• - Uitverkocht - LEGO workshop WeDo2 7+ Bekijk details

LEGO workshop WeDo2 Van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Buiten, workshopruimte

Ga op ontdekkingsreis met ontdekkingsrobot Milo.

za 23 sep

• Jeugdvoorstelling 6+: Kids Open Podium Bekijk details

Jeugdvoorstelling 3+: Boer Boris Van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Muzikanten, acteurs, goochelaars en dansers; opgelet!

zo 24 sep

• Peutervoorlezen Bekijk details

Boeken die worden voorgelezen aan peuters 26 september 2017 t/m 29 september 2017 | Elke week | Almere Stad, Buiten, Haven en Poort

Wekelijks halfuurtje voor alle Almeerse peuters (1-4 jaar) die van voorlezen houden.

26 sep t/m 29 sep

• Expositie Keramiek en Beelden Bekijk details

Keramiek en Beelden 20 september 2017 t/m 11 december 2017 | Bibliotheek Haven

Schalen en objecten van keramiste Catherina Lissner.

20 sep t/m 11 dec

• TechKids: Maak je eigen logo 8+ Bekijk details

TechChicks presenteren: Cospaces / VR 7+ Van 14:30 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal

Hoe ziet jouw eigen logo eruit?

wo 27 sep

• LEGO workshop WeDo2 7+ Bekijk details

LEGO workshop WeDo2 Van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Poort

Ga op ontdekkingsreis met ontdekkingsrobot Milo.

wo 27 sep

• Workshop: e-books lenen en downloaden Bekijk details

Workshop: e-books lenen en downloaden Van 19:00 tot 20:30 | De Nieuwe Kamer, Almere Stad

Steeds meer mensen lezen via e-reader, tablet of smartphone. Met uw abonnement heeft u de mogelijkheid om 7 dagen per week 24 uur per dag e-books te lenen en lezen. Deze workshop, alleen voor bibliotheekleden, legt stap-voor-stap uit hoe het lenen en downloaden van e-books precies werkt.

do 28 sep

• Festival 2 Turven Hoog Bekijk details

29 september 2017 t/m 1 oktober 2017 | Bibliotheek Stad

Het allerleukste festival voor de allerkleinsten strijkt weer neer in de nieuwe bibliotheek. Drie dagen lang is er door het hele gebouw van alles te beleven op het gebied van theater, muziek en dans. Kom en mis het niet! Klik op onderstaande linkjes voor meer informatie over het programma. Festival 2 Turven Hoog is pas compleet met installaties waar kinderen eindeloos in kunnen spelen. Speciaal voor het festival worden er interactieve installaties ontwikkeld door beeldend kunstenaars. Ze staan overal in de nieuwe bibliotheek en in KAF opgesteld en zijn gratis toegankelijk.

29 sep t/m 01 okt

• Festival 2 Turven Hoog: De Vervelende Bus (4+) Bekijk details

Festival 2 turven hoog: De vervelende Bus 29 september 2017 t/m 1 oktober 2017 | Stadhuisplein Almere Stad / Ingang bibliotheek

Wat gebeurt er met je als je even niets doet omdat je gewoonweg niet weet wat? Dan geniet je van het moment. Je hoofd wordt leeg en er komt plek voor nieuwe ideeën. En die ideeën zijn creatiever en frisser dan je ooit had kunnen bedenken.

29 sep t/m 01 okt

• Festival 2 Turven Hoog: VaarWel (3+) Bekijk details

Festival 2 turven hoog: VaarWel 30 september 2017 | Bibliotheek Almere Stad, het nieuwe lokaal

Een muzikaal avontuur over een zee van dromen. Voor iedereen die zich weleens alleen voelt. Een groot, leeg strand. Een oceaan die golft en klotst. De wind waait de mensen stemmen weg.

za 30 sep