Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

Filmstrippenkaart rol film

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Ons nieuwscafé is tijdens filmvoorstellingen altijd open vanaf een half uur voor aanvang van de film tot een halfuur na afloop van voorstelling.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor vijf films maar € 35,-. Niet-leden betalen voor vijf films € 40,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Miss Sloane Bekijk details

Miss sloane film Van 11:00 tot 13:30 | Almere Stad, de nieuwe zaal

De succesvolle Sloane wordt gedwongen om genadeloos te zijn en haar eigen carrière en die van anderen op het spel te zetten in de bikkelharde campagne tegen de haast almachtige wapenlobby.

wo 24 mei

Denial film Van 19:30 tot 21:45 | Almere Stad, de nieuwe zaal

Denial is een pakkend, spannend en meeslepend rechtbankdrama over één vraag die gek genoeg nog steeds wordt gesteld.

vr 26 mei

Denial film Van 13:00 tot 15:15 | Almere Stad, de nieuwe zaal

za 27 mei

Denial film Van 19:30 tot 21:45 | Almere Stad, de nieuwe zaal

di 30 mei

Denial film Van 11:00 tot 13:15 | Almere Stad, de nieuwe zaal

wo 31 mei

Lady Macbeth Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Lady Macbeth is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld. Subliem gefilmd en prachtig ingetogen.

vr 02 jun

Lady Macbeth Van 13:00 tot 14:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 03 jun

Lady Macbeth Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 06 jun

Lady Macbeth Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 07 jun

• The Other Side of Hope Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Aki Kaurismäki brengt ons een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze. Een meesterwerk van een meesterregisseur.

vr 09 jun