Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• Minding the Gap Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een mooie film over drie bijzonder innemende jongens die met vallen en opstaan volwassen worden. Ruim 12 jaar filmde Amerika’s grootste nieuwe filmtalent, Bing Liu, zichzelf en zijn twee beste vrienden en maakte een van de meest bijzondere en onvergetelijke coming-of age films ooit.

di 23 apr

• Minding the Gap Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 24 apr

Van 19:30 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Írisz,een jonge vrouw keert terug naar haar geboorteplaats, op zoek naar antwoorden over haar familie en verleden. Een mysterieuze zoektocht aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen.

vr 26 apr

Van 19:30 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 30 apr

Van 14:00 tot 16:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 01 mei

• Reprise: The Favourite Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Lady Sarah Churchill. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail.

do 02 mei

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

De vier dochters van Claude en Marie Verneuil besluiten met hun echtgenoten naar het buitenland te emigreren. Uiteraard doen de gezinshoofden er alles aan om hen in het land te houden. De familie Koffi wacht in Frankrijk ook een aantal pittige verrassingen.

vr 03 mei

• Reprise: Green Book Bekijk details

Van 11:00 tot 13:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Green Book is een rauw-realistisch portret van racisme in de jaren zestig en een parabel over hedendaags racisme.

za 04 mei

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal