Jeroen Bouwmeester

Jeroen Bouwmeester (1983) is al heel lang werkzaam bij atelier De Witte Olifant. De Witte Olifant is een Atelier voor unieke mensen. Deze kunst wordt ook wel outsider-art genoemd.

De Witte Olifant wilt dat alle mensen van waarden zijn en vinden het daarom belangrijk dat ook het werk van deze mensen gezien wordt.

Jeroen werkt veel met pen, inkt, potlood en bouwt met diverse materialen de mooist fantasie maquettes. Jeroen streeft naar perfectionisme. Met een enorme
precisie past hij lijnperspectief toe op zijn gebouwen. Hij observeert en zet natuurgetrouw twee of drie-dimensionaal het beeld neer.

In zijn landschapstekeningen en -aquarellen laat Jeroen zich inspireren door een nostalgisch naturalisme. Daarnaast tekent hij graag levensgroot zijn favoriete stripfiguren uit Dragon Ball Z; Star Wars en Lord of the Rings.

Af en toe doet hij ook mee met opdrachten bij de Witte Olifant. Zo heeft hij een aantal keer een keramisch beeldje gemaakt voor het stagebedrijf van het jaar, en heeft hij 'live' geschilderd op tv tijdens een nieuwjaarsconcert en opgetreden tijdens festivals.

Lees ook het blog van Jeroen over zijn expositie.

Tweestrijd maar dan op een hele andere manier! Jeroen Bouwmeester maakte van een folderstandaard, die weggegooid zou worden, een kunstwerk. Hierdoor is het niet meer functioneel als folderstandaard, omdat je anders de mooie schildering niet meer ziet.
Jeroen Bouwmeester bouwde zelf deze folderkast bij de Witte Olifant. Toen de Witte Olifant hem wilde weggooien heeft hij daar een stokje voor gestoken. Hij heeft hem op zijn werkplek gezet en kreeg gelijk het idee om er een draak op te schilderen. Het is een heilige draak, geïnspireerd op de draak van Dragonball Z.

NIEUWS

 1. Het Almeerse DigiTaalhuis is officieel gecertificeerd!

  Het DigiTaalhuis van De Nieuwe Bibliotheek ontving op 13 juli een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT*). Hiermee voldoet het taalhuis...

  15 juli 2021

  Bekijk details van Het Almeerse DigiTaalhuis is officieel gecertificeerd!

 2. Almeers Dictee 2021. Ben je erbij?

  Op maandag 6 september organiseren we in De Nieuwe Bibliotheek Stad de zeventiende editie van het Almeers Dictee. Test jezelf en doe mee!

  6 juli 2021

  Bekijk details van Almeers Dictee 2021. Ben je erbij?

 3. Coronamaatregelen in de nieuwe bibliotheek

  Graag delen wij onze coronamaatregelen met jullie, zodat iedereen in veilige omstandigheden en met plezier in de bibliotheek kan zijn. Er is in iedere bibliotheek plek voor een maximum aantal bezoekers....

  23 juni 2021

  Bekijk details van Coronamaatregelen in de nieuwe bibliotheek

 4. Zomerlezen

  Lekker lang lezen! Tussen 1 juli en 31 juli verdubbelen we onze uitleentermijn van 3 naar 6 weken. Dit geldt voor al onze leden, en voor alle abonnementsvormen. Dat betekent dus de hele zomer lang lekker...

  23 juni 2021

  Bekijk details van Zomerlezen

 5. Zomeropeningstijden bibliotheken

  Normaal gesproken zijn de bibliotheken in de zomermaanden iets minder open, vooral doordat er minder bezoekers zijn en er vakantie gevierd wordt, door zowel bezoekers als medewerkers. Nu we een lange periode...

  16 juni 2021

  Bekijk details van Zomeropeningstijden bibliotheken

 6. Huiswerkbegeleiding met StudieMax? Schrijf je in!

  Heb je een kind dat wel wat extra ondersteuning of begeleiding kan gebruiken bij het maken van huiswerk? Schrijf je dan in bij StudieMax.

  9 juni 2021

  Bekijk details van Huiswerkbegeleiding met StudieMax? Schrijf je in!

 7. Werken en studeren in de bieb: dat kan weer!

  Werken en studeren in de nieuwe bieb? Dat kan weer! Op de 4e etage van bibliotheek Stad en in bibliotheek Buiten zijn er plekken mét en zónder een computer. Het werkt een beetje anders dan je misschien...

  18 mei 2021

  Bekijk details van Werken en studeren in de bieb: dat kan weer!

 8. BiebDrive sluit vanaf 18 mei

  Het is eindelijk zover. Vanaf donderdag mogen wij weer open! Wij starten alvast met het in orde maken van de bibliotheken. Daarom plannen wij geen nieuwe afhaalafspraken meer in. Vanaf donderdag 20 mei...

  17 mei 2021

  Bekijk details van BiebDrive sluit vanaf 18 mei

 9. Flevolandse winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd bekend

  Lamis Rahmani van basisschool De Albatros in Almere heeft op 13 april jongsleden de provinciale finale gewonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen in groep 7 en 8 in het basisonderwijs.

  14 april 2021

  Bekijk details van Flevolandse winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd bekend

Meer

Binnenkort in de bibliotheek

 1. Expositie Terugkeer naar Marrakesh

  In de maanden juli, augustus en september is in bibliotheek Haven de expositie 'Terugkeer naar Marrakesh' te zien. De expositie bevat keramiek en aquarellen van Joke Leicht.

  28 juli 2021 t/m 3 augustus 2021

  Bibliotheek Haven

  28 jul t/m 03 aug

 2. Zomervoorlezen: Kikker is verliefd

  Deze zomer gaan we weer lekker voorlezen. En na afloop knutselen we iets leuks. Kom je ook?

  Van 10:30 tot 11:30

  Bibliotheek Stad

  wo 28 jul

 3. Zomervoorlezen: Nog 100 nachtjes slapen

  Deze zomer gaan we weer lekker voorlezen. En na afloop knutselen we iets leuks. Kom je ook?

  Van 10:30 tot 11:30

  Bibliotheek Buiten

  wo 28 jul

 4. Workshop: programmeren en proberen Haven (6+)

  Programmeren kun je leren! En dat doen we op een leuke manier.

  Van 13:00 tot 14:30

  Bibliotheek Haven

  wo 28 jul

 5. Op muzikale reis met Jeritza (5+)

  Ga mee op een muzikale reis met Jeritza.

  Van 13:30 tot 14:15

  Haven

  wo 28 jul

 6. Workshop: programmeren en proberen (6+)

  Programmeren kun je leren! En dat doen we op een leuke manier.

  Van 15:30 tot 17:00

  Bibliotheek Stad, het nieuwe l@b

  wo 28 jul

 7. Almeers Dictee 2021- Ben je erbij?!

  Op maandag 6 september organiseren we in De Nieuwe Bibliotheek Stad de zeventiende editie van het Almeers Dictee. Test jezelf en doe mee!

  22 juli 2021 t/m 28 juli 2021

  Stad

  22 jul t/m 28 jul

 8. 2turvenhoog 2021: Boom (2 t/m 4 jr.)

  'Boom' is een interactieve ruimte waarin kinderen van 2 t/m 4 jaar samen met volwassenen hun eigen magische wereld kunnen creëren en beleven.

  22 juli 2021 t/m 28 juli 2021

  Bibliotheek Stad

  22 jul t/m 28 jul

 9. Almeers Dictee 2021- Ben je erbij?!

  Op maandag 6 september organiseren we in De Nieuwe Bibliotheek Stad de zeventiende editie van het Almeers Dictee. Test jezelf en doe mee!

  29 juli 2021 t/m 4 augustus 2021

  Stad

  29 jul t/m 04 aug

Meer