• Winnaars Almeerse Voorleeswedstrijd 16+

5 maart 2020

Op woensdag 4 maart vond de finale plaats van de Almeerse Voorleeswedstrijd 16+. Het was een middag vol mooi voorgelezen verhalen en uiteindelijk ging de prijs naar Roel van Rijnsoever (voorste rij, tweede van links). De beste PABO-voorlezer was Jelle Docter (achterste rij derde van rechts).

Bekijk details van Winnaars Almeerse Voorleeswedstrijd 16+

• Bibliotheek Stad gaat verbouwen

24 februari 2020

Bibliotheek Stad gaat de komende periode verbouwen: het nieuwscafé wordt verplaatst naar de 1e etage, de jeugdafdeling wordt aangepakt en op de plek van het nieuwscafé komt een kleine filmzaal. Eind 2020 moet alles klaar zijn.

Bekijk details van Bibliotheek Stad gaat verbouwen

• Veranderingen muziekcollectie

24 februari 2020

Vanaf maandag 2 maart beschikken wij niet meer over een bladmuziek- en cd-collectie.

Bekijk details van Veranderingen muziekcollectie

• Gezocht: avonturiers voor onze zeepkist

18 december 2019

Jij hebt een idee en dat wil je delen. Wij hebben connecties en bieden het podium. Samen kunnen we een beweging in gang zetten. Stap ook op onze zeepkist!

Bekijk details van Gezocht: avonturiers voor onze zeepkist

• Veranderingen nieuwscafé: welkom Coffee-Star

6 december 2019

Het nieuwscafé is weer volledig in gebruik. Kom langs voor heerlijke koffie of thee, broodjes of een lekker tussendoortje. We helpen je graag en uiteraard kun je alles ook meenemen! Hieronder vind je onze openingstijden en onze menukaart volgt ook snel.

Bekijk details van Veranderingen nieuwscafé: welkom Coffee-Star

• Veranderingen ZEPservice

5 december 2019

We vallen maar direct met de deur in huis: per 1 januari 2020 is de online tool ZEPservice niet meer beschikbaar. Hoewel we er veel energie in hebben gestoken, blijft een enthousiaste toename van gebruikers uit. Daardoor zijn we genoodzaakt een andere invulling aan ZEP te geven. Hoe die invulling eruit ziet? Dat leggen we je hieronder uit.

Bekijk details van Veranderingen ZEPservice

• Vacature Coffee-Star

25 november 2019

Werken in onze nieuwe koffiebar … iets voor jou?

Bekijk details van Vacature Coffee-Star

• We zijn weer gecertificeerd!

6 november 2019

De nieuwe bibliotheek heeft op 22 oktober 2019 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Bekijk details van We zijn weer gecertificeerd!

• De nieuwe bibliotheek zoekt activiteiten!

27 september 2019

In de nieuwe bibliotheek is altijd wat te doen. Of het nu om een film gaat, een spreekuur, workshop , voorstelling of cursus. Met deze evenementen verbindt de bibliotheek allerlei mensen aan én met elkaar. Met veel plezier faciliteren we dan ook de meest uiteenlopende activiteiten op de podia en in de zalen in onze bibliotheken. En daarvoor zijn we altijd op zoek naar aansprekende evenementen.

Bekijk details van De nieuwe bibliotheek zoekt activiteiten!

• Terugblik op het Almeers Dictee

11 september 2019

Afgelopen maandag 9 september vond het Almeers Dictee plaats. Geschreven door thrillerschrijfster Jet van Vuuren, voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind.

Bekijk details van Terugblik op het Almeers Dictee