Nieuwe zomerzin

Nieuwe zomerzin

Zomer is de tijd van het jaar waarin we (hopelijk) kunnen genieten van heel veel mooie en warme dagen. Dagen om lekker naar buiten te gaan om te wandelen, een stuk te fietsen of voor een bezoekje aan het strand ... Maar ook om een fijn plekje op te zoeken om te lezen. Op deze pagina vind je van half juni tot 1 september allerlei boekentips (inclusief e-books) en ander leuks rondom ons thema 'Nieuwe zomerzin'. Veel plezier en we wensen je een fijne zomer!

Voor de boeken die je in de maand juli leent, is de leentermijn verlengd van drie naar zes weken! 

Debbie Johnson Zomer in het Duincafé

in het Duincafé worden problemen opgelost, vriendschappen gesmeed en liefdes gevonden

Laura, sinds twee jaar weduwe en moeder van twee pubers, gooit het roer om door te solliciteren op een baan in het Duincafé.

Bekijk dit boek

Lekker lezen #zomer

Jeugdboeken #zomer

Boek 'n Trip!

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app lenen jongeren tot 18 jaar tijdens de zomeractie de leukste e-books en luisterboeken. Ook als je nog géén lid bent van de bieb. De zomeractie Boek 'n Trip loopt van 1 juli tot en met 31 augustus 2021. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan mag je in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Je kunt kiezen uit duizenden titels.

Lees meer over Boek 'n Trip


Doe mee met de 'Nieuwe zomerzin challenge'!

De hele maand juli staat bij De Nieuwe Bibliotheek in het teken van een zomerse challenge. We delen 31 dagen lang elke dag een leuke challenge met je via onze stories op Facebook en Instagram. Van doe-challenges tot winacties en voor jong en oud. Uiteraard kun je helemaal zelf bepalen op welke dag je welke challenge wil doen. Nieuwsgierig? Je vindt de complete challenge hieronder. Doe je mee?

Bekijk hier de complete challenge

Kleurplaten

Je kunt deze kleurplaten vanaf 1 juli ook ophalen bij de klantenservicebalies in onze bibliotheken. Lever je kleurplaat ingekleurd voor 1 augustus in bij onze klantenservicebalie en wie weet win jij wel een goed gevulde rugtas...

NIEUW: HET BUDGETABONNEMENT!

Heb je een kleine beurs, ben je jong, of lees je bijvoorbeeld alleen in de vakantie? Dan is ons Budgetabonnement iets voor jou! Met dit abonnement ben je al voor € 16,50 lid van de bibliotheek. Je krijgt het volgende met dit abonnement: tien boeken in een jaar lenen, 10% korting op een kaartje voor al onze evenementen en films, een uur gratis internetten, een leentermijn van drie weken, met de mogelijkheid om één keer drie weken te verlengen. Kijk op onze website voor meer informatie over onze verschillende abonnementen en hoe je lid kunt worden!

Meer informatie

Let op! In de zomerperiode zijn onze openingstijden net even anders dan gebruikelijk. Kijk hier voor de actuele openingstijden >>

AGENDA

Driedaagse Trendworkshop As of Nu (15+) | 7, 8 en 9 juli

Strandballenactie!

Als je op woensdag 14 juli boeken komt lenen in de bieb, dan krijg je er als cadeautje een strandbal bij (voor iedereen tussen de 0 en 17 jaar).

Hallo Wereld! | 13 juli


Barbecuen op warme zomerdagen?

Frisse salades #zomerzin

IJsjes, ijsjes en nog eens ijsjes

Expositie: As of nū

Deze zomer slaan we de handen ineen met Stichting De Vrolijkheid! In deze exposities zie je werk uit het project ‘As of Nū’; foto’s, collages, verhalen en één co-created trendboek. Daarnaast worden aan de expositie steeds weer onderdelen toegevoegd.

Meer informatie

Reizen


Marjoleine Tel Een onverwachte zomer

Kamperen? You love it, or you hate it. Wendy komt met haar familie al jaren met veel plezier op camping De Zandrand. Ze is dol op het buitenleven, de wekelijkse bingo en de gezelligheid. Linda houdt meer van een luxe vakantiehuisje in Italië, maar de...

Bekijk dit e-book

E-books #zomer

onlinebibliotheek.nl

Met je bibliotheekabonnement heb je gratis toegang tot talloze e-books en luisterboeken voor jong en oud. Altijd en overal: handig tijdens de vakantie! Welk boek ga jij als eerste lezen of luisteren?

Naar de Online Bibliotheek

Groene vingers

Geniet nu ook van Filmhuis-films thuis via Picl!

Je bekijkt exclusief de allernieuwste films die op dit moment vertoond worden op het grote scherm. Gewoon thuis vanaf je eigen bank. Nooit meer wachten, nooit meer missen. Een kaartje kost € 8,50.

Naar ons aanbod

Wandelen kan altijd

Naar buiten!

Volg je ons al op Instagram?

Dagelijks delen we allerlei nieuws, weetjes, boekentips en kijkjes achter de schermen via ons Instagram-account. En op de vrijdagmiddag is er elke week (volgens traditie inmiddels) een bookface.

Naar Instagram

Kijk ook eens op ons Pinterest-bord!

Zin in dat heerlijke zomerse sfeertje? Wij hebben op Pinterest een bord aangemaakt waarmee dat prima lukt.

Naar Pinterest