• Vrijwilligers gezocht voor de Human Library!

20 september 2018

Op 17 november organiseert Europe Direct Almere een bijzonder evenement: de Human Library. Hiervoor zijn wij op zoek naar 15 vrijwilligers, die ons gedurende de dag willen helpen.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor de Human Library!

• De Stadhuispromenade wordt een park!

7 september 2018

De Stadhuispromenade wordt een park! Hoe wil jij je tussenuur van werk, shoppen of studie doorbrengen in deze toekomstige groene oase? Stuur je idee in via tussenuurinalmere.nl.

Bekijk details van De Stadhuispromenade wordt een park!

• Vanaf 1 september binnentuin rookvrij

3 september 2018

Vanaf 1 september is de binnentuin rookvrij.

Bekijk details van Vanaf 1 september binnentuin rookvrij

• Week van de Alfabetisering

30 augustus 2018

Van 3 t/m 9 september organiseert stichting Lezen & Schrijven de landelijke Week van de Alfabetisering om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in Nederland.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• Oproep: Levende Boeken gezocht!

8 augustus 2018

Op zaterdag 17 november organiseren Avanti en de nieuwe bibliotheek een uniek evenement in bibliotheek Stad: de ‘Human Library’. Hiervoor zijn wij op zoek naar ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Zij voeren korte een-op-een gesprekjes met bezoekers. Het doel is om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. Zo kun je een gesprek aangaan met ‘boeken’ zoals ‘transgender’, ‘moslim’ en ‘gehandicapt’....

Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht!

• Openingstijden zomer

1 augustus 2018

Tijdens de zomerperiode hebben de bibliotheken gewijzigde openingstijden.

Bekijk details van Openingstijden zomer

• Inloggen zonder pincode

26 juni 2018

Veilig inloggen is belangrijk en daarom kan er vanaf 13 juni niet meer ingelogd worden met pincode bij de bibliotheek.

Bekijk details van Inloggen zonder pincode

• Openluchtfilm Haven

20 juni 2018

Op vrijdagavond 24 augustus organiseren de nieuwe bibliotheek en Corrosia Theater, Expo & Film opnieuw een filmvertoning op de Markt in Almere Haven. Deze zomeravond staat geheel in het teken van roadmovies. Welke film we gaan draaien kun jij meebepalen.

Bekijk details van Openluchtfilm Haven

• Spannende Boeken Weken!

6 juni 2018

Ook dit jaar staan de Spannende Boeken Weken in het teken van vakantielezen: lekker ontspannen met een stapeltje spanning. Dit is namelijk het meest gelezen genre. De bibliotheek heeft een aantal leuke verrassingen voor je in petto!

Bekijk details van Spannende Boeken Weken!

• Update privacyverklaring

24 mei 2018

Jouw privacy is belangrijk voor ons en daarom informeren we je graag over onze herziene privacyverklaring.

Bekijk details van Update privacyverklaring