• Ruimere openingstijden bibliotheken

28 mei 2020

Per 2 juni verruimen we de openingstijden van de bibliotheken. We zetten ze voor je op een rijtje.

Bekijk details van Ruimere openingstijden bibliotheken

• Ons filmhuis gaat weer van start!

25 mei 2020

Vanaf vrijdag 5 juni draaien we weer films in onze nieuwe zaal. Met de huidige coronamaatregelen zal dat wel wat anders gaan dan je van ons gewend bent. Veiligheid en gezondheid staan in ieder geval voorop. We zetten alles even voor je op een rijtje:

Bekijk details van Ons filmhuis gaat weer van start!

• Werken en studeren in de bieb: dat kan weer!

18 mei 2020

Sinds maandag 11 mei is de bibliotheek weer open, onder bepaalde voorwaarden. We houden steeds in de gaten, binnen de regels van het RIVM, wat we aan de bestaande dienstverlening (boeken lenen en inleveren) kunnen toevoegen. Dat zijn nu de werk- en studeerplekken, in eerste instantie in bibliotheek Stad, alleen op de vierde etage en voor één persoon per plek. Je moet een werkplek reserveren.

Bekijk details van Werken en studeren in de bieb: dat kan weer!

• Open call: Kunstenaars gezocht!

14 mei 2020

De nieuwe bibliotheek zoekt kunstenaars die momenteel studeren aan de kunstacademie én Almeerse kunstenaars die werk zijn gaan maken naar aanleiding van deze coronatijd.

Bekijk details van Open call: Kunstenaars gezocht!

• Bibliotheken weer open

8 mei 2020

Vanaf 11 mei openen de Almeerse bibliotheken hun deuren. Weliswaar met een beperkte dienstverlening (alleen inleveren en uitlenen), beperkte openingstijden en met beperkingen aan het totale aantal bezoekers.

Bekijk details van Bibliotheken weer open

• Verhalen in virustijd

28 april 2020

Ze misten hun publiek, ze misten hun lezers. Een groepje auteurs, onder aanvoering van Suzanna Jansen, is daarom in deze coronamaanden begonnen met het project Verhalen in Virustijd; dagelijks online luisteren en kijken naar verhalen van schrijvers.

Bekijk details van Verhalen in virustijd

• De Digitale Voorleestas

21 april 2020

Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van De Digitale Voorleestas

• Columnwedstrijd: leven in corona-tijd

8 april 2020

Ons leven is op zijn kop gezet door het coronavirus. Het beperkt onze vrijheid en we maken ons zorgen over onszelf en onze dierbaren. Hoe ga jij hiermee om?

Bekijk details van Columnwedstrijd: leven in corona-tijd

• Nieuwe directeur-bestuurder

7 april 2020

Annerie Brenninkmeijer nieuwe directeur-bestuurder van de nieuwe bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe directeur-bestuurder

• Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd basisscholen

6 maart 2020

De winnaars van de Almeerse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd zijn weer bekend. Zij mogen op 7 april Almere vertegenwoordigen in Lelystad.

Bekijk details van Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd basisscholen