Carmen Vazquez Levie

Carmen Vazquez Levie, 48 jaar, gehuwd en moeder van een dochter van 12 jaar. Al vroeg in haar leven had ze de behoefte om te creëren met haar handen, wat steeds serieuzere vormen aan nam. Ondertussen is dit een essentiële behoefde voor haar geworden waar zij graag gehoor aan geeft. Zij schildert en tekent op dagelijkse basis. Carmen is autodidact. Het proces van zelf leren en ontdekken van nieuwe technieken en materialen is een eindelijk proces en maakt haar telkens weer erg gelukkig. Inspiratie haalt zij uit haar eigen emoties en de mens om haar heen; wat de mens denkt, voelt en beweegt boeit haar enorm. Haar huis is een groot atelier. Ook haar dochter schildert en tekent op dagelijkse basis, zij gaan samen enorm op in deze passie. 

Sinds begin 2020 worden sommigen van ons heen en weer geslingerd door alles wat er op ons af komt. Alle tegenstrijdige berichten, alle mooie opgelaten ballonnen die net zo snel weer lek worden geprikt van hoop terug naar onzekerheid. Waar leg ik mijn focus op? Hoe blijf ik gezond, geestelijk en lichamelijk? Moet ik alles loslaten? Moet ik niets meer lezen en volgen? Wil ik bepaalde mensen met extreme ideeën nog wel om mij heen? Moet ik bepaalde risico’s wel nemen? Tweestrijd tussen verstand en aan de andere kant moeten teleurstellen. Kortom, tweestrijd zo van nu. Deze werken gaan allemaal over die tweestrijd. Van het kind in mij en de volwassen vrouw, van het volhouden en sterk zijn tot het toelaten en accepteren van verdriet. 

Van links naar rechts:
Shut up!
Moodswings
Spelen 

NIEUWS

 1. Vakantietheater: bekijk de leukste theatervoorstellingen in de vakantie

  Met Vakantietheater kun je thuis genieten van poppentheater, muziektheater, bewegingstheater, verteltheater, voor ieder wat wils!

  26 maart 2021

  Bekijk details van Vakantietheater: bekijk de leukste theatervoorstellingen in de vakantie

 2. Voorleeskampioenen basisscholen!

  Op donderdag 4 maart vond in bibliotheek Stad de Almeerse finale plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd.

  5 maart 2021

  Bekijk details van Voorleeskampioenen basisscholen!

 3. Afhaalservice BiebDrive is open

  Onze BiebDrive is open! Reserveer je boeken en maak een afspraak.

  25 januari 2021

  Bekijk details van Afhaalservice BiebDrive is open

 4. Open call: Kunstenaars over Tweestrijd

  De Boekenweek in maart heeft het thema Tweestrijd. De nieuwe bibliotheek zoekt Almeerse kunstenaars die één werk of een serie werken hebben over dit thema.

  20 januari 2021

  Bekijk details van Open call: Kunstenaars over Tweestrijd

 5. Gratis online trainingen

  Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus...

  5 januari 2021

  Bekijk details van Gratis online trainingen

 6. Nieuw: online YA-leesclub

  Houden jij en je leesvriendinnen (vrienden mag ook) wel van een good old dosis zoetsappigheid op zijn tijd? Verslinden jullie feelgood romans bij de vleet? En zeg eens eerlijk, jullie worden zeker allemaal...

  4 januari 2021

  Bekijk details van Nieuw: online YA-leesclub

 7. Nieuw: de TijdschriftenBieb

  De TijdschriftenBieb is een nieuwe tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met het online lezen van tijdschriften.

  18 december 2020

  Bekijk details van Nieuw: de TijdschriftenBieb

 8. Oproep: Levende Boeken gezocht

  Op dinsdag 26 januari 2021 organiseren De Nieuwe Bibliotheek en het Europe Direct Informatiecentrum Almere een online ‘Human Library’. Iedereen die te maken heeft met een bepaald vooroordeel en daarover...

  18 december 2020

  Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht

 9. Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl

  Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Het Nieuwe Filmhuis biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 37 Nederlandse filmtheaters.

  8 december 2020

  Bekijk details van Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl

Meer