Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Filmfanaat? Koop de filmstrippenkaart!

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

Update maatregelen coronavirus

Update: in de persconferentie van donderdag 6 augustus is vastgelegd dat bioscopen/filmhuizen verplicht zijn te registreren wie er van hun gelegenheid gebruikmaakt.
Dit geldt ook voor ons filmhuis.
Daarom ligt er vanaf vandaag, 7 augustus, een registratieformulier bij de ingang van de filmzaal.
Vul het formulier in en geniet daarna van de mooie film!

• Picciridda Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren '60. Lucia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria.

wo 12 aug

Van 19:45 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Ogenschijnlijk hebben Alice en Céline alles wat een mens zich kan wensen. We schrijven de jaren zestig, de bomen groeien tot in de economische hemel, de mensen zijn nog lief en aardig, en Alice en Céline hebben zich comfortabel genesteld in een even comfortabel bourgeois bestaan. De twee wonen naast elkaar, de families vieren gezamenlijk verjaardagen en feesten, de kinderen, jongetjes, zijn onafscheidelijk. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen.

vr 14 aug

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 15 aug

za 15 aug

Van 19:45 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 18 aug

wo 19 aug

Van 19:45 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

In een Berlijns hotel wordt een oude industrieel vermoord. De dader, een Italiaans automonteur, bekent de moord maar zwijgt in alle talen over zijn motief. Wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen deze spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn.

vr 21 aug

Van 11:00 tot 13:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal