Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Diego Maradona Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van misschien wel het allergrootste voetbaltalent ooit.

di 17 sep

• Diego Maradona Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 18 sep

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

A Rainy Day in New York is een romantische komedie over een jong stel wiens romantische trip naar New York een andere wending neemt dan ze hadden verwacht.

vr 20 sep

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 21 sep

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 24 sep

Van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 25 sep

• Anime Event: Pokémon Detective Pikachu Bekijk details

Van 11:00 tot 12:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Tijdens de derde editie van het Anime Event kun je in deze live-action film genieten van Pikachu in de rol van detective.

za 28 sep

• Anime event: Howl's Moving Castle Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Kleurrijk, meeslepend sprookje over opoffering en hebzucht, liefde en heldenmoed, de geïndustrialiseerde stad en het vredige platteland. Een klassieker van grootmeester Hayao Miyazaki de maker van Spirited Away.

za 28 sep

• El Reino Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Spanje, 2007. De charismatische en machtige politicus Manuel López-Vidal dankt zijn carrière deels aan schimmige deals die hij gesloten heeft. Wanneer de kranten met onthullingen over corruptie en machtsmisbruik komen, is Manuel bereid om geen middel ongebruikt te laten om aan de macht te blijven.

di 01 okt

• El Reino Bekijk details