• Oproep: Levende Boeken gezocht Bekijk details

18 december 2020

Op dinsdag 26 januari 2021 organiseren De Nieuwe Bibliotheek en het Europe Direct Informatiecentrum Almere een online ‘Human Library’. Iedereen die te maken heeft met een bepaald vooroordeel en daarover in gesprek wil gaan met mensen, is welkom om een levend boek te zijn.

Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht

• Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl Bekijk details

8 december 2020

Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Het Nieuwe Filmhuis biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 37 Nederlandse filmtheaters.

Bekijk details van Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl

• Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) Bekijk details

11 september 2020

Op donderdag 10 september vond de feestelijke lancering van Digiwijzer Almere én het Informatiepunt Digitale Overheid plaats in aanwezigheid van wethouder Roelie Bosch. Met de lancering van beide initiatieven komt digitale ondersteuning in de breedste zin van het woord voor veel mensen een stuk dichterbij.

Bekijk details van Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

• Almeers Taalakkoord ondertekend Bekijk details

10 september 2020

Op woensdag 9 september 2020 heeft wethouder Roelie Bosch van Onderwijs samen met vertegenwoordigers van verschillende Almeerse organisaties het Almeers Taalakkoord ondertekend. In Almere heeft naar schatting 13% tot 16% van de volwassenen tussen de 18 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven en is er sprake van laaggeletterdheid. Dit maakt deze mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond. Met het Taalakkoord spreken lokale organisaties met elkaar af om zich extra...

Bekijk details van Almeers Taalakkoord ondertekend

• Nieuwe app: Online Bibliotheek Bekijk details

10 september 2020

Sinds 8 september is er een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de Online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb. Je zult merken dat de nieuwe app een stuk gebruiksvriendelijker is én meer mogelijkheden heeft.

Bekijk details van Nieuwe app: Online Bibliotheek

• Ook het Almeers Dictee maken? Dat kan! Bekijk details

8 september 2020

Heb je het Almeers Dictee gemist, maar wil je best nog een poging wagen? Dat kan! We hebben een uitzending van het dictee gemaakt, zodat je op je gemak en vanuit je luie stoel, alsnog mee kunt doen. Zie de Youtube-video hieronder!

Bekijk details van Ook het Almeers Dictee maken? Dat kan!

• Winnaars Almeers Dictee 2020 Bekijk details

8 september 2020

Gisteren vond het jaarlijkse Almeerse Dictee weer plaats. Voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind, geschreven door thrillerschrijfter Ilse Ruijters en gepresenteerd door Fadoua Alaoui. Benieuwd wie de winnaars waren? Lees vooral verder!

Bekijk details van Winnaars Almeers Dictee 2020

• Donorregistratie; wat is jouw keuze? Bekijk details

27 augustus 2020

Iedereen komt in het Donorregister, maar hoe je er in komt, dat bepaal je zelf. De keuze is echt wel belangrijk, dus denk na en praat erover met je partner of familie.

Bekijk details van Donorregistratie; wat is jouw keuze?

• Gezocht: avonturiers voor onze zeepkist Bekijk details

22 juli 2020

Jij hebt een idee en dat wil je delen. Wij hebben connecties en bieden het podium. Samen kunnen we een beweging in gang zetten. Stap ook op onze zeepkist!

Bekijk details van Gezocht: avonturiers voor onze zeepkist

• Winnende column wedstrijd 'leven in corona-tijd' Bekijk details

24 juni 2020

Ons leven is op zijn kop gezet door het coronavirus. Het beperkt onze vrijheid en we maken ons zorgen over onszelf en onze dierbaren. Hoe ga jij hiermee om? We schreven een columnwedstrijd uit waarin we mensen vroegen over hun ervaringen te schrijven. Dit is de winnende column, geschreven door Connie Engelberts: 'Wat mij te doen staat'.

Bekijk details van Winnende column wedstrijd 'leven in corona-tijd'