Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

Filmstrippenkaart rol film

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Ons nieuwscafé is tijdens filmvoorstellingen altijd open vanaf een half uur voor aanvang van de film tot een halfuur na afloop van voorstelling.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor vijf films maar € 35,-. Niet-leden betalen voor vijf films € 40,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Alberta Bekijk details

Alberta Filmhuis Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een droogkomische klucht over de hedendaagse man die geen grote beslissingen kan nemen en maar niet volwassen wil worden. Alberta zit vol humor en relativering.

wo 29 mrt

• Vrijdagavondspecial: Once Upon a Time in the West Bekijk details

Once Upon a Time in the West (1968) van regisseur Sergio Leone. Rudi de Boer verzorgt een korte inleiding.Voor de Vrijdagavond Special worden klassiekers geselecteerd die binnen de filmwereld een bijzondere positie innemen. Vanavond: Once Upon a Time in the West (1968) van regisseur Sergio Leone Van 19:30 tot 22:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Voor de Vrijdagavond Special worden klassiekers geselecteerd die binnen de filmwereld een bijzondere positie innemen. Vanavond: Once Upon a Time in the West (1968) van regisseur Sergio Leone. Rudi de Boer verzorgt een korte inleiding.

vr 31 mrt

Jackie filmhuis Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

za 01 apr

Jackie filmhuis Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 04 apr

Jackie filmhuis Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 05 apr

Moonlight Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Oscarwinnaar Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

vr 07 apr

• Reprise: La La Land Bekijk details

Reprise: La La Land Van 13:00 tot 15:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

za 08 apr

Moonlight Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 11 apr

Moonlight Van 11:00 tot 13:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 12 apr

• Het Doet Zo Zeer Bekijk details

Het Doet Zo Zeer Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

In de documentaire Het Doet Zo Zeer schetst schrijfster Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd.

vr 14 apr