Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Ons nieuwscafé is tijdens filmvoorstellingen altijd open vanaf een half uur voor aanvang van de film tot een halfuur na afloop van voorstelling.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor vijf films maar € 35,-. Niet-leden betalen voor vijf films € 40,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Dubbelspel Bekijk details

Dubbelspel film het nieuwe filmhuis Van 11:00 tot 13:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Na een afwezigheid van tientallen jaren keert de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel terug naar zijn geboorteplaats Curaçao.

wo 28 jun

• Vrijdagavond Special: The General Bekijk details

20th century women film het nieuwe filmhuis Van 19:30 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Voor de Vrijdagavond Special worden klassiekers geselecteerd die binnen de filmwereld een bijzondere positie innemen. Vanavond: The General (1926) van Buster Keaton en Clyde Bruckman. Rudi de Boer verzorgt een korte inleiding.

vr 30 jun

I Am Not Your Negro Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Regisseur Raoul Peck verbeeldt het nooit afgemaakte boek van schrijver en kritisch denker James Baldwin.

za 01 jul

• ROOTS: film 'I Am Not Your Negro' Bekijk details

I Am Not Your Negro Van 19:00 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 01 jul

I Am Not Your Negro Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 04 jul

I Am Not Your Negro Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 05 jul

• À Bras Ouverts Bekijk details

Dubbelspel film het nieuwe filmhuis Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Jean-Etienne Fougerole is een rijke intellectueel die in zijn nieuwe roman Met Open Armen rijke mensen aanmoedigt om families in nood te helpen.

vr 07 jul

• À Bras Ouverts Bekijk details

Dubbelspel film het nieuwe filmhuis Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 08 jul