• Peutervoorlezen Bekijk details

Boeken die worden voorgelezen aan peuters 21 november 2017 t/m 24 november 2017 | Elke week | Almere Stad, Buiten, Haven en Poort

Wekelijks halfuurtje voor alle Almeerse peuters (1-4 jaar) die van voorlezen houden.

21 nov t/m 24 nov

• Mannetjes met Plannetjes 2+ Bekijk details

Mannetjes met plannetjes 15:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal en de etalage

Een stoere, energieke en beeldende voorstelling over drie mannetjes, een kooi en een vogel. En heel veel plannetjes.

zo 26 nov

• Peutervoorlezen Bekijk details

Boeken die worden voorgelezen aan peuters 28 november 2017 t/m 1 december 2017 | Elke week | Almere Stad, Buiten, Haven en Poort

28 nov t/m 01 dec

• Techkids: Games programmeren 8+ (uitverkocht) Bekijk details

Techkids games programmeren Van 14:30 tot 16:00 | Almere Buiten

Ben jij ook zo gek op games spelen?

wo 29 nov

• Expositie: The Botfactory Bekijk details

3 november 2017 t/m 30 november 2017 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De Artbots van Erik Fakkeldij lijken nog het meest op mechanische dieren. Hij combineert de vruchten van moeder natuur (dierenbotten, leer, slangenhuiden etc) met minder natuurlijke producten als aluminium, staal en elektromotoren. Al deze materialen wekken een bizarre dierenwereld tot leven die tot voor kort alleen in Fakkeldij’s fantasie bestond.

03 nov t/m 30 nov

• Workshop: e-books lenen en downloaden Bekijk details

Workshop: e-books lenen en downloaden Van 19:00 tot 20:30 | Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal

Steeds meer mensen lezen via e-reader, tablet of smartphone. Met uw abonnement heeft u de mogelijkheid om 7 dagen per week 24 uur per dag e-books te lenen en lezen. Deze workshop, alleen voor bibliotheekleden, legt stap-voor-stap uit hoe het lenen en downloaden van e-books precies werkt.

do 30 nov

• Feestelijke Sinterklaasmiddag 4+ (uitverkocht) Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Haven

Wat we gaan doen verklappen we nog niet, maar wat we wél kunnen vertellen is dat Sinterklaas een uurtje later naar de bibliotheek komt.

• Met Sinterklaas op de foto Bekijk details

Van 15:00 tot 15:30 | Bibliotheek Poort

Sinterklaas komt speciaal voor alle kinderen naar de bibliotheek. Je kunt hem ontmoeten en zelfs met hem op de foto! Je krijgt een kaartje met informatie waar en hoe je de foto’s kunt vinden.

• Met Sinterklaas op de foto Bekijk details

Van 16:00 tot 16:30 | Bibliotheek Haven

• Expositie: Binnen & Buiten, Wereldmaatjes Bekijk details

2 december 2017 t/m 31 december 2017 | Bibliotheek Stad, 2e etage, de doorkijk

Deze kunstexpositie is samengesteld door Inspiratie Inc. Inspiratie Inc. ontwikkelt nieuwe vormen voor sociaal ondernemerschap door middel van community art.

02 dec t/m 31 dec