The pop to my corn

Online YA-leesclub

Hebben jij en je vrienden een voorliefde voor verfilmde boeken? Zodat je eerst het boek kunt lezen en daarna nog eens van het verhaal kunt genieten via Netflix? En dat je dan, hoewel je weet dat het zo gaat, je toch iedere keer weer verbaast over het feit dat de film/serie anders is dan het boek... Wij snappen dat. Of heb jij juist een voorkeur voor andersom? Eerst de film en dan het boek? Anyway, deze online Young Adult boekenclub is het helemaal hoor. Zoek niet verder.

We hebben drie toppertjes voor je bij elkaar gezocht: boeken die je ook op Netflix kunt vinden. Kun je zelf kiezen wat je eerst doet, lezen of kijken. Uiteraard hebben we allerlei goodies voor je bij elkaar gezocht zodat je direct je vrienden en jezelf aan het lezen kunt zetten, om over een paar weken lekker met de club een avondje los te gaan over die toffe boeken. Klinkt best heel goed toch? Let's go! 


Hoe werkt dat, zo'n Young Adult boekenclub?

1. Stuur je vrienden een mail die ze NIET kunnen weigeren met daarin de link naar deze pagina. Zeg dat ze acht weken de tijd hebben om de drie boeken te lezen en reserveer gelijk een avond in jullie agenda's waarop de 'Pop to my corn' boekenclub bij elkaar komt (online of offline). 

2. Lezen, lezen en nog eens lezen... En dat zou ik zeker doen want je valt hoe dan ook door de mand anders. No kidding. Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je de e-books gratis lenen via de Online Bibliotheek. Niet iedereen lid? Hoe kan dat?! Grapje, geen paniek, met een kleine investering vind je de boeken vast ergens anders. De papieren versie of het e-book. Kan allebei uiteraard.

3. D-day! Komt de boekenclub online bij elkaar? Zorg dan dat je van tevoren een link deelt (via Teams of Zoom of een andere tool). Misschien kun je als host zelfs leuke pakketjes laten bezorgen bij de rest van de club met een hapje en een drankje. Komen jullie offline bij elkaar? Zorg voor voldoende hapjes die lekker bij het thema passen. En in beide gevallen: popcorn! What else. Wil je het fijn awkward maken voor je boekenvrienden dat kan een wazige dresscode altijd helpen.

4. Let's do this! Om associaties met je diep weggestopte schooltrauma's voor te zijn; houd het lekker luchtig en blijf lachen. Altijd. Wijs wel even een discussieleider aan, degene met de grootste mond werkt altijd wel prettig, zodat de boel wanneer het helemaal doodvalt weer vlot getrokken kan worden. Weet hij/zij het ook niet meer? No worries, we've got your back! Check de goodies verderop deze pagina met fijne standaard discussievragen. 

5. Ben je eigenlijk wel klaar met discussieren? Het geeft niks als dat na 5 minuten al zover is. Tijd voor een quizzzzzz. En ook daarvoor hebben we alles al voor je voorbereid. Kijk maar even bij de goodies verderop. Die quiz heb jij uiteraard van tevoren al klaargezet dus: gaan! Misschien wel leuk om een prijs voor de beste speler achter de hand te hebben...


YOU ARE THE POP TO MY CORN: 3 E-BOOKS VOOR DE BOEKENCLUB

Tiny pretty things

Gigi, Jene en Bette zitten samen op een elitaire balletschool in Manhattan. Als Bette haar droomrol niet krijgt, zint ze op wraak. Onschuldige nieuweling Gigi merkt dat de hoofdrol krijgen haar niet populairder maakt. En perfectionistische June probeert wanhopig om ook in de spotlights te komen.

Waar het licht is

Violet en Finch ontmoeten elkaar boven op de klokkentoren van school. Allebei overwegen ze er vanaf te springen. Finch leert Violet opnieuw van het leven te genieten. Maar lukt hem dat zelf ook? 

Aan alle jongens van wie ik hield

Geheel onbedoeld ontvangt Josh een oude liefdesbrief van Lara Jean. Om Josh te bewijzen dat ze niet meer verliefd op hem is, begint Lara Jean een neprelatie met de populaire Peter.


GOODIES VOOR DE YOUNG ADULT BOEKENCLUB!

Eerste hulp bij discussievragen

Ok, ok… we snappen dat zo’n discussie voeren over boeken best lastig kan zijn. En wat dan hè. In plaats van elkaar een beetje suf aanstaren terwijl het ongemakkelijk lang stil blijft, hebben wij een aantal serieuze boekenclubvragen voorbereid. Op deze manier kunnen jullie het boek inhoudelijk goed bespreken. Lijkt het toch nog écht op een boekenclub! 

Quizzzzzz o'clock!

Een quiz is altijd een lekkere ijsbreker en brengt de stemming er in. Zeker als je Kahoot inzet zodat iedereen lekker op z'n telefoon kan stemmen en bij iedere vraag de spanning stijgt. Wie reageert het snelst? En wie heeft de meeste juiste antwoorden? Liever een offline quiz? Dat kan natuurlijk ook. Geef iedereen pen en papier, lees de vragen en de antwoordkeuzes voor en aan het eind check je wie de winnaar is. 

Bookish wannahaves

Wil je het leesfeestje nog leuker maken? Dan mogen bookish wanna haves niet ontbreken. Wij verzamelden op Pinterest allerlei leuks bij elkaar. Kijk je mee?