Het nieuwe filmhuis

Wat kun je verwachten?

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we een relatief jong filmhuis. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen en de modernste apparatuur. We hebben de mogelijkheid tot het vertonen van 4K, Dolby 7.1 en actieve 3D-fims. Dit is moderner dan de meeste bioscoopzalen in het land.

In de schoolvakanties draaien we regelmatig kinderfilms en zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we inleidingen, Q&A’s en  filmcolleges, en bieden wij verdieping op het gebied van film en filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. Het nieuwe filmhuis is elk jaar een vaste locatie van The Best of IDFA on Tour.

Maatregelen coronavirus

Bioscopen en filmhuizen zijn verplicht te registreren wie er van hun gelegenheid gebruikmaakt. Dit geldt ook voor ons filmhuis. Daarom ligt er een registratieformulier bij de ingang van de filmzaal. Vul het formulier in en geniet daarna van de mooie film!

Films kijken via Picl

Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Het Nieuwe Filmhuis biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl. Meer informatie vind je hier.

• La dea Fortuna Bekijk details

Van 19:45 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Alessandro en Arturo staan op het punt na 15 jaar hun relatie te stoppen, maar dan krijgen ze tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de twee kinderen van een zieke vriendin wat hun leven compleet op de kop zet.

di 22 jun

• La dea Fortuna Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 23 jun

Van 19:45 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een hartveroverende en onvergetelijke film over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen twaalf biggen grootbrengt.

vr 25 jun

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 26 jun

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 26 jun

Van 19:45 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 29 jun

Van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 30 jun

Van 19:45 tot 21:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Een mooie biopic en intieme film over de verboden liefde tussen de Engelse paleontoloog Mary Anning en de jonge getrouwde Charlotte in Victoriaans Engeland rond 1840.

vr 02 jul

Van 11:00 tot 13:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal