Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Baantjer het begin Bekijk details

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Jaren '80. Rechercheur De Cock wordt gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit hij op een moordzaak, wat een opmaat lijkt voor een aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix.

di 28 mei

• Baantjer het begin Bekijk details

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 29 mei

Van 19:30 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Drie mannen zijn in hun kinderjaren slachtoffer geweest van ontucht door een priester. Als ze ontdekken dat hij nog steeds met kinderen werkt, willen ze hem stoppen. De gevolgen van het onthullen van dit schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.

vr 31 mei

Van 14:00 tot 16:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 01 jun

Van 19:30 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 04 jun

Van 10:00 tot 12:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 05 jun

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Het waargebeurde verhaal van de Russische balletdanser Rudolf Nurejev, een unieke danser die de wereld van het ballet voorgoed veranderde.

vr 07 jun

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal