Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Filmfanaat? Koop de filmstrippenkaart!

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• The Good Liar Bekijk details

Van 19:45 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

The Good Liar is een weergaloos kat- en muisspel tussen twee topacteurs in een top plot. Serieuze thema’s rond schuld en boete. Wie manipuleert wie?

di 21 jan

• The Good Liar Bekijk details

Van 10:30 tot 12:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 22 jan

Van 19:45 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Il testimone invisibile is een knap gemaakte thriller waarin niets lijkt wat het is en de kijker steeds op de proef wordt gesteld. In thuisland Italië een regelrechte bioscoop hit.

vr 24 jan

Van 14:00 tot 15:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 25 jan

di 28 jan

Van 10:30 tot 12:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 29 jan

Van 19:45 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

'Hors normes' is de nieuwe film van de regisseurs van 'Intouchables' en vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij.

vr 31 jan

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal