• Voor maar € 16,50 per jaar lid: ga voor ons Budgetabonnement!

Heb je een kleine beurs, ben je jong, of lees je bijvoorbeeld alleen in de vakantie? Dan is ons Budgetabonnement iets voor jou! Met dit abonnement, dat je vanaf 1 mei kunt afsluiten, ben je al voor € 16,50 lid van de bibliotheek. Je krijgt het volgende met dit abonnement: tien boeken in een jaar lenen, 10% korting op een kaartje voor al onze evenementen en films, een uur gratis internetten, een leentermijn van drie weken, met de mogelijkheid om één keer drie weken te verlengen.

Op deze pagina vind je binnenkort ervaringen met de nieuwe bieb van klanten én niet-klanten. Verhalen over en van de bieb!

• Wat kun je met een Topabonnement?

- Boetevrij lenen!
    - 50% korting op kaartjes voor films en evenementen
    - 20 items per keer lenen
    - Onbeperkt e-books lenen (met steeds een maximum van 10 op je boekenplank
    - Uitleen termin van 3 weken (met de optie om 5 keer 3 weken te verlengen)
    - Gratis reserveren
    - Onbeperkt gratis pc gebruik
    - Gratis online tijdschriften en cursussen
    - Gratis partnerpas

Je hebt al een Topabonnement voor € 5,25 per maand en € 59,50 per jaar.

• Wat kun je met een Basisabonnement?

- 25% korting op kaartjes voor films en evenementen
    - 10 items per keer lenen
    - Onbeperkt e-books lenen (met een maximum van 10 op je boekenplank)
    - 3 uur per dag gratis pc gebruik
    - Uitleentermijn van 3 weken (met de optie om 1 keer 3 weken te verlengen)
    - Gratis online tijdschriften en cursussen

Je hebt al een Basisabonnement voor € 4,- per maand of € 44,50 per jaar.

• Wat kun je met een Jeugdabonnement?

- Boetevrij lenen!
    - Onbeperkt boeken en andere items lenen (alleen jeugdboeken)
    - Onbeperkt e-books lenen (t/m 11 jaar alleen jeugdboeken en maximaal 10 boeken op je boekenplank)
    - De leentermijn is 3 weken (en je mag 3 keer 3 weken verlengen)
    - Reserveren: € 0,25 per item
    - 1 uur per dag gratis pc gebruik, daarna  € 2,- per uur.

Ben je tussen de 0 en 17 jaar? Dan ben je gratis lid!

55 jaar getrouwd!

Bij de bieb raken we wel eens wat dieper in gesprek met onze bezoekers. Zo heb ik (Barbara) vandaag deze fantastische mensen leren kennen en naar hun bijzondere verhaal mogen luisteren.

Vandaag is het een feestelijke dag voor ze, meneer en mevrouw vieren namelijk dat zij 55 jaar getrouwd zijn en dat meneer weer alles kan lezen in onze bibliotheek. Helaas heeft hij door zijn ziekte een jaar lang niet kunnen lezen, wat hij zoveel en zo graag deed. Nu kost lezen nog steeds heel veel moeite en energie, maar hij vertelde dat het fantastisch voelt om weer in onze bieb te mogen zijn, weer te kunnen lezen en samen met zijn vrouw een lekkere kop koffie te drinken in ons Nieuwscafé.

Namens de bieb van harte gefeliciteerd en we hopen jullie nog vaak tegen te komen.

Barbara van de bieb

Wat betekent de nieuwe bibliotheek voor jou?

Wat doen onze klanten: Ocean

Dit is Ocean. Hij komt om de week naar de bieb om te kijken of het nieuwste Walking Dead boek er al ligt. Alle andere heeft hij al uitgelezen ...

Dit is mijn nieuwe bieb - Nadia

Dit is mijn nieuwe bieb - Oswald

Gratis en boetevrij lenen

Ben je tussen de 0 en 17 jaar? Dan ben je gratis lid én leen je boetevrij. Ben je nog geen lid? Schrijf je dan gauw in!

Wat doen onze klanten?

Elke woensdag is deze dame in de bieb te vinden, nadat ze boodschappen heeft gedaan op de markt: "Dit is een dagje voor mezelf''. In het weekend gaat ze graag naar de film, ze weet altijd wat er te doen is binnen Almere, is op de hoogte wat nieuws betreft en ze is erg blij met onze bibliotheek. Fijn om te horen!

Wat doen onze klanten: Pieter

Pieter komt standaard een keer per week de krant lezen in bibliotheek Haven: "Hier kan ik mij volledig concentreren op lezen en even ontsnappen uit de digitale wereld." Groot gelijk Pieter!

Dit is mijn nieuwe bieb - Kees

Dit is mijn nieuwe bieb - Kiki