Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 67,50. Niet-leden betalen voor tien films € 81,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Asterix - Het Geheim van de Toverdrank (NL) Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De bekende stripfiguren Asterix en Obelix nemen je mee in een nieuw avontuur.

di 19 feb

• Das schweigende Klassenzimmer Bekijk details

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Moedig hoofdstuk uit de Koude Oorlog. Gebaseerd op de persoonlijke ervaringen en het indrukwekkende gelijknamige boek van Dietrich Garstka.

di 19 feb

• Das schweigende Klassenzimmer Bekijk details

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 20 feb

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Hartverwarmende biopic over wat het spectaculaire afscheidstournee had moeten worden van het bekende duo Laurel & Hardy.

vr 22 feb

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 23 feb

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 26 feb

Van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 27 feb

• PeuterBios: Mannetje Tak Bekijk details

Van 09:30 tot 10:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Beleef je allereerste bioscoopervaring in de PeuterBios. Elke laatste donderdag van de maand.

do 28 feb