• Voorleeskampioenen basisscholen! Bekijk details

5 maart 2021

Op donderdag 4 maart vond in bibliotheek Stad de Almeerse finale plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Bekijk details van Voorleeskampioenen basisscholen!

• Gratis online trainingen Bekijk details

5 januari 2021

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

Bekijk details van Gratis online trainingen

• Nieuw: online YA-leesclub Bekijk details

4 januari 2021

Houden jij en je leesvriendinnen (vrienden mag ook) wel van een good old dosis zoetsappigheid op zijn tijd? Verslinden jullie feelgood romans bij de vleet? En zeg eens eerlijk, jullie worden zeker allemaal standaard heel iets verliefd op de hoofdpersoon? Dan is deze categorie Young Adult boeken echt iets voor jullie!

Bekijk details van Nieuw: online YA-leesclub

• Nieuw: de TijdschriftenBieb Bekijk details

18 december 2020

De TijdschriftenBieb is een nieuwe tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met het online lezen van tijdschriften.

Bekijk details van Nieuw: de TijdschriftenBieb

• Oproep: Levende Boeken gezocht Bekijk details

18 december 2020

Op dinsdag 26 januari 2021 organiseren De Nieuwe Bibliotheek en het Europe Direct Informatiecentrum Almere een online ‘Human Library’. Iedereen die te maken heeft met een bepaald vooroordeel en daarover in gesprek wil gaan met mensen, is welkom om een levend boek te zijn.

Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht

• Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl Bekijk details

8 december 2020

Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Het Nieuwe Filmhuis biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 37 Nederlandse filmtheaters.

Bekijk details van Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl

• Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) Bekijk details

11 september 2020

Op donderdag 10 september vond de feestelijke lancering van Digiwijzer Almere én het Informatiepunt Digitale Overheid plaats in aanwezigheid van wethouder Roelie Bosch. Met de lancering van beide initiatieven komt digitale ondersteuning in de breedste zin van het woord voor veel mensen een stuk dichterbij.

Bekijk details van Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

• Almeers Taalakkoord ondertekend Bekijk details

10 september 2020

Op woensdag 9 september 2020 heeft wethouder Roelie Bosch van Onderwijs samen met vertegenwoordigers van verschillende Almeerse organisaties het Almeers Taalakkoord ondertekend. In Almere heeft naar schatting 13% tot 16% van de volwassenen tussen de 18 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven en is er sprake van laaggeletterdheid. Dit maakt deze mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond. Met het Taalakkoord spreken lokale organisaties met elkaar af om zich extra...

Bekijk details van Almeers Taalakkoord ondertekend

• Nieuwe app: Online Bibliotheek Bekijk details

10 september 2020

Sinds 8 september is er een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de Online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb. Je zult merken dat de nieuwe app een stuk gebruiksvriendelijker is én meer mogelijkheden heeft.

Bekijk details van Nieuwe app: Online Bibliotheek

• Ook het Almeers Dictee maken? Dat kan! Bekijk details

8 september 2020

Heb je het Almeers Dictee gemist, maar wil je best nog een poging wagen? Dat kan! We hebben een uitzending van het dictee gemaakt, zodat je op je gemak en vanuit je luie stoel, alsnog mee kunt doen. Zie de Youtube-video hieronder!

Bekijk details van Ook het Almeers Dictee maken? Dat kan!