Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Apollo 11 Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

In 1969 reisde een eerste bemande Amerikaanse raket naar de maan. Nu 50 jaar na deze historische gebeurtenis komt regisseur Todd Douglas Miller met een documentaire waarbij hij gebruik maakte van recent ontdekt nog niet eerder vertoond 70 mm beeldmateriaal.

wo 24 jul

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een vrouw besluit haar antieke inboedel te verkopen. Dit brengt veel herinneringen naar boven. Intussen probeert haar vervreemde dochter de verkoop te stoppen en de reden voor haar moeders impulsieve beslissing te achterhalen.

vr 26 jul

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 27 jul

di 30 jul

wo 31 jul

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten.

vr 02 aug

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 03 aug

di 06 aug

wo 07 aug

• Freek Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

"Hoe lang kan ik nog mee?” zingt cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft hij goed gedaan en kan hij de keren dat hij als artiest én als mens tekort heeft geschoten nog rechtzetten?

vr 09 aug