Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 67,50. Niet-leden betalen voor tien films € 81,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Het waargebeurde verhaal over Forrest Tucker, een van de meest succesvolle bankovervallers van de 20e eeuw.

za 15 dec

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 18 dec

Van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 19 dec

• Becoming Astrid Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Het waargebeurde en aangrijpende verhaal van de beroemde kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren.

vr 21 dec

• Becoming Astrid Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 22 dec

• PeuterBios: Rita & Krokodil 3 Bekijk details

Van 09:30 tot 10:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Beleef je eerste bioscoopervaring in de PeuterBios! Gedempt licht, zachter geluid en de film duurt korter of bestaat uit meerdere verhaaltjes. Elke laatste donderdag van de maand een nieuwe en leuke film in de bibliotheek.

do 27 dec

• Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes (NL) Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes is een hartveroverend fraaie én spannende animatiefilm met liefdevolle details.

do 27 dec

• Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes (NL) Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

vr 28 dec

• Jij bent mijn vriend Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Hartverwarmende documentaire van Petra en Peter Lataster, de makers van De kinderen van juf Kiet.

vr 28 dec

• Jij bent mijn vriend Bekijk details