• Anime Event

Ook dit jaar organiseert bibliotheek Stad het Anime Event!

Dit evenement staat in het teken van de Japanse cultuur en anime, maar er is ook genoeg te doen voor liefhebbers van Marvel, Star Wars en andere franchises!

Het evenement duurt van 10:00 tot 16:00 en is gratis.

• Agenda

Bewonder indrukwekkende cosplays in de cosplay zone, game in onze Nintendo gamezone, bekijk anime films die niet vaak op het grote doek worden gedraaid in Nederland, leer de beginselen van de Japanse taal of bezoek een andere workshop! Er is voor iedereen wat te beleven!

Blijf vooral op deze pagina rondkijken om de rest van de activiteiten te zien!

• Speciale cosplay zone in de binnentuin

De binnentuin van de bibliotheek staat deze dag geheel in het teken van cosplay. Ga op de foto met elkaar, doe inspiratie op of kijk gewoon rond. Alle cosplay is welkom, niet alleen anime!

• Cosplayers aan de slag met hun werk!

Maakie cosplay en Paula van Animere maken tijdens het event cosplay. Ze willen dolgraag hun passie met iedereen delen, dus ga vooral een praatje met ze aan.

• Cosplay make-up workshop

Hoe ga je om met make-up als cosplayer? Leer het bij deze workshop!

• Cosplay wigs workshop

Hoe krijg je dat ene kapsel dat je nodig hebt voor jouw cosplay karakter? Leer het bij deze workshop!

• Workshop Japans

Schuif aan bij deze workshop en leer de basis van de Japanse taal.

• Workshop Manga tekenen

Benieuwd hoe manga getekend wordt? Leer het zelf bij deze workshop!

• Origami workshop

Leer hoe je papier omtovert tot de mooiste creaties bij deze workshop!

• Needle felting workshop

Needle felting wordt steeds groter! Leer hoe je zelf 3D wollen pluches maakt!

• Amugurumi workshop

Met amugurumi kun je je eigen knuffels maken. Wil je weten hoe? Kom langs!

Winnaars tekenwedstrijd

Dit jaar konden kinderen bij de bibliotheek hun eigengemaakte tekeningen inleveren. Van de 6 leukste tekeningen gaat artiest anna kulakovskaja echte kunstwerken van maken! Tijdens het Anime Event zijn deze kunstwerken te zien in de bibliotheek op de tweede verdieping, vlak bij het nieuwscafé!

Kaarttoernooien

Op het evenement kun je zowel het kaartspel Pokémon als Yu-Gi-Oh tegen elkaar spelen! We houden een klein toernooitje met prijzen. Verder kun je naast het spelen natuurlijk ook gewoon kaarten ruilen met elkaar!

Met Pikachu op de foto!

Wil jij op de foto met een levensgrote Pikachu? of een Squirtle? Kom dan vooral langs! Onze Pikachu loopt rond op de 1e verdieping. Van 11:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 15:00 kun je met Pikachu op de foto.

Green screen foto

Ga op de foto voor ons green screen en kies je eigen achtergrond uit.

Manga portrettekenaar

Tokyo doll schetst vandaag de hele dag manga versies van bezoekers. Vrij van kosten, maar gelimiteerd plek, dus wees er snel bij!

Stempelroute

Voor de allerkleinsten is er een stempelroute! Vind alle 7 stempels op het Anime Event en haal je prijs op bij de origami tafel. Bij elke stempel ligt een stempelkaart die je mee mag nemen. Stempelen dus!

• Your name op het grote doek!

In de filmzaal van de bibliotheek kun je tijdens het anime event naar Your name kijken! Kaartverkoop binnenkort beschikbaar, wees er snel bij!

• The Tale of the Princess Kaguya

Dit jaar draaien we The Tale of the Princess Kaguya. Houd de website in de gaten voor de kaartverkoop, deze is binnenkort!

Merchandise

Op het evenement komen allerlei verschillende merchandise stands waar je van alles en nog wat kunt kopen; Anime, Manga, Comics, Pokemon, shirts, noem maar op!

• Animere

Animere importeert alles rechtstreeks vanuit Japan en heeft een geweldig gevarieerd assortiment. Vooral even kijken!

Bekijk details van Animere

• Beeldverhaal

Stripboekfanaten kunnen bij de stand van het Beeldverhaal hun geluk niet op!

Bekijk details van Beeldverhaal

• Nishicon

Nishicon is een heus begrip geworden op het gebied van anime conventies in Nederland en komen ook naar het Anime Event!

Bekijk details van Nishicon

• Blitzy's crafts

Bij Blitzy's craft kun je de meest uiteenlopende spullen kopen, van lampen tot kleding, maar wel helemaal Japan!

Bekijk details van Blitzy's crafts

• Special edition

Als het om Japanse anime-films gaat, dan zit je goed bij Special Edition!

Bekijk details van Special edition

Dancing stage

Dans op het ritme van Japanse anime liedjes en verbreek de highscores!

Gamezone

Nishicon verzorgt dit jaar een gamezone vol met Nintendo consoles. Zin om even lekker te gamen? Kom dan vooral naar de Gamezone op de tweede verdieping van de bibliotheek!