Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Filmfanaat? Koop de filmstrippenkaart!

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Il traditore Bekijk details

Van 19:45 tot 22:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Het waargebeurde verhaal van Tommaso Buscetta, een Siciliaanse maffiabaas, die als eerste grote prominente figuur binnen de maffiawereld in de jaren 80 de omertà (zwijgplicht) doorbreekt. Il traditore vertelt het verhaal achter het maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo

di 25 feb

• Il traditore Bekijk details

Van 10:30 tot 13:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 26 feb

• Mockumentary 'The Last African in Europe' door/van Mo Hersi Bekijk details

Van 19:00 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Première van de mockumentary van comedian en programmamaker Mo Hersi waarin hij inzichtelijk wil maken wat de gevolgen zijn wanneer alle Afrikanen uit Europa vertrekken en alle Europeanen Afrika verlaten.

wo 26 feb

Van 19:45 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

WOI, 1917. De twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake krijgen een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze een boodschap overbrengen, diep in vijandelijk gebied. Deze boodschap is bepalend in het stoppen van een dodelijke aanval op honderden soldaten, waaronder de broer van Blake.

vr 28 feb

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 29 feb

Van 19:45 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 03 mrt

Van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 04 mrt

• Parasite Bekijk details

Van 19:45 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park. Het gezin ziet mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren en probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie. Ze hebben daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.

vr 06 mrt

• Parasite Bekijk details

Van 11:00 tot 13:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 07 mrt

• Portrait de la jeune fille en feu Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een literaire/poëtische film over een lesbische liefdesverhouding in de 19e eeuw. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Rudi de Boer verzorgt een inleiding waarbij hij stilstaat bij de internationale vrouwendag en het thema van de Boekenweek 2020 - Rebellen en dwarsdenkers.

za 07 mrt