Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Salvador Mallo is een regisseur die teert op vergane glorie. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, wil hij vrede sluiten met zijn verleden. Hij moet echter ook de demonen uit zijn jeugd onder ogen komen.

za 02 nov

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 05 nov

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 06 nov

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Isabel, de manager van een weeshuis, gaat in op een uitnodiging van zakenvrouw Theresa die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel.

vr 08 nov

Van 14:00 tot 15:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 09 nov

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 12 nov

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 13 nov

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een psychologisch kat-en-muis-spel tussen een jonge ervaren psychologe, Nicoline, die probeert te voorkomen dat de sociopathische TBS-er Idris — die iedereen om de tuin weet te leiden — vrij komt, terwijl zij meer en meer in zijn greep komt.

vr 15 nov

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal