Het nieuwe filmhuis

Wat je kunt verwachten

het nieuwe filmhuis

Als filmtheater bestaat het nieuwe filmhuis sinds 2013 en daarmee zijn we één van de jongste filmhuizen van Nederland. Met vier filmvoorstellingen per week programmeren we de nieuwste arthouse films in een moderne filmzaal. We hebben een relatief kleine, maar gezellige zaal met 112 stoelen, de modernste apparatuur en zelfs de mogelijkheid tot het vertonen van 3D-fims.

In de schoolvakanties draaien we kinderfilms en regelmatig zijn er reprises van eerder vertoonde kassuccessen. Ook organiseren we cursussen en workshops op het gebied van film en filmeducatie.

Filmstrippenkaart

Ben je een enorme filmliefhebber? Koop dan onze filmstrippenkaart en ga voordelig naar de film in ons filmhuis! Ben je lid? Dan betaal je voor tien films maar € 69,75. Niet-leden betalen voor tien films € 83,25. De filmstrippenkaart is te koop bij de klantenservicebalies in alle vier de bibliotheken. Wil je meer weten, dan kun je daar ook terecht!

• God Only Knows Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

God Only Knows gaat over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen. Pijnlijk, meeslepend en herkenbaar.

di 18 jun

• God Only Knows Bekijk details

Van 10:00 tot 11:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 19 jun

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Fascinerende documentaire over de tocht van Banksy's schildering, 'Soldaat die papieren van ezel controleert', van Bethlehem naar gerenommeerde musea over de hele wereld.

vr 21 jun

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

za 22 jun

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

di 25 jun

Van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

wo 26 jun

Van 19:30 tot 21:15 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Oscarwinnares Judi Dench (Philomena) schittert als Red Joan in dit historische en waargebeurde misdaaddrama over een vrouw die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de geschiedenis voorgoed veranderde.

vr 28 jun

Van 14:00 tot 15:45 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal