Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Filmfanaat? Koop de filmstrippenkaart!

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Les Misérables Bekijk details

Van 14:00 tot 15:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Brigadier Stéphane wordt in Parijs lid van de anti-criminaliteitsbrigade in een achterwijk van de stad. Daar moet hij snel de mores leren van zijn nieuwe team.

wo 08 jul

• - Uitverkocht - De Beentjes van Sint-Hildegard Bekijk details

Van 19:45 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan rare sprongen en ziet hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling veranderen.

vr 10 jul

Van 11:00 tot 12:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 11 jul

za 11 jul

di 14 jul

wo 15 jul

Van 19:45 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De New Yorkse scenarioschrijver Lumir komt op bezoek bij haar moeder Fabienne, een gevierde Franse actrice, die naast het acteren ook bezig is met haar autobiografie. Lumir verbaast zich over het gemak hoe Fabienne het verleden inkleurt. Het wordt een confrontatie waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

vr 17 jul

Van 11:00 tot 12:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal