Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Ons nieuwscafé is tijdens filmvoorstellingen altijd open vanaf een half uur voor aanvang van de film tot een halfuur na afloop van voorstelling.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 67,50. Niet-leden betalen voor tien films €81,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Wonderstruck Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Wonderstruck is een schitterende ode aan de veerkracht en inventiviteit van kinderen. Elke scène dompelt de kijker onder in een nieuwe, prachtig vormgegeven werkelijkheid. Adembenemend en wonderschoon.

wo 21 feb

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

On Body and Soul beroert het hart en hoofd. Dit is zo’n zeldzame film waarbij je het gevoel krijgt dat alles klopt, en dat alles elkaar versterkt: scenario, camerawerk, muziek maar vooral het acteerwerk.

vr 23 feb

Van 13:00 tot 15:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 24 feb

di 27 feb

wo 28 feb

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

The Leisure Seeker is een intelligente, hartverwarmende en sympathieke film over ouderdom, ziekte en euthanasie. Vakkundig geregisseerd met een fantastische cast.

vr 02 mrt

Van 13:00 tot 15:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 03 mrt

di 06 mrt

wo 07 mrt

• Wild Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Al met al zijn het spectaculaire beelden in Wild die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat de regisseur speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

vr 09 mrt