Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 67,50. Niet-leden betalen voor tien films €81,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Finding Your Feet is een echte Engelse romantische komedie. Grappig, hilarisch en charmant.

vr 25 mei

Van 13:00 tot 15:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 26 mei

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 29 mei

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 30 mei

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Christine ‘Lady Bird’ McPherson is een rebelse tiener in Sacramento (Californië) in 2002. Ze staat op het punt af te studeren aan een conservatieve middelbare school en wil groots leven en naar een dure universiteit in New York. Maar haar moeder en zij kunnen nauwelijks financieel rondkomen.

vr 01 jun

Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 02 jun

di 05 jun

Van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 06 jun

• Une saison en France Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

In een kalm tempo toont Une saison en France de gestage neergang van een asielzoeker. Aangrijpend en zeer actueel!

vr 08 jun

• Une saison en France Bekijk details