Blogs op Biblyo

Ondertussen op Bibylo.nl ...

Wist jij dat de nieuwe bibliotheek ook een blog heeft? Op www.biblyo.nl bloggen wij al een tijdje van alles bij elkaar in verschillende categorieën. Hieronder zetten we de meest recente voor je onder elkaar. Veel leesplezier!

Naar het blog

Mindfulness is heel gewoon

We hebben het druk met z’n allen. Heeeel druk! Het leven lijkt soms wel een marathon en dan moet je ook nog eens van jezelf verwachten dat je in een lotushouding als een halve monnik stil moet gaan zitten? Dat lijkt een onmogelijke taak. Daar heb ik toch géén tijd voor! Is dan de reactie van de meeste onder ons. Mindfulness is iets heel gewoons. Weet je dat een boeddhistische monnik maar heel weinig mediteert. De meeste tijd besteedt hij of zij aan hele basale taken, zoals vegen, tuinieren, afwassen en koken. Het verschil met onze westerlingen is dat ze dit doen met volledige toewijding en aandacht.

Kookboekenweek 2020: 6 tot en met 15 november

Een romantische eerste kerst voor twee? Een lekker winters etentje? Of een kerst met je complete schoonfamilie over de vloer? Met Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven kom je altijd goed beslagen ten ijs.

De favorieten van Biebmiepje #7

Een deel van het derde kwartaal was privé een roerige periode en dat resulteerde in een flinke leesdip. Ik las dus een stuk minder boeken dan normaal, maar: wel hele fijne! Ik ga jullie een paar van mijn favoriete boeken laten zien van het derde kwartaal van 2020. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al zeven jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #7!

Snellezen of snel lezen: Corina gaat ermee aan de slag

De stapel boeken die ik thuis heb en wil lezen (en die nog op mijn verlanglijstje staan) is hoog en blijft eigenlijk wel groeien. Elke dag plan ik bewust minimaal 30 minuten in om te lezen. Ik heb nooit genoeg en wil altijd weer meer lezen. Nieuwe onderwerpen, technieken of omdat ik ergens een oplossing voor zoek. Veelal zijn dat boeken voor persoonlijke ontwikkeling of op het gebied van ondernemen. Dit keer ga ik aan de slag met snellezen.

De favorieten van Biebmiepje #6

Na de roerige start van het jaar raakte ik een beetje gewend aan deze vreemde periode. Een vlucht in boeken hielp wel een beetje! Ik ga jullie een paar van mijn favoriete boeken laten zien van het tweede kwartaal van 2020. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al zeven jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #6!

5 Tips voor smartphone fotografie

“The best camera, is the one that you have with you!” is een bekende quote van Chase Jarvis. En dat is ook zo. Onze smartphones nemen we tegenwoordig altijd mee. Wanneer we gaan wandelen, wanneer we onderweg zijn naar afspraken, wanneer we aan het hardlopen zijn. Soms wil je onderweg spontane foto’s maken en dan is het handig dat je de camera van je smartphone kunt gebruiken om deze momenten vast te kunnen leggen. Tegenwoordig zitten er goede camera(’s) op de smartphones. Met de onderstaande tips kun je nog meer voordeel halen uit je smartphone fotografie!

Bij ons in Almere: Mariëtte Woltheus

Mariëtte Woltheus (55) woont samen met haar partner Edwin en hondje Shayan in Almere. ‘In 2000 kreeg ik wegrakingen, en een paar maanden ineens hevige steken in mijn onderrug. Ik klapte neer en had geen gevoel meer in mijn benen. Artsen weten niet wat het is, maar ik heb nooit meer kunnen lopen.

Expositie Almere Boven: memory met foto’s van bijna niks

Een paar jaar terug kwam een moderne variant van Memory op de markt, met twee bij elkaar passend kaartjes, maar dan steeds nét even anders. Thuis hebben we er één over Dutch Design en een andere met portretten van tweelingen, steeds twee foto’s die verwant zijn, maar toch niet hetzelfde. Een Memory Game voor jong en oud dat dwingt je om anders te kijken, om verbanden te zien die je op het eerste gezicht nog niet had ontdekt. Wat dit te maken heeft met de expositie Almere Boven …?

Bij ons in Almere: Michael Hoang

Maikel Hoang (23) woont bij zijn ouders in Almere en leeft met de zeldzame en ongeneeslijke ziekte Melas. ‘Op mijn zestiende kreeg ik epilepsie. Artsen zeiden: daar groei je overheen, maar dat bleek niet zo te zijn. Verlammingen, aanvallen en zelfs een beroerte. Jaren lag ik in en uit in het ziekenhuis. Door de aanvallen heb ik blijvende hersenschade opgelopen.