Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Maatregelen coronavirus

Bioscopen en filmhuizen zijn verplicht te registreren wie er van hun gelegenheid gebruikmaakt. Dit geldt ook voor ons filmhuis. Daarom ligt er een registratieformulier bij de ingang van de filmzaal. Vul het formulier in en geniet daarna van de mooie film!

Films kijken via Picl

Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Het Nieuwe Filmhuis biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl. Meer informatie vind je hier.

• Land Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Aangrijpend verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar de zin van haar leven in de uitgestrekte wildernis van Amerika.

wo 28 jul

• Binti (6+) Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken. Zoals Binti, die het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten.

do 29 jul

Van 16:00 tot 17:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Vijf Italiaanse zussen, in drie verschillende fases van hun leven, wonen in een appartement in Palermo en leven van de duiven die ze houden en verhuren voor evenementen. Hun fijne jeugd wordt verstoord als één van hen plotseling overlijdt.

vr 30 jul

Van 19:45 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

vr 30 jul

• The Best of IDFA on Tour Bekijk details

Van 10:30 tot 16:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Dat is The Best of IDFA on Tour.

za 31 jul

• Sia, de Rebelse Bosfee (6+) Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een vrolijk en spannend verhaal over de rebelse fee Sia die alle moed en kracht inzet om de natuur van de ondergang te redden.

di 03 aug

Van 19:45 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 03 aug

Van 11:00 tot 12:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 04 aug

• Sia, de Rebelse Bosfee (6+) Bekijk details

do 05 aug

• Judas and the Black Messiah Bekijk details

Van 16:00 tot 18:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

FBI-informant William O’Neal infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton, in de gaten te houden.

vr 06 aug