• Nieuwe app: Online Bibliotheek

10 september 2020

Sinds 8 september is er een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de Online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb. Je zult merken dat de nieuwe app een stuk gebruiksvriendelijker is én meer mogelijkheden heeft.

Bekijk details van Nieuwe app: Online Bibliotheek

• Ook het Almeers Dictee maken? Dat kan!

8 september 2020

Heb je het Almeers Dictee gemist, maar wil je best nog een poging wagen? Dat kan! We hebben een uitzending van het dictee gemaakt, zodat je op je gemak en vanuit je luie stoel, alsnog mee kunt doen. Zie de Youtube-video hieronder!

Bekijk details van Ook het Almeers Dictee maken? Dat kan!

• Winnaars Almeers Dictee 2020

8 september 2020

Gisteren vond het jaarlijkse Almeerse Dictee weer plaats. Voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind, geschreven door thrillerschrijfter Ilse Ruijters en gepresenteerd door Fadoua Alaoui. Benieuwd wie de winnaars waren? Lees vooral verder!

Bekijk details van Winnaars Almeers Dictee 2020

• Donorregistratie; wat is jouw keuze?

27 augustus 2020

Iedereen komt in het Donorregister, maar hoe je er in komt, dat bepaal je zelf. De keuze is echt wel belangrijk, dus denk na en praat erover met je partner of familie.

Bekijk details van Donorregistratie; wat is jouw keuze?

• Gezocht: avonturiers voor onze zeepkist

22 juli 2020

Jij hebt een idee en dat wil je delen. Wij hebben connecties en bieden het podium. Samen kunnen we een beweging in gang zetten. Stap ook op onze zeepkist!

Bekijk details van Gezocht: avonturiers voor onze zeepkist

• Winnende column wedstrijd 'leven in corona-tijd'

24 juni 2020

Ons leven is op zijn kop gezet door het coronavirus. Het beperkt onze vrijheid en we maken ons zorgen over onszelf en onze dierbaren. Hoe ga jij hiermee om? We schreven een columnwedstrijd uit waarin we mensen vroegen over hun ervaringen te schrijven. Dit is de winnende column, geschreven door Connie Engelberts: 'Wat mij te doen staat'.

Bekijk details van Winnende column wedstrijd 'leven in corona-tijd'

• Veranderingen muziekcollectie

24 juni 2020

Sinds maart 2020 beschikken wij niet meer over een bladmuziek- en cd-collectie.

Bekijk details van Veranderingen muziekcollectie

• Ons filmhuis gaat weer van start!

25 mei 2020

Onze nieuwe zaal mag weer gevuld worden met filmbezoekers! Wel met een maximum aantal van 30, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Vanaf vrijdag 5 juni draaien we weer iedere week de prachtigste films. Er gelden wel een aantal 'coronaregels':

Bekijk details van Ons filmhuis gaat weer van start!

• Verhalen in virustijd

28 april 2020

Ze misten hun publiek, ze misten hun lezers. Een groepje auteurs, onder aanvoering van Suzanna Jansen, is daarom in deze coronamaanden begonnen met het project Verhalen in Virustijd; dagelijks online luisteren en kijken naar verhalen van schrijvers.

Bekijk details van Verhalen in virustijd

• De Digitale Voorleestas

21 april 2020

Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van De Digitale Voorleestas