Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Ons nieuwscafé is tijdens filmvoorstellingen altijd open vanaf een half uur voor aanvang van de film tot een halfuur na afloop van voorstelling.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor vijf films maar € 35,-. Niet-leden betalen voor vijf films € 40,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Una Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

In dit drama volgen we Una, een jonge vrouw met een verborgen verleden.

di 26 sep

• Una Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

In dit drama volgen we Una, een jonge vrouw met een verborgen verleden.

wo 27 sep

• Une Vie Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Normandië, 1819. Jeanne Le Perthuis des Vauds, een overbeschermde jonge vrouw vol kinderdromen, heeft nog maar net de nonnenschool en haar studies achter zich gelaten, als ze met Julien de Lamare trouwt.

di 03 okt

• Une Vie Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 04 okt

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De net afgestudeerde talentvolle Thomas leidt een comfortabel, maar saai en burgerlijk leven in New York. Alles verandert echter wanneer hij ontdekt dat zijn vader een affaire heeft met de bloedmooie Johanna.

vr 06 okt

Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 07 okt

di 10 okt

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 11 okt

• Kedi Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanbul. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen.

vr 13 okt

• Kedi Bekijk details