Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Lotte op zoek naar de draken Bekijk details

Van 14:00 tot 15:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Het hondje Lotte krijgt een zusje, genaamd Roosi. Samen beleven ze een heel spannend avontuur.

di 22 okt

• - Uitverkocht - Downton Abbey Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de film.

di 22 okt

• Downton Abbey Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 23 okt

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep zingende vissers uit Cornwall die met hun zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormen.

vr 25 okt

Van 14:00 tot 15:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 26 okt

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 29 okt

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 30 okt

• Halloween: Midsommar Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Midsommar laat horror zien zoals het nog nooit vertoond is. De meest bizarre film die je ooit zult zien!

do 31 okt

• Dolor y gloria Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Salvador Mallo is een regisseur die teert op vergane glorie. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, wil hij vrede sluiten met zijn verleden. Hij moet echter ook de demonen uit zijn jeugd onder ogen komen.

vr 01 nov

• The Biggest Little Farm Bekijk details

Van 12:00 tot 13:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

The Biggest Little Farm is een inspirerende documentaire over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

za 02 nov