Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Free Solo Bekijk details

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Het ongelofelijke en adembenemende verhaal van rotsklimmer Alex Honnold, die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: het beklimmen van de één kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park. Free solo, dus zonder touw en zekeringen...

wo 06 mrt

Van 19:30 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

'Roma' speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo, een jonge, Indiaanse huishoudster.

vr 08 mrt

Van 14:00 tot 16:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 09 mrt

di 12 mrt

Van 10:00 tot 12:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 13 mrt

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Lady Sarah Churchill. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail.

vr 15 mrt

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 16 mrt

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 19 mrt

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 20 mrt

• Green Book Bekijk details

Van 19:30 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Green Book is een rauw-realistisch portret van racisme in de jaren zestig en een parabel over hedendaags racisme.

vr 22 mrt