Almeerse lentekriebels

Het voorjaar is begonnen en dat zorgt ervoor dat het bij veel mensen begint te kriebelen. Om lekker naar buiten te gaan, de natuur in, om in de tuin te werken en een moestuin aan te leggen, te wandelen en fietsen langs het Weerwater of door de Oostvaardersplassen. Misschien zelfs een grote schoonmaak? Of is het lekker weer en gunt corona het ons om een rondleiding over het Floriade-terrein te volgen? Dit alles en meer vatten wij vanaf 1 april tot half juni samen in het thema 'Almeerse lentekriebels'. Op deze pagina vind je allerlei boekentips, doetips en events die voor het ultieme lentegevoel zorgen. Kijk je mee?

Jeugdboeken #lentekriebels

Jackie van Laren Lentegroen

Tussen boswachter Sylvie, die met haar dochter naar een nieuwe boswachterij verhuist waar zij opdracht krijgt een landgoed open te stellen voor publiek, en de landgoedeigenaar ontstaat een bijzondere band.

Bekijk dit boek

Lekker lezen #lentekriebels

Online ontmoeting met Bibi Dumon Tak (9+)

Online Bureau Boeiend: Seks, conceptie en geboorte

Ontmoet Ilse Ruijters

Lentekriebels PubQuiz

Knutsel je eigen vogeltje

Als ik later groot ben-College : Sharon Doorson, zangeres

Barbecuen op mooie lentedagen?

Frisse salades #lentekriebels

IJsjes, ijsjes en nog eens ijsjes

Expositie: Mijn nieuwe seizoen

Minji Jeong denk dat het leven van mensen zich voltrekt in cirkels net als de seizoenen dat doen. Soms zijn het gelukkige tijden. Soms valt het leven je zwaar. Het gaat door en verandert net als de seizoenen dat doen. Niets blijft hetzelfde. Ben jij nu in de lente of in de winter? Moeder worden bracht Minji een nieuw seizoen. Zij tekende haar nieuwe seizoen in Nederland: Moederschap met al haar onvergetelijke momenten.

Naar de online expositie

Je eigen moestuin

Groene vingers

Mis je ons Filmhuis? Kijk thuis via Picl!

Je bekijkt exclusief de allernieuwste films die op dit moment vertoond worden op het grote scherm. Gewoon thuis vanaf je eigen bank. Nooit meer wachten, nooit meer missen. Een kaartje kost € 8,50.

Naar ons aanbod

Naar buiten!

Wandelen kan altijd

onlinebibliotheek.nl

Met je bibliotheekabonnement heb je gratis toegang tot talloze e-books en luisterboeken voor jong en oud. Welk boek ga jij als eerste lezen of luisteren?

Naar de Online Bibliotheek

E-books #lente

Volg je ons al op Instagram?

Dagelijks delen we allerlei nieuws, weetjes, boekentips en kijkjes achter de schermen via ons Instagram-account. En op de vrijdagmiddag is er elke week (volgens traditie inmiddels) een bookface.

Naar Instagram