Studietips

EXAMENTIJD

Het is weer die tijd van het jaar: examentijd. Hoewel het altijd al een periode is die veel stress veroorzaakt, komt daar dit jaar (net als vorig jaar) nog een extra factor bij in de vorm van corona en alle maatregelen. Ben je er al klaar voor? Weet je wat je te doen staat om met de beste kans op slagen aan je examens te beginnen? Op deze pagina vind je een en ander dat je kan helpen.

We vroegen ervaringsdeskundigen Merel, Sydney en Victoria hun do's, don'ts en studietips met je te delen. Je vindt er allerlei boekentips over studeren, maar ook over relaxen én we tippen een aantal fijne young adult boeken. Inspanning afwisselen met ontspanning is tenslotte heel belangrijk.

We hopen dat je straks ontspannen je examens tegemoet gaat, doordat je een fijne voorbereiding hebt kunnen doen. Hoe dan ook wensen we je vast heel veel succes. Op naar dat diploma!

Examentijd: do's, don'ts en studietips van Merel

Examentijd: do's, don'ts en studietips van Sydney

Examentijd: do's, don'ts en studietips van Victoria

Boekentips #studeren

Ken je de Online Bibliotheek al?

Met je bibliotheekabonnement heb je gratis toegang tot talloze e-books en luisterboeken. Welk boek ga jij als eerste lezen of luisteren?

Naar de Online Bibliotheek

Boekentips #relax

Volg je ons al op Instagram?

Naar Instagram

Young Adult Books

Online Young Adult Leesclubs

Of je nu een paar boeken per week verslindt of op random momenten boeken leest, samen lezen maakt het nóg leuker. En daar hebben wij iets voor bedacht: online Young Adult leesclubs! Natuurlijk maken we het je zo makkelijk mogelijk. Met e-books zodat je er niet eens de deur voor uit hoeft én overal en altijd kunt lezen. En met kant-en-klare quizvragen bijvoorbeeld. Je vindt nu twee verschillende categorieën, maar we zijn hard aan het werk om nieuwe toe te voegen. Houd dus zeker onze socials in de gaten terwijl je met 'You are the peanut to my butter' of 'You are the pop to my corn' start. Veel plezier!

Naar de online YA-leesclubs

Uittrekselbank

Bekijk de uittreksels van bekende jeugdboeken en literatuur.

LiteRom

Via LiteRom vind je boekrecensies van jeugdboeken en Nederlandstalige literatuur.

Delpher

Op Delpher vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. Full-text online.

Ben jij al lid van De Nieuwe Bibliotheek?

Sydney studeert in Utrecht maar woont in Almere en vertelt je waarom ze graag bij onze bibliotheek komt. En wist je dat we per 1 mei een nieuwe abonnement introduceren? Het Budgetabonnement. Met dit abonnement ben je al voor € 16,50 per jaar lid van de bibliotheek. Je mag tien boeken per jaar lenen én je krijgt 10% korting op een kaartje voor al onze evenementen en films. Ook mag je een uur gratis internetten.