Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Filmfanaat? Koop de filmstrippenkaart!

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Once Upon a Time... in Hollywood Bekijk details

Van 19:45 tot 22:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

TV-ster Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. Een eerbetoon van regisseur Quentin Tarantino aan het gouden Hollywood-tijdperk.

vr 27 mrt