Emily-Lara Kabos

Emily-Lara Kabos (1987) is geboren in Amsterdam en studeerde in 2017 af aan de Gerrit Rietveld Academie, richting Audiovisuele kunst. In 2018 maakte zij een studie- en inspiratiereis naar Amerika (Seattle en omgeving). Nu werkt zij aan het uitbreiden en verdiepen van haar oeuvre, schrijft veel en werkt met fotografie en video. In haar werk wil zij de schoonheid in de wereld laten zien. Als lichtkunstenaar wil zij de grote kunstenaars in het licht zetten en zo dicht mogelijk bij ze komen. Hun licht raakt ons op afstand nog steeds. Emily-Lara voelt de noodzaak om te schrijven en om gedichten te maken. De poëzie is een leidraad in haar films. Haar werk ontstaat organisch, zij dwingt niets af, het toevallige vindt haar. Emily-Lara laat alles vrij. Op magische wijze komt daar steeds meer bij.

ROTHKO

In deze video wordt de innerlijke wereld verteld door een schaduw. De schaduw maakt een verbinding tussen de kijker en een schilderij van Rothko (Untitled). In de innerlijke wereld heerst een tweestrijd: een strijd tussen de lichte en de donkere kant. Angst voor het duister dat altijd dreigend aanwezig is. Een schilderij heeft geen woorden, maar brengt wel poëzie. De schaduw balanceert op een dunne lijn tussen licht en duister. In het laatste beeld zie je dat de schaduw uit het schilderij stapt. Zij staat nog even in het donker en gaat dan weg.

SOUNDCOLLAGE

Deze video is opgenomen aan het Gooimeer en toont de tweestrijd tussen hebzucht en ‘ontspullen’. De twee hoofdpersonen komen niet in beeld. Op de houten tafel proberen ze, met veel geluid, hun bezit te vergroten, of te verkleinen. Daarbij wisselen de objecten steeds sneller van eigenaar.

Binnenkort in de bibliotheek

1. Online Kanje(r)lezen (groep 4)

Online met een groepje kinderen samen, onder begeleiding, een uurtje lezen. We blijven online Kanje(r)lezen tot de bibliotheek weer opengaat.

wo 14 apr

2. Online ontmoeting met Bibi Dumon Tak (9+)

Maak online kennis met schrijfster Bibi Dumon Tak.

wo 14 apr

3. Online Kanje(r)lezen (groep 5-6)

Van 16:00 tot 17:00

4. Online ontmoeting met Ilse Ruijters

De Almeerse thrillerschrijfster Ilse Ruijters vertelt, online, over haar nieuwste boek Minnaar.

Van 14:00 tot 15:00

za 17 apr

5. Beter omgaan met geld: rondkomen met je budget

Trijntje Bastiaans van de Plangroep geeft je in deze workshop tips hoe rond kan komen met je budget.

Van 19:00 tot 20:15

di 20 apr

6. Online Kanje(r)lezen (groep 4)

wo 21 apr

7. Online Kanje(r)lezen (groep 5-6)

Van 16:00 tot 17:00

wo 21 apr

8. Knutsel je eigen vogeltje

Knutsel je eigen vogeltje met Atelier Zoo Creatief.

6 april 2021 t/m 30 april 2021

06 apr t/m 30 apr

9. De Quizbroers presenteren: De Lentekriebels Pubquiz Online

Ook deze maand spelen De Quizbroers weer online De Pubquiz met je. Ga de uitdaging aan en doe mee!

Van 19:45 tot 22:00

do 22 apr