Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Filmfanaat? Koop de filmstrippenkaart!

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

Update maatregelen coronavirus

Update: in de persconferentie van donderdag 6 augustus is vastgelegd dat bioscopen/filmhuizen verplicht zijn te registreren wie er van hun gelegenheid gebruikmaakt. Dit geldt ook voor ons filmhuis. Daarom ligt er een registratieformulier bij de ingang van de filmzaal. Vul het formulier in en geniet daarna van de mooie film!

Van 19:45 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Twee oplichters hebben 26 jaar lang hun enige dochter getraind om te stelen, en mensen op te lichten. Tijdens een wanhopige en haastig opgezette overval verleiden ze een vreemdeling om zich bij hen aan te sluiten. Ze hadden niet verwacht dat hierdoor hun hele leven drastisch zou veranderen.

vr 27 nov

• Dirty God Bekijk details

Van 11:00 tot 12:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een jonge alleenstaande moeder moet haar leven weer oppakken na een tragisch ongeval en besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

za 28 nov

• Dirty God Bekijk details