• Winnaars Almeerse Voorleeswedstrijd 16+ Bekijk details

5 maart 2020

Op woensdag 4 maart vond de finale plaats van de Almeerse Voorleeswedstrijd 16+. Het was een middag vol mooi voorgelezen verhalen en uiteindelijk ging de prijs naar Roel van Rijnsoever (voorste rij, tweede van links). De beste PABO-voorlezer was Jelle Docter (achterste rij derde van rechts).

Bekijk details van Winnaars Almeerse Voorleeswedstrijd 16+

• Bibliotheek Stad gaat verbouwen Bekijk details

24 februari 2020

Bibliotheek Stad gaat de komende periode verbouwen: het nieuwscafé wordt verplaatst naar de 1e etage, de jeugdafdeling wordt aangepakt en op de plek van het nieuwscafé komt een kleine filmzaal. Eind 2020 moet alles klaar zijn.

Bekijk details van Bibliotheek Stad gaat verbouwen

• Vacature Coffee-Star Bekijk details

25 november 2019

Werken in onze nieuwe koffiebar … iets voor jou?

Bekijk details van Vacature Coffee-Star

• We zijn weer gecertificeerd! Bekijk details

6 november 2019

De nieuwe bibliotheek heeft op 22 oktober 2019 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Bekijk details van We zijn weer gecertificeerd!

• De nieuwe bibliotheek zoekt activiteiten! Bekijk details

27 september 2019

In de nieuwe bibliotheek is altijd wat te doen. Of het nu om een film gaat, een spreekuur, workshop , voorstelling of cursus. Met deze evenementen verbindt de bibliotheek allerlei mensen aan én met elkaar. Met veel plezier faciliteren we dan ook de meest uiteenlopende activiteiten op de podia en in de zalen in onze bibliotheken. En daarvoor zijn we altijd op zoek naar aansprekende evenementen.

Bekijk details van De nieuwe bibliotheek zoekt activiteiten!

• Terugblik op het Almeers Dictee Bekijk details

11 september 2019

Afgelopen maandag 9 september vond het Almeers Dictee plaats. Geschreven door thrillerschrijfster Jet van Vuuren, voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind.

Bekijk details van Terugblik op het Almeers Dictee

• Nieuw: gratis lezen met Yoleo Bekijk details

2 september 2019

Nieuw: gratis alle boeken in de Yoleo-collectie lezen! Dat kan nu met de bibliotheek. Log in via de site van Yoleo, geef aan dat je lid bent van de bieb, vul je pasnummer in, zoek een lekker plekje en ga aan het lezen!

Bekijk details van Nieuw: gratis lezen met Yoleo

• Servicepunt Juridisch Loket bibliotheek Buiten Bekijk details

21 augustus 2019

Vanaf dinsdag 3 september kun je elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur voor juridisch advies terecht bij het servicepunt van het Juridisch Loket in bibliotheek Buiten. Heb je juridisch advies nodig bijvoorbeeld over een arbeidsgeschil, een scheiding of een ander conflict? De juristen van het Juridisch Loket zitten klaar om gratis je vragen te beantwoorden.

Bekijk details van Servicepunt Juridisch Loket bibliotheek Buiten

• Peperbus in Stad Bekijk details

16 juli 2019

Sinds vrijdag 12 juli staat er een ‘peperbus’ in de entree van de bieb in Stad.

Bekijk details van Peperbus in Stad

• Vakantiebieb online! Bekijk details

2 juli 2019

Lekker lezen in de vakantie? Download het cadeautje van je bieb!

Bekijk details van Vakantiebieb online!