Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Filmfanaat? Koop de filmstrippenkaart!

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Parasite Bekijk details

Van 19:45 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park. Het gezin ziet mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren en probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie. Ze hebben daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.

di 10 mrt

• Parasite Bekijk details

Van 10:30 tot 12:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 11 mrt

Van 19:45 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Bedrijfsadvocaat Robert Bilott ontdekt in dit waargebeurde verhaal een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en chemiebedrijf DuPont, één van de grootste bedrijven ter wereld. Om de waarheid te achterhalen zet hij zowel zijn toekomst als zijn familie en zijn leven op het spel.

vr 13 mrt

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 14 mrt

Van 19:45 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 17 mrt

Van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 18 mrt

Van 19:45 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Amerikaans kostuumdrama naar het gelijknamig boek uit 1868 van Louisa May Alcott. Het verhaal speelt af in het Massachusetts van de jaren 1860 en volgt de vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth terwijl ze opgroeien ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Alle vier de zussen vinden terwijl het verhaal vordert hun eigen weg in de maatschappij en ontdekken de liefde.

vr 20 mrt

Van 14:00 tot 16:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal