Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De jonge schrijver J.R.R. Tolkien sluit zich aan bij een groepje studenten die door middel van kunst de wereld willen veranderen. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren. Maar als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, vreest Tolkien dat zijn broederschap op het spel staat.

vr 05 jul

Van 14:00 tot 15:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 06 jul

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 09 jul

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 10 jul

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Bitterzoete komedie die zich afspeelt in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in chaotisch Rome bevolken. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

vr 12 jul

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal