• Nederland Leest weer van start

23 oktober 2020

Op 1 november gaat Nederland Leest weer van start. Met dit keer aandacht voor ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ met het geschenkboek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.

Bekijk details van Nederland Leest weer van start

• BiebDrive: reserveren en afhalen

21 oktober 2020

Niet iedereen vindt het momenteel fijn om de bibliotheek te bezoeken. Daarom kun je, vanaf 26 oktober, je boeken reserveren én afhalen zonder dat je de bibliotheek in hoeft te gaan. Afhalen kan bij de zijingang van bibliotheek Stad, elke maandag en zaterdag van 10.00-11.00 uur en woensdag van 17.00-18.00 uur.

Bekijk details van BiebDrive: reserveren en afhalen

• Bibliotheek Stad: openingsuren alleen voor ouderen (70+) en kwetsbaren

9 oktober 2020

Vanaf maandag 19 oktober zijn we op maandag en zaterdag tussen 10.00 - 11.00 uur alleen open voor oudere (70+) en kwetsbare mensen.

Bekijk details van Bibliotheek Stad: openingsuren alleen voor ouderen (70+) en kwetsbaren

• Coronamaatregelen in de nieuwe bibliotheek

21 september 2020

Graag delen wij onze coronamaatregelen met jullie, zodat iedereen in veilige omstandigheden en met plezier in de bibliotheek kan zijn. Er is in iedere bibliotheek plek voor een maximum aantal bezoekers. Dat houden we in de gaten via digitale tellers. Reserveren is dus niet nodig. Ons nieuwscafé is open voor takeaway.

Bekijk details van Coronamaatregelen in de nieuwe bibliotheek

• Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

11 september 2020

Op donderdag 10 september vond de feestelijke lancering van Digiwijzer Almere én het Informatiepunt Digitale Overheid plaats in aanwezigheid van wethouder Roelie Bosch. Met de lancering van beide initiatieven komt digitale ondersteuning in de breedste zin van het woord voor veel mensen een stuk dichterbij.

Bekijk details van Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

• Almeers Taalakkoord ondertekend

10 september 2020

Op woensdag 9 september 2020 heeft wethouder Roelie Bosch van Onderwijs samen met vertegenwoordigers van verschillende Almeerse organisaties het Almeers Taalakkoord ondertekend. In Almere heeft naar schatting 13% tot 16% van de volwassenen tussen de 18 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven en is er sprake van laaggeletterdheid. Dit maakt deze mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond. Met het Taalakkoord spreken lokale organisaties met elkaar af om zich extra...

Bekijk details van Almeers Taalakkoord ondertekend

• Nieuwe app: Online Bibliotheek

10 september 2020

Sinds 8 september is er een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de Online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb. Je zult merken dat de nieuwe app een stuk gebruiksvriendelijker is én meer mogelijkheden heeft.

Bekijk details van Nieuwe app: Online Bibliotheek

• Ook het Almeers Dictee maken? Dat kan!

8 september 2020

Heb je het Almeers Dictee gemist, maar wil je best nog een poging wagen? Dat kan! We hebben een uitzending van het dictee gemaakt, zodat je op je gemak en vanuit je luie stoel, alsnog mee kunt doen. Zie de Youtube-video hieronder!

Bekijk details van Ook het Almeers Dictee maken? Dat kan!

• Winnaars Almeers Dictee 2020

8 september 2020

Gisteren vond het jaarlijkse Almeerse Dictee weer plaats. Voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind, geschreven door thrillerschrijfter Ilse Ruijters en gepresenteerd door Fadoua Alaoui. Benieuwd wie de winnaars waren? Lees vooral verder!

Bekijk details van Winnaars Almeers Dictee 2020

• Donorregistratie; wat is jouw keuze?

27 augustus 2020

Iedereen komt in het Donorregister, maar hoe je er in komt, dat bepaal je zelf. De keuze is echt wel belangrijk, dus denk na en praat erover met je partner of familie.

Bekijk details van Donorregistratie; wat is jouw keuze?