Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 67,50. Niet-leden betalen voor tien films € 81,-. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een hilarische, wrang komische film die zomaar een Monty Python-film zou kunnen zijn.

vr 20 jul

Van 13:00 tot 14:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 21 jul

di 24 jul

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 25 jul

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

7 Days in Entebbe gaat over de waargebeurde gijzelaar-reddingsoperatie uitgevoerd op Entebbe International Airport in 1976.

vr 27 jul

Van 13:00 tot 14:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 28 jul

di 31 jul

Van 10:00 tot 11:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 01 aug

• The Bookshop Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

The Bookshop is een enorm succes in Spanje waar de film drie Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film. De film won ook de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.

vr 03 aug

• The Bookshop Bekijk details