Harry Potter bestaat 20 jaar!

In 1998 kwam in Nederland Harry Potter en de Steen der wijzen voor het eerst uit. Dit betekent dat Harry Potter nu 20 jaar bestaat in Nederland!

En dat vieren we! Op 29 december 2018 organiseren wij daarom, samen met Lemistore, een evenement helemaal in het teken van Harry Potter.

Benieuwd wat er allemaal te doen is? Kijk verder op deze pagina!

• Leer alles over mythologische wezens

Magical Triangle leert je deze dag alles over verschillende magische onderwerpen. Tijdens deze lessen kun je punten scoren voor jouw 'huis', mits je goed verdrag vertoont!

Tijdens deze les leer je alles over mythologische wezens! Let goed op want jouw kennis wordt op de proef gesteld door een expert op het gebied van mythologische wezens.

Het college wordt twee keer gegeven, om 10.30 en 13.30 uur:

Haal je kaartjes voor 10.30 uur
    Haal je kaartjes voor 13.30 uur

• Spreuken en Bezweringen

Magical Triangle leert je deze dag alles over verschillende magische onderwerpen. Tijdens deze lessen kun je punten scoren voor jouw 'huis', mits je goed verdrag vertoont!

Heb jij een goede spreuk of bezwering in je vingers? Leer het tijdens dit college dat twee keer plaatsvindt:

Haal hier je kaartje voor 11.30 uur
    Haal hier je kaartje voor 14.30 uur

• Waarzeggerij

Kun jij de toekomst voorspellen met een glazen bol of door theebladeren te lezen? Maak het mee!

Haal hier je kaartje voor 12.30 uur
    Haal hier je kaartje voor 15.30 uur

Lemistore

Het Harry Potter 20 jaar evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Lemistore! Zij zijn de hele dag aanwezig met onder andere de bezemsteel-rodeo en ontzettend veel merchandise!

Green Screen foto

Waan je in de wereld van Harry Potter en maak een foto van jezelf in Zweinstein. De magie van een green screen staat hierbij voor niets.

Op de foto met een uil

Wist jij dat het zes maanden heeft geduurd om de uilen in de Harry Potter-films te leren hoe ze een brief moesten vasthouden? Maak je bezoek aan het Harry Potter evenement compleet door samen met een uil op de foto te gaan! 🦉

Lemistore neemt uilen mee en bij ons in de binnentuin wordt de foto gemaakt. Er worden meerdere uilen meegenomen zodat er geen uilen oververmoeid raken!

In de binnentuin komen ook een aantal tafels te staan waar je Butterscotch kunt drinken.

Harry Potter Quiz

Weet jij echt alles over Harry Potter!? Laat deze kennis dan zien tijdens de Harry Potter quiz, gepresenteerd door de Quizbroers (je kent ze misschien wel van onze Pubquiz). Hou er wel rekening mee dat het een Nederlandse quiz is!

Win de house cup!

Door tijdens het evenement mee te doen met verschillende activiteiten kun je punten verdienen voor jouw 'huis'! Zorg ervoor dat aan de kleding die je draagt te zien is van welke afdeling je bent. Volg de lessen bij Magical Triangle, ga de bezemsteel-rodeo uitdaging aan en probeer zoveel mogelijk punten te behalen. Welk 'huis' gaat er met de winst vandoor?

Wilde bezemrit

Hoe lang houd jij het uit op een vliegende bezemsteel? Ok, dit is geen echte vliegende bezemsteel, maar een uitdaging is het zeker! Probeer de bezemsteel-rodeo uit en verdien ook nog eens punten voor jouw 'huis'!

Harry Potter expositie

Tijdens het evenement zijn er meerdere kunstzinnige Harry Potter exposities bewonderen. Zo kun je de prachtige illustraties van Another View bekijken, maar ook die van Abiyx Creations. Tot slot zijn de illustraties van Zon&Maan te zien. Genoeg moois om je aan te vergapen!