• Zomeropeningstijden bibliotheken Bekijk details

16 juni 2021

Normaal gesproken zijn de bibliotheken in de zomermaanden iets minder open, vooral doordat er minder bezoekers zijn en er vakantie gevierd wordt, door zowel bezoekers als medewerkers. Nu we een lange periode van lockdown achter de rug hebben, willen we in de zomer zoveel mogelijk open blijven. We ontkomen er echter niet aan om op sommige dagen toch te moeten sluiten. We delen hieronder onze zomeropeningstijden.

Bekijk details van Zomeropeningstijden bibliotheken

• Huiswerkbegeleiding met StudieMax? Schrijf je in! Bekijk details

9 juni 2021

Heb je een kind dat wel wat extra ondersteuning of begeleiding kan gebruiken bij het maken van huiswerk? Schrijf je dan in bij StudieMax.

Bekijk details van Huiswerkbegeleiding met StudieMax? Schrijf je in!

• Coronamaatregelen in de nieuwe bibliotheek Bekijk details

18 mei 2021

Graag delen wij onze coronamaatregelen met jullie, zodat iedereen in veilige omstandigheden en met plezier in de bibliotheek kan zijn. Er is in iedere bibliotheek plek voor een maximum aantal bezoekers. Dat houden we in de gaten via digitale tellers. Bij binnenkomst dien je je te registeren. Reserveren is niet nodig.

Bekijk details van Coronamaatregelen in de nieuwe bibliotheek

• Werken en studeren in de bieb: dat kan weer! Bekijk details

18 mei 2021

Werken en studeren in de nieuwe bieb? Dat kan weer! Op de 4e etage van bibliotheek Stad en in bibliotheek Buiten zijn er plekken mét en zónder een computer. Het werkt een beetje anders dan je misschien gewend bent, want je moet wel een plekje reserveren. In Haven en Poort kun je op inloop terecht.

Bekijk details van Werken en studeren in de bieb: dat kan weer!

• BiebDrive sluit vanaf 18 mei Bekijk details

17 mei 2021

Het is eindelijk zover. Vanaf donderdag mogen wij weer open! Wij starten alvast met het in orde maken van de bibliotheken. Daarom plannen wij geen nieuwe afhaalafspraken meer in. Vanaf donderdag 20 mei ben je weer van harte welkom in onze bibliotheken om boeken te lenen, in te leveren en meer. Houd onze website in de gaten voor meer informatie. We zien je graag snel in onze bibliotheken!

Bekijk details van BiebDrive sluit vanaf 18 mei

• Flevolandse winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd bekend Bekijk details

14 april 2021

Lamis Rahmani van basisschool De Albatros in Almere heeft op 13 april jongsleden de provinciale finale gewonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen in groep 7 en 8 in het basisonderwijs.

Bekijk details van Flevolandse winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd bekend

• Vakantietheater: bekijk de leukste theatervoorstellingen in de vakantie Bekijk details

26 maart 2021

Met Vakantietheater kun je thuis genieten van poppentheater, muziektheater, bewegingstheater, verteltheater, voor ieder wat wils!

Bekijk details van Vakantietheater: bekijk de leukste theatervoorstellingen in de vakantie

• Voorleeskampioenen basisscholen! Bekijk details

5 maart 2021

Op donderdag 4 maart vond in bibliotheek Stad de Almeerse finale plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Bekijk details van Voorleeskampioenen basisscholen!

• Gratis online trainingen Bekijk details

5 januari 2021

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

Bekijk details van Gratis online trainingen

• Nieuw: online YA-leesclub Bekijk details

4 januari 2021

Houden jij en je leesvriendinnen (vrienden mag ook) wel van een good old dosis zoetsappigheid op zijn tijd? Verslinden jullie feelgood romans bij de vleet? En zeg eens eerlijk, jullie worden zeker allemaal standaard heel iets verliefd op de hoofdpersoon? Dan is deze categorie Young Adult boeken echt iets voor jullie!

Bekijk details van Nieuw: online YA-leesclub