• Veranderingen muziekcollectie Bekijk details

24 juni 2020

Sinds maart 2020 beschikken wij niet meer over een bladmuziek- en cd-collectie.

Bekijk details van Veranderingen muziekcollectie

• Ons filmhuis gaat weer van start! Bekijk details

25 mei 2020

Onze nieuwe zaal mag weer gevuld worden met filmbezoekers! Wel met een maximum aantal van 30, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Vanaf vrijdag 5 juni draaien we weer iedere week de prachtigste films. Er gelden wel een aantal 'coronaregels':

Bekijk details van Ons filmhuis gaat weer van start!

• Verhalen in virustijd Bekijk details

28 april 2020

Ze misten hun publiek, ze misten hun lezers. Een groepje auteurs, onder aanvoering van Suzanna Jansen, is daarom in deze coronamaanden begonnen met het project Verhalen in Virustijd; dagelijks online luisteren en kijken naar verhalen van schrijvers.

Bekijk details van Verhalen in virustijd

• De Digitale Voorleestas Bekijk details

21 april 2020

Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van De Digitale Voorleestas

• Nieuwe directeur-bestuurder Bekijk details

7 april 2020

Annerie Brenninkmeijer nieuwe directeur-bestuurder van de nieuwe bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe directeur-bestuurder

• Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd basisscholen Bekijk details

6 maart 2020

De winnaars van de Almeerse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd zijn weer bekend. Zij mogen op 7 april Almere vertegenwoordigen in Lelystad.

Bekijk details van Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd basisscholen

• Winnaars Almeerse Voorleeswedstrijd 16+ Bekijk details

5 maart 2020

Op woensdag 4 maart vond de finale plaats van de Almeerse Voorleeswedstrijd 16+. Het was een middag vol mooi voorgelezen verhalen en uiteindelijk ging de prijs naar Roel van Rijnsoever (voorste rij, tweede van links). De beste PABO-voorlezer was Jelle Docter (achterste rij derde van rechts).

Bekijk details van Winnaars Almeerse Voorleeswedstrijd 16+

• Bibliotheek Stad gaat verbouwen Bekijk details

24 februari 2020

Bibliotheek Stad gaat de komende periode verbouwen: het nieuwscafé wordt verplaatst naar de 1e etage, de jeugdafdeling wordt aangepakt en op de plek van het nieuwscafé komt een kleine filmzaal. Eind 2020 moet alles klaar zijn.

Bekijk details van Bibliotheek Stad gaat verbouwen

• Vacature Coffee-Star Bekijk details

25 november 2019

Werken in onze nieuwe koffiebar … iets voor jou?

Bekijk details van Vacature Coffee-Star

• We zijn weer gecertificeerd! Bekijk details

6 november 2019

De nieuwe bibliotheek heeft op 22 oktober 2019 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Bekijk details van We zijn weer gecertificeerd!