• Vrolijk doe-festival voor alle Almeerse baby's, dreumesen en hun ouders

  Tijdens dit doe-festival staan de leukste babyboekjes van dit moment centraal.

  Er zijn een aantal gratis activiteiten, maar met een toegangskaartje krijg je ook toegang tot verschillende exclusieve workshops voor jou en je baby of dreumes, én je ontvangt een lot waarmee je leuke prijzen kunt winnen. Lees het tabje 'toegangskaartjes' voor meer informatie!

  Ook voor peuterbroers of -zussen is er deze dag van alles te doen en te beleven, zoals de PeuterBios of de theatervoorstelling.

  Kom met jouw kind naar het babyboekenfestival op zondag 27 januari van 13.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Stad.

 • Toegangskaarten

  Met een toegangskaartje krijg je toegang tot verschillende exclusieve workshops (zie hieronder) voor jou en je baby of dreumes, én je ontvangt een lot waarmee je leuke prijzen kunt winnen. Het kaartje is de gehele dag geldig en je kunt naar de volgende workshops:

  - Spelenderwijs ontwikkelen en leren bij de Babyclub®
  - Muziek op Schoot
  - Babymassage bij darmkrampjes
  - Babypraatjes

  Een toegangskaartje kost € 3,50 euro. De workshops hebben beperkte capaciteit maar worden meerdere keren per dag gegeven. Kom op tijd om alles mee te maken!

 • Boekstart

  Tijdens het babyboekenfestival kun je de BoekStarthoek bezoeken en een koffertje met boeken voor de allerkleinsten meenemen.

  Maak je kind gratis lid of maak gebruik van het speciaal voor deze dag ontwikkelde 'ontdek-de-bieb-abonnement'. Meer info op de dag zelf!

  BoekStart wil ouders met jonge kinderen laten genieten van boeken. Want samen met je kind een boek lezen kan al als je kind nog een baby is.

 • Doe mee met de loterij!

  Heb je een toegangskaartje gekocht? Dan heb je ook een lot gekregen en doe je automatisch mee met de verloting van een prijzenpakket. 

  Heb je online een kaartje gekocht, dan kun je op de dag zelf jelot ophalen bij de BoekStarttafel in de Etalage. En voor iedereen die (ook) extra kans wil maken op de leuke prijzen, op zondag 27 januari kun je bij de BoekStarttafel loten kopen voor € 1,-.

  De prijsuitreiking vindt plaats tussen 14.40 en 15.00 uur.

  Het prijzenpakket bestaat uit verschillende baby-, peuter- en kleuterboeken, een gratis ontdek-de-bieb-abonnement en een paar andere verrassingen.

babypraatjes

Leer meer over de magische taalontwikkeling van je kind en hoe je die optimaal kunt ondersteunen! Een workshop bedoeld om (groot)ouders met zeer jonge kinderen bewust te maken van de taalontwikkeling bij baby’s. Natuurlijk vertellen we ook alles over hoe voorlezen en boekjes daarbij helpen.

Deze workshop wordt gegeven op de volgende tijden:
13.30 - 14.00 uur
15.00 - 15.30 uur

Voor deze workshop heb je een toegangskaartje nodig.
Mogelijk gemaakt door JGZ.

Voor ouders met kinderen tot ongeveer 2 jaar.

Kris Kras atelier

In het Kris Kras Atelier maken kinderen hun eigen sporen. Het gaat hierbij niet om goed of fout, maar om het ontdekken en plezier hebben. Het accent ligt bij deze serie workshops op tekenen en schilderen, met eenvoudige maar uitdagende materialen die uitnodigen om aan de slag te gaan.

Green Screen met Nijntje

Laat een foto van jou en je kindje maken voor het groene scherm. Met de magie van het green screen verschijnen jullie in de wereld van Nijntje. 

Een leuk aandenken voor jullie eerste festival samen.

Voeden en verschonen

In de nieuwe kamer hebben wij gezorgd voor een rustige plek waar je je kindje kunt voeden en verzorgen. Op de tweede verdieping, op weg naar het nieuwscafe en bij de ballustrade kun je de nieuwe kamer vinden. Hier staat ook nog een magnetron, voor wie graag een flesje wil opwarmen.

Ook naast de klantenservice bij de toiletten op de eerste verdieping is een verschoningsruimte te vinden. 

muziek op schoot

Muziek is voor een baby, dreumes of peuter heel belangrijk. De eerste muzikale ervaring stimuleert onder andere het spraakvermogen, de taalontwikkeling en motoriek en geeft je baby en dreumes een veilig gevoel.

Er worden oude en nieuwe liedjes gezongen en er worden allerlei muzikale (beweeg-)spelletjes gedaan.

Deze workshop wordt gegeven op de volgende tijden:
13.00 - 13.30 uur
14.00 - 14.30 uur
15.30 - 16.00 uur

Voor deze workshop heb je een toegangskaartje nodig.
Mogelijk gemaakt door Elfje Twaalfje.

Voor kinderen vanaf ongeveer 6 maanden oud.

Peuterbios: Kleine Anna en Lange oom

Vrolijke tekenfilm over de belevenissen van twee heel verschillende, maar onafscheidelijke vrienden. Anna is klein en gek. Lange oom is groot en behoedzaam. Ze bouwen een boomhut, vermaken zich met rommel, bakken een taart, gaan vissen en als er een dik pak sneeuw ligt, maken ze samen een skitocht. 

27 januari 2019, van 12.30 tot 13.30 uur
Kosten: € 6,25

Voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.

Boekhandel Stumpel

Boekhandel Stumpel is tijdens ons event van de partij met allerlei verschillende baby- en peuterboeken, opvoedboeken en meer.

Spelenderwijs ontwikkelen en leren bij de Babyclub®

Kom leuke spelletjes en activiteiten doen met je baby die speciaal gericht zijn op de ontwikkelingsfase waar je kind in zit.

Samen met je baby kun je hier meedoen met
verstopspelletjes, babygebarentaal, klap- tik- en stamprijmpjes en aanraakspelletjes. Bovenal staat het samen plezier hebben voorop.

Deze workshop wordt gegeven op de volgende tijden:
13.30 - 14.00 uur
15.00 - 15.30 uur

Hiervoor heb je een toegangskaartje nodig.
Mogelijk gemaakt door het JKC.

Voor kinderen van 2 tot 12 maanden oud.

Massage bij darmkrampjes

In 20 minuten tijd leer je wat te doen bij darmkrampjes: dat zijn massageoefeningen en draagmethoden. Daarnaast krijg je informatie over het mamacafé en andere cursussen die JGZ aanbiedt.

Deze workshop wordt gegeven op de volgende tijden:
13.00 - 13.20 uur
13.40 - 14.00 uur
14.20 - 14.40 uur
15.00 - 15.20 uur
15.40 - 16.00
uur

Voor deze workshop heb je een toegangskaartje nodig
Mogelijk gemaakt door JGZ

Voor kinderen tot ongeveer 12 maanden oud.

Jeudgtheater: Huis voor Harry

Harry de huiskat doet niets liever dan binnen zitten. Hij komt nooit buiten. Tot vandaag. Vandaag verleidt Vera Vlinder Harry om buiten te spelen. Al spelend raakt Harry steeds verder van huis. En dan ineens is Vera Vlinder verdwenen en is Harry alleen. Waar is Vera? En waar is zijn huis eigenlijk?

27 januari 2019, van 15.00 tot 16.00 uur
Kosten: Leden € 6,25 | niet-leden € 8,25

Voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.

Voorlezen

Natuurlijk lezen we deze dag ook voor uit de leukste baby-en peuterboeken. 

Voorlezen gebeurt op de volgende tijden:
13.20 - 13.40 uur
14.00 - 14.20 uur
15.20 - 15.40 uur

Baby HK Concert

Om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur is er een Babyconcert in de Etalage op de eerste etage. Er worden kinderliedjes op een vleugel gespeeld.
In samenwerking met HK Concerten.