Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Filmfanaat? Koop de filmstrippenkaart!

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• - Geannuleerd - De Beentjes van Sint-Hildegard Bekijk details

Van 19:45 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan rare sprongen en ziet hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling veranderen.

di 31 mrt

• - Geannuleerd - De Beentjes van Sint-Hildegard Bekijk details

Van 10:30 tot 12:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 01 apr

Van 19:45 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Ingimundur probeert de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. Dan krijgt hij het vermoeden dat zijn vrouw iets had met een dorpsgenoot. Geleidelijk neemt zijn obsessie voor het ontdekken van de waarheid toe en begint hij zichzelf en zijn geliefden onvermijdelijk in gevaar te brengen.

vr 03 apr

• - Geannuleerd - Reprise: Parasite Bekijk details

Van 11:00 tot 13:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park. Het gezin ziet mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren en probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie. Ze hebben daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.

za 04 apr

Van 14:00 tot 15:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 04 apr

di 07 apr

Van 10:30 tot 12:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 08 apr

Van 19:45 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Mrs Lowry & Son vertelt het waargebeurde verhaal van de inmiddels gevierde Britse kunstenaar L.S. Lowry en de getroebleerde relatie met zijn aan bed gekluisterde, dominante moeder.

vr 10 apr

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal