Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Ons nieuwscafé is tijdens filmvoorstellingen altijd open vanaf een half uur voor aanvang van de film tot een halfuur na afloop van voorstelling.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor vijf films maar € 35,-. Niet-leden betalen voor vijf films € 40,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Souvenir Bekijk details

Dubbelspel film het nieuwe filmhuis Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Liliane is een onopvallende arbeidster die laurierblaadjes op de paté legt in de vleeswarenfabriek, maar ooit schitterde als Laura in de hitlijsten met het nummer Souvenir.

wo 26 jul

• Hotel de Grote L Bekijk details

Dubbelspel film het nieuwe filmhuis Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee.

vr 28 jul

• Hotel de Grote L Bekijk details

Dubbelspel film het nieuwe filmhuis Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 29 jul

di 01 aug

wo 02 aug

Sprakeloos Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman komt overhoop te liggen wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt.

vr 04 aug

Sprakeloos Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 05 aug

di 08 aug

Sprakeloos Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 09 aug

• Buena Vista Social Club: Adios Bekijk details

Sprakeloos Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Spaanse en Afrikaanse invloeden gecombineerd met een flinke dosis Cubaanse passie... wie de klanken van de Buena Vista Social Club hoort, zal ook vandaag de dag niet lang stil kunnen zitten.

vr 11 aug