• Stilstaan bij vrijheid

18 april 2019

In de nieuwe bibliotheek staat directeur Chris Wiersma stil bij vrijheid. Zijn persoonlijke voorwerp staat symbool voor zijn gedachten en gevoelens bij ‘In Vrijheid Kiezen’. Want dat is het jaarthema van de Nationale Viering van de Bevrijding. Hiervoor is de provincie Flevoland dit jaar gastheer.

Bekijk details van Stilstaan bij vrijheid

• Wetswinkel- en belastingspreekuur

16 april 2019

Op woensdag 17 en donderdag 18 april is de nieuwe kamer niet beschikbaar voor de spreekuren. Daarom verhuist het spreekuur van de Wetswinkel op woensdag naar het nieuwe lokaal op de 4e etage. Het belastingspreekuur op donderdag verhuist naar twee studiecellen op de 4e etage.

Bekijk details van Wetswinkel- en belastingspreekuur

• Deel je boekentip met ons!

8 april 2019

Lees jij graag en vaak? En deel je net zo graag en vaak je boekentips met mensen om je heen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk details van Deel je boekentip met ons!

• Onze regels in het kort

29 maart 2019

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen. Je bent welkom om boeken, kranten of tijdschriften te lenen en te lezen, informatie te zoeken of te studeren en te werken. In de bibliotheek bezorg je elkaar geen overlast en is er wederzijds respect. We hopen dan ook dat ieder bezoek aan de nieuwe bibliotheek een uitje is. Regels helpen daarbij.

Bekijk details van Onze regels in het kort

• Internationale Rechtsdag - Windesheim gedeeltelijk afgesloten op 10 april

26 maart 2019

Op woensdag 10 april vindt vanaf 12.30 uur op de vierde verdieping van bibliotheek Stad (de plek waar Windesheim zit) de eerste Internationale Rechtsdag plaats met allerlei activiteiten en lezingen. Het Windesheim-gedeelte is die dag dan ook niet toegankelijk. Onze excuses voor eventuele overlast. Foto: Zegwaard Fotografie

Bekijk details van Internationale Rechtsdag - Windesheim gedeeltelijk afgesloten op 10 april

• Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

20 maart 2019

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO de serie 'De bibliotheek' uit, waarin documentairemaker Frans Bromet door acht openbare bibliotheken dwaalt en bezoekers, medewerkers en vrijwilligers spreekt. De documentaire laat zien dat de bibliotheek allang niet meer een plek waar je slechts komt voor het lenen van boeken en cd’s.

Bekijk details van Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

• Digitale bronnen van de Bibliotheek nu ook thuis beschikbaar

8 maart 2019

Een mijlpaal voor openbare bibliotheken: de ingekochte digitale bronnen zijn sinds midden februari ook voor bibliotheekleden thuis beschikbaar.

Bekijk details van Digitale bronnen van de Bibliotheek nu ook thuis beschikbaar

• Verkiezingen Provinciale Staten gelanceerd in bibliotheek Stad

7 maart 2019

De Flevomeer bibliotheken en de nieuwe bibliotheek in Almere lanceren donderdag 7 maart om 14.00 uur de start van de informatiecampagne ten behoeve van de Provinciale Statenverkiezingen en de verkiezingen voor het Waterschap. De informatiecampagne wordt geopend in de nieuwe bibliotheek in Almere, door Chris Wiersma, directeur van de nieuwe bibliotheek.

Bekijk details van Verkiezingen Provinciale Staten gelanceerd in bibliotheek Stad

• Oproep: Levende Boeken gezocht voor Bevrijdingsfestival!

4 maart 2019

Op zondag 5 mei organiseren het Bevrijdingsfestival Almere en het Europe Direct Informatiecentrum Almere een uniek evenement, de ‘Human Library’, op het festivalterrein Esplanade.

Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht voor Bevrijdingsfestival!

• Vrijwilligers gezocht voor de Human Library!

4 februari 2019

Op 30 maart organiseert Europe Direct Almere in bibliotheek Stad een bijzonder evenement, de Human Library. Hiervoor zijn wij op zoek naar circa 10 vrijwilligers die ons gedurende deze dag willen helpen.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor de Human Library!