Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 67,50. Niet-leden betalen voor tien films € 81,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• The Happy Prince Bekijk details

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Mooie kunstenaarsportret over de beroemde Engelse schrijver Oscar Wilde.

wo 05 sep

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Prikkelend en intrigerend drama over wat we er allemaal voor over hebben om onze wensen uit te laten komen.

vr 07 sep

Van 14:00 tot 15:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 08 sep

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 11 sep

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 12 sep

Van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Ter ere van de 50ste verjaardag van 2001: A Space Odyssey keert deze science-fiction klassieker van Stanley Kubrick weer terug in de filmhuizen.

vr 14 sep

• Anime event: The Tale of Princess Kaguya Bekijk details

Van 12:00 tot 14:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een oogstrelende Studio Ghibli animatie, gebaseerd op het 10e-eeuwse Japanse sprookje 'Taketori monogatari', over een maanmeisje dat op aarde terechtkomt.

za 15 sep

• Anime event: Your Name Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Your Name is adembenemend geanimeerd, zelfs de grootste cynicus kan niet anders dan zich hieraan overgeven en zich laten meevoeren naar een andere wereld. Your Name is de meest succesvolle anime uit de Japanse cinema.

za 15 sep

Van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal