Top 10 | januari 2020

Ben jij ook altijd op zoek naar nieuwe leesinspiratie? Dan hebben we iets leuks voor je: de top 10 van meest verkochte boeken! De meeste boeken uit dit lijstje, kun je als 'gewoon' boek bij ons lenen en/of als e-book en luisterboek. Ken je ze allemaal al? Of kun je er weer een paar toevoegen aan je te-lezen lijstje? 

1: De jongen, de mol, de vos en het paard | Charlie Mackesy

Een jongen reist door de wildernis en sluit vriendschap met een mol, een vos en een paard. Ze voeren mooie gesprekken over van alles. Ook over taartjes eten. Ze ontdekken dat iedereen soms pijn heeft, bang is of verdrietig, maar dat het helpt als je dat samen bent. 

2: De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

Speurtocht naar een positief mensbeeld aan de hand van historische voorbeelden, met adviezen voor een beter samenleven.

Ook te lenen als e-book

én als luisterboek

3: Een beloofd land | Barack Obama

In dit boeiende, langverwachte eerste deel van zijn presidentiële memoires vertelt Barack Obama het verhaal van zijn onwaarschijnlijke odyssee van een jongeman die op zoek is naar zijn identiteit tot de leider van de vrije wereld, waarin hij in buitengewoon persoonlijke bewoordingen schrijft over de jaren waarin hij politiek werd gevormd en over de bepalende momenten in de eerste termijn van zijn historische presidentschap - een roerige periode vol dramatische veranderingen.

4: Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt | Haemin Sunim

Hoe moet je omgaan met de uitdagingen van het drukke moderne leven, hoe onderhoudt men relaties en hoe kweekt men zelfcompassie? Is het de wereld die zo druk is, of is mijn geest zo druk? Wij kennen de wereld alleen door het venster van onze geest. Als onze geest vredig is, is de wereld dat ook. Kennis hebben van onze geest is net zo belangrijk als proberen de wereld te veranderen.

5: Revolusi | David van Reybrouck

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn monumentale Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop.

6: 't Hooge Nest | Roxane van Iperen

Van Iperen ontdekte dat haar woonhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gefunctioneerd als een onderduikvilla, van waaruit twee Joodse zusjes daadwerkelijk actie ondernamen tegen de bezetter en dat pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. 't Hooge Nest werd daardoor een symbool van verzet. Van Iperen beschrijft het waargebeurde verhaal van de twee zussen Brilleslijper en hun familieleden.

Ook te lenen als e-book

Ook te lenen als luisterboek

7: Martien | Jan Dijkgraaf

Iedereen kent Martien Meiland van de televisieserie ‘Chateau Meiland’, die op SBS 6 wekelijks (veel) meer dan een miljoen kijkers trekt. Iedereen heeft ook een oordeel over hem. Je houdt van ‘m, of je vindt ‘m vréselijk. De televisieserie laat echter maar een klein deel van Martien zien. In dit boek vertellen Martien, Erica, Montana, Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny hún complete verhaal. Zonder zichzelf en anderen te sparen.

8: Wen er maar aan | Maike Meijer

In haar nietsverhullende dagboek registreert de werkloze actrice M. het kleine en grote verval in haar leven. Haar puberzoon Ole dreigt het nest te verlaten en sex met echtgenoot Koos is tegenwoordig iets wat af en toe moet gebeuren. ‘Het is net als een halfjaarlijkse controle bij de tandarts, alleen dan minder vaak.’ Ondertussen verlangt ze vurig naar een glansrol. Ze wil zichzelf – en bovenal haar zoon – bewijzen dat er nog toekomst in haar zit.

9: Wat als | Randall Munroe

De auteur is gespecialiseerd in fysica. Door zijn grote interesse in dit aandachtsgebied en passie wil hij dit toegankelijk maken voor iedereen. In dit boek beantwoordt hij de meest uiteenlopende, vaak onzinnige wetenschappelijke vragen die vaak slechts theoretisch voorkomen. Wat gebeurt er als een bliksem een kogel in de lucht raakt? Hoe snel kun je over een verkeersdrempel rijden en het kunnen navertellen? En hoeveel energie kan Yoda, een personage uit de Starwars-trilogie, maximaal opwekken? Dit boek is vol met kennis die je zomaar op eens van pas kan komen.

10: Master your mindset | Michael Pilarczyck

Lezers zullen zich herkennen in het geschetste beeld van Michael Pilarczyk, oprichter van de Mastermind Academy. Doe je wat je echt leuk vindt? Geeft het leven voldoende vreugde of geluk? Niet zelden zijn mensen ongelukkig met hun leven. Ze vinden hun baan niet leuk en werken voor het gezin of hypotheek. Dergelijke omstandigheden leiden tot stress en depressie. Leef je mooiste leven en zet theorie om in actie is de boodschap. 

Top 10 meest geleende e-books

NIEUWS

 1. Open call: Kunstenaars over Tweestrijd

  De Boekenweek in maart heeft het thema Tweestrijd. De nieuwe bibliotheek zoekt Almeerse kunstenaars die één werk of een serie werken hebben over dit thema.

  20 januari 2021

  Bekijk details van Open call: Kunstenaars over Tweestrijd

 2. Gratis online trainingen

  Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus...

  5 januari 2021

  Bekijk details van Gratis online trainingen

 3. Nieuw: online YA-leesclub

  Houden jij en je leesvriendinnen (vrienden mag ook) wel van een good old dosis zoetsappigheid op zijn tijd? Verslinden jullie feelgood romans bij de vleet? En zeg eens eerlijk, jullie worden zeker allemaal...

  4 januari 2021

  Bekijk details van Nieuw: online YA-leesclub

 4. Afhaalservice BiebDrive is open

  Onze BiebDrive is open! Reserveer je boeken en maak een afspraak.

  18 december 2020

  Bekijk details van Afhaalservice BiebDrive is open

 5. Nieuw jeugdboek van Erfgoedhuis Almere: Kitty Koelman en de Maanvangst

  Erfgoedhuis Almere brengt met trots een nieuw jeugdboek uit: Kitty Koelman en de Maanvangst. Het boek wordt als cadeau meegegeven via de Almeerse bibliotheken bij het reserveren van jeugdboeken via de...

  18 december 2020

  Bekijk details van Nieuw jeugdboek van Erfgoedhuis Almere: Kitty Koelman en de Maanvangst

 6. Nieuw: de TijdschriftenBieb

  De TijdschriftenBieb is een nieuwe tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met het online lezen van tijdschriften.

  18 december 2020

  Bekijk details van Nieuw: de TijdschriftenBieb

 7. Oproep: Levende Boeken gezocht

  Op dinsdag 26 januari 2021 organiseren De Nieuwe Bibliotheek en het Europe Direct Informatiecentrum Almere een online ‘Human Library’. Iedereen die te maken heeft met een bepaald vooroordeel en daarover...

  18 december 2020

  Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht

 8. Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl

  Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Het Nieuwe Filmhuis biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 37 Nederlandse filmtheaters.

  8 december 2020

  Bekijk details van Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl

 9. Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

  Op donderdag 10 september vond de feestelijke lancering van Digiwijzer Almere én het Informatiepunt Digitale Overheid plaats in aanwezigheid van wethouder Roelie Bosch. Met de lancering van beide initiatieven...

  11 september 2020

  Bekijk details van Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Meer

Binnenkort in de bibliotheek

 1. Online Human Library Almere

  Deze editie vindt online plaats en iedereen kan meedoen! Zo kun je vanuit je eigen huis een Levend Boek ontmoeten.

  Van 19:00 tot 21:00

  Online

  di 26 jan

 2. Expositie: Aves

  Beeldend en schrijvend kunstenaar Hein Walter exposeert met werken, gemaakt met pastelkrijt op papier. De werken lijken vrolijk en kleurrijk, maar ook het donker is voelbaar in het werk.

  27 januari 2021 t/m 30 maart 2021

  Bibliotheek Haven

  27 jan t/m 30 mrt

 3. Online Kanje(r)lezen (groep 4)

  Online met een groepje kinderen samen, onder begeleiding, een uurtje lezen. We blijven online Kanje(r)lezen tot de bibliotheek weer opengaat.

  Van 15:00 tot 16:00

  Online

  wo 27 jan

 4. Online Kanje(r)lezen (groep 5-6)

  Online met een groepje kinderen samen, onder begeleiding, een uurtje lezen. We blijven online Kanje(r)lezen tot de bibliotheek weer opengaat.

  Van 16:00 tot 17:00

  Online

  wo 27 jan

 5. Expositie Als het vuur komt van Linde Gadellaa

  Linde Gadellaa exposeert met fotogrammen.

  2 september 2020 t/m 27 januari 2021

  Bibliotheek Haven

  02 sep t/m 27 jan

 6. Als ik later groot ben-college - Online

  Het 'Als ik later groot ben-college' bestaat één jaar. Dit wilden we vieren met een hele speciale editie in de bibliotheek maar helaas kan dit nu even niet. In plaats daarvan delen we online drie filmpjes...

  13 januari 2021 t/m 27 januari 2021

  Online

  13 jan t/m 27 jan

 7. Expositie: Wie wij zijn – Wie zijn wij; van stelling naar vraag

  Kunstproject voor jong en oud met collages van beeldend kunstenaar Ninette Koning en gedichten van auteur Maria van Daalen. Daarnaast hebben aan deze expositie het Erfgoedhuis Almere, twee scholen in Almere...

  28 januari 2021 t/m 25 februari 2021

  Bibliotheek Stad

  28 jan t/m 25 feb

 8. Nationale Voorleesdagen

  Van 20 t/m 30 januari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Tien dagen waarin voorlezen centraal staat. Dit jaar staat het Prentenboek van het Jaar 2021, Coco kan het! van Loes Riphagen, centraal.

  20 januari 2021 t/m 30 januari 2021

  20 jan t/m 30 jan

 9. Online Masterclass Creatief denken: Waar een wil is, ontstaat een weg

  Rudy Veraar (Ruvesteps) reikt je in deze online masterclass tools aan om je creatieve gaven in werking te stellen. Door op een andere manier dingen/mensen te bekijken, beluisteren en ervaren vorm je creatieve...

  Van 10:00 tot 12:00

  Online

  do 28 jan

Meer

FILMAGENDA

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.