Kinderagenda

• - Uitverkocht - LEGO workshop WeDo2 7+ Bekijk details

LEGO workshop WeDo2 Van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Buiten, workshopruimte

Ga op ontdekkingsreis met ontdekkingsrobot Milo.

za 23 sep

• Jeugdvoorstelling 6+: Kids Open Podium Bekijk details

Jeugdvoorstelling 3+: Boer Boris Van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal

Muzikanten, acteurs, goochelaars en dansers; opgelet!

zo 24 sep

• Peutervoorlezen Bekijk details

Boeken die worden voorgelezen aan peuters 26 september 2017 t/m 29 september 2017 | Elke week | Almere Stad, Buiten, Haven en Poort

Wekelijks halfuurtje voor alle Almeerse peuters (1-4 jaar) die van voorlezen houden.

26 sep t/m 29 sep

• TechKids: Maak je eigen logo 8+ Bekijk details

TechChicks presenteren: Cospaces / VR 7+ Van 14:30 tot 16:00 | Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal

Hoe ziet jouw eigen logo eruit?

wo 27 sep

• LEGO workshop WeDo2 7+ Bekijk details

LEGO workshop WeDo2 Van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Poort

Ga op ontdekkingsreis met ontdekkingsrobot Milo.

wo 27 sep

• Festival 2 Turven Hoog Bekijk details

29 september 2017 t/m 1 oktober 2017 | Bibliotheek Stad

Het allerleukste festival voor de allerkleinsten strijkt weer neer in de nieuwe bibliotheek. Drie dagen lang is er door het hele gebouw van alles te beleven op het gebied van theater, muziek en dans. Kom en mis het niet! Klik op onderstaande linkjes voor meer informatie over het programma. Festival 2 Turven Hoog is pas compleet met installaties waar kinderen eindeloos in kunnen spelen. Speciaal voor het festival worden er interactieve installaties ontwikkeld door beeldend kunstenaars. Ze staan overal in de nieuwe bibliotheek en in KAF opgesteld en zijn gratis toegankelijk.

29 sep t/m 01 okt

• Festival 2 Turven Hoog: De Vervelende Bus (4+) Bekijk details

Festival 2 turven hoog: De vervelende Bus 29 september 2017 t/m 1 oktober 2017 | Stadhuisplein Almere Stad / Ingang bibliotheek

Wat gebeurt er met je als je even niets doet omdat je gewoonweg niet weet wat? Dan geniet je van het moment. Je hoofd wordt leeg en er komt plek voor nieuwe ideeën. En die ideeën zijn creatiever en frisser dan je ooit had kunnen bedenken.

29 sep t/m 01 okt

• Festival 2 Turven Hoog: VaarWel (3+) Bekijk details

Festival 2 turven hoog: VaarWel 30 september 2017 | Bibliotheek Almere Stad, het nieuwe lokaal

Een muzikaal avontuur over een zee van dromen. Voor iedereen die zich weleens alleen voelt. Een groot, leeg strand. Een oceaan die golft en klotst. De wind waait de mensen stemmen weg.

za 30 sep

• Festival 2 Turven Hoog: Kras (2 t/m 5 jr. en volw.) Bekijk details

Festival 2 turven hoog: Kras 30 september 2017 | Bibliotheek Almere Stad, de nieuwe zaal

Twee muzikanten en een tekenaar fantaseren over opstijgen en wegvliegen…

za 30 sep

• Festival 2 Turven Hoog: Do Re Mier (2 t/m 4 jr.) Bekijk details

Festival 2 turven hoog: Do Re Mier 30 september 2017 t/m 1 oktober 2017 | Bibliotheek Almere Stad, lokaal Windesheim op de 4e verdieping

Wat bromt en zoemt en fladdert daar? Laat je meenemen met liedjes en spel in een wereld van dag en nacht. Do re mier gaat over ‘t leven, vol humor en ontroering, in een klein maar toch sterk insecten jasje.

30 sep t/m 01 okt