedstrijdjes doen met andere Ozobots en ook puzzels oplossen.

In de etalage van 11.00 tot 15.00 uur. Gratis!

Barista en latte-art demonstratie

Tijdens de feestelijke opening zal Coffee-star barista Jan Peter (van Dam) een live barista demonstratie geven. Hoe zet je nou een perfecte espresso? Wat maakt een cappuccino zo romig? Wat zijn de geheime technieken achter prachtige latte art op je café latte?