Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Ons nieuwscafé is tijdens filmvoorstellingen altijd open vanaf een half uur voor aanvang van de film tot een halfuur na afloop van voorstelling.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor vijf films maar € 35,-. Niet-leden betalen voor vijf films € 40,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• - Uitverkocht - Loving Vincent Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

vr 24 nov

Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 25 nov

di 28 nov

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 29 nov

• Walk with me Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat.

vr 01 dec

• Walk with me Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 06 dec

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Weg van jou steekt met kop en schouders boven het enorme aanbod van Nederlandse romantische komedies uit. Prachtig camerawerk, een fraai plot en grappige verwijzingen naar ontwikkelingen in de Randstad. Weg van jou is een liefdesbrief aan Zeeuws-Vlaanderen.

vr 08 dec

Van 13:00 tot 14:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal