Emily-Lara Kabos

Emily-Lara Kabos (1987) is geboren in Amsterdam en studeerde in 2017 af aan de Gerrit Rietveld Academie, richting Audiovisuele kunst. In 2018 maakte zij een studie- en inspiratiereis naar Amerika (Seattle en omgeving). Nu werkt zij aan het uitbreiden en verdiepen van haar oeuvre, schrijft veel en werkt met fotografie en video. In haar werk wil zij de schoonheid in de wereld laten zien. Als lichtkunstenaar wil zij de grote kunstenaars in het licht zetten en zo dicht mogelijk bij ze komen. Hun licht raakt ons op afstand nog steeds. Emily-Lara voelt de noodzaak om te schrijven en om gedichten te maken. De poëzie is een leidraad in haar films. Haar werk ontstaat organisch, zij dwingt niets af, het toevallige vindt haar. Emily-Lara laat alles vrij. Op magische wijze komt daar steeds meer bij.

ROTHKO

In deze video wordt de innerlijke wereld verteld door een schaduw. De schaduw maakt een verbinding tussen de kijker en een schilderij van Rothko (Untitled). In de innerlijke wereld heerst een tweestrijd: een strijd tussen de lichte en de donkere kant. Angst voor het duister dat altijd dreigend aanwezig is. Een schilderij heeft geen woorden, maar brengt wel poëzie. De schaduw balanceert op een dunne lijn tussen licht en duister. In het laatste beeld zie je dat de schaduw uit het schilderij stapt. Zij staat nog even in het donker en gaat dan weg.

SOUNDCOLLAGE

Deze video is opgenomen aan het Gooimeer en toont de tweestrijd tussen hebzucht en ‘ontspullen’. De twee hoofdpersonen komen niet in beeld. Op de houten tafel proberen ze, met veel geluid, hun bezit te vergroten, of te verkleinen. Daarbij wisselen de objecten steeds sneller van eigenaar.

Binnenkort in de bibliotheek

1. Expositie Terugkeer naar Marrakesh

In de maanden juli, augustus en september is in bibliotheek Haven de expositie 'Terugkeer naar Marrakesh' te zien. De expositie bevat keramiek en aquarellen van Joke Leicht.

28 juli 2021 t/m 3 augustus 2021

Bibliotheek Haven

28 jul t/m 03 aug

2. Zomervoorlezen: Kikker is verliefd

Deze zomer gaan we weer lekker voorlezen. En na afloop knutselen we iets leuks. Kom je ook?

Van 10:30 tot 11:30

Bibliotheek Stad

3. Zomervoorlezen: Nog 100 nachtjes slapen

Van 10:30 tot 11:30

Bibliotheek Buiten

wo 28 jul

4. Workshop: programmeren en proberen Haven (6+)

Programmeren kun je leren! En dat doen we op een leuke manier.

Van 13:00 tot 14:30

Bibliotheek Haven

wo 28 jul

5. Op muzikale reis met Jeritza (5+)

Ga mee op een muzikale reis met Jeritza.

Van 13:30 tot 14:15

Haven

wo 28 jul

6. Workshop: programmeren en proberen (6+)

Programmeren kun je leren! En dat doen we op een leuke manier.

Van 15:30 tot 17:00

Bibliotheek Stad, het nieuwe l@b

wo 28 jul

7. Almeers Dictee 2021- Ben je erbij?!

Op maandag 6 september organiseren we in De Nieuwe Bibliotheek Stad de zeventiende editie van het Almeers Dictee. Test jezelf en doe mee!

22 juli 2021 t/m 28 juli 2021

Stad

22 jul t/m 28 jul

8. 2turvenhoog 2021: Boom (2 t/m 4 jr.)

'Boom' is een interactieve ruimte waarin kinderen van 2 t/m 4 jaar samen met volwassenen hun eigen magische wereld kunnen creëren en beleven.

22 juli 2021 t/m 28 juli 2021

Bibliotheek Stad

22 jul t/m 28 jul

9. Almeers Dictee 2021- Ben je erbij?!

29 juli 2021 t/m 4 augustus 2021

Stad