Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Bon Dieu 2 Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De vier dochters van Claude en Marie Verneuil besluiten met hun echtgenoten naar het buitenland te emigreren. Uiteraard doen de gezinshoofden er alles aan om hen in het land te houden. De familie Koffi wacht in Frankrijk ook een aantal pittige verrassingen.

wo 08 mei

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten.

vr 10 mei

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 11 mei

di 14 mei

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 15 mei

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De aardige, naïeve Italiaanse boer Lazzaro en zijn familie worden enorm uitgebuit door een tabak barones. Wanneer hij haar jonge, verwende neef Tancredi ontmoet besluiten ze er samen iets aan te doen.

vr 17 mei

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 18 mei

di 21 mei

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 22 mei

• Baantjer het begin Bekijk details

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Jaren '80. Rechercheur De Cock wordt gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit hij op een moordzaak, wat een opmaat lijkt voor een aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix.

vr 24 mei