• Gezocht: Vrijwilliger Taalhuis Bekijk details

13 april 2017

Voor het Taalhuis in de nieuwe bibliotheek zoeken we vrijwilligers die een spreekuur willen verzorgen, een leesclub willen begeleiden of behulpzaam willen zijn bij ‘Klik en Tik’, een basisworkshop omgaan met een pc.

Bekijk details van Gezocht: Vrijwilliger Taalhuis

• Gastvrouw/heer gezocht! Bekijk details

10 april 2017

Gezocht: Gastvrouw/heer bij het servicepunt van de nieuwe bibliotheek in Poort

Bekijk details van Gastvrouw/heer gezocht!

• Nieuwe website! Bekijk details

27 maart 2017

Het is zo zover! De nieuwe website is live met een nieuw uiterlijk en een overzichtelijke indeling. Op dit moment wordt het een en ander nog getest om te kijken of de website naar behoren werkt. Het kan dus zijn dat bepaalde linkjes of knopjes niet helemaal goed werken. Maak je geen zorgen, we werken er hard aan om de website zo klant-vriendelijk mogelijk te maken.

Bekijk details van Nieuwe website!

• Met korting naar MARE van Vis à Vis? Bekijk details

17 maart 2017

Vanaf 7 juni 2017 opent Vis à Vis haar poorten naast het Almeerderstrand voor Theater Spektakel MARE. Uitgerekend op deze locatie, die 1,60m onder de zeespiegel ligt, brengt Vis à Vis een verbluffende survival comedy met het wateroppervlak als lachspiegel.

Bekijk details van Met korting naar MARE van Vis à Vis?

• Hulp nodig bij je belastingaangifte? Bekijk details

16 maart 2017

Het inloopspreekuur van Het Gilde helpt je op weg!

Bekijk details van Hulp nodig bij je belastingaangifte?

• Nieuwe catalogus! Bekijk details

10 maart 2017

Wij gaan heel binnenkort over op een andere catalogus. Een boek vinden gaat nu nog makkelijker doordat in de resultatenlijst meteen staat of het boek al aanwezig is. En wil je een boek reserveren? Ook dat gaat heel eenvoudig omdat je niet steeds opnieuw hoeft in te loggen.

Bekijk details van Nieuwe catalogus!

• Nieuw in de anders lezen collectie: de draagbare Daisyromspeler Bekijk details

16 februari 2017

Ook als je een visuele handicap of beperking hebt, dyslexie of andere fysieke leesproblemen, dan wil je toch lezen. Maar welke mogelijkheden heeft de bibliotheek daarvoor?

Bekijk details van Nieuw in de anders lezen collectie: de draagbare Daisyromspeler

• Gratis oefenen voor je theorie-examen rijbewijs! Bekijk details

10 februari 2017

Ga je op voor je theorie-examen rijbewijs en zijn de boeken uitgeleend?

Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie-examen rijbewijs!

• Wie wordt de beste voorlezer Bekijk details

7 februari 2017

Ook in 2017 organiseert de nieuwe bibliotheek, in samenwerking met de gemeente Almere, weer de Almeerse Voorleeswedstrijd voor volwassenen. Dus hierbij een oproep aan alle enthousiast voorlezende vaders en moeders, ooms en tantes, opa’s en oma’s en juffen en meesters. Meld u aan voor deze zesde editie en misschien wordt u wel de beste voorlezer van Almere!

Bekijk details van Wie wordt de beste voorlezer

• BibliotheekTV is terug! Bekijk details

2 februari 2017

Vanaf aanstaande vrijdag zijn we met BibliotheekTV weer te zien op TV036!

Bekijk details van BibliotheekTV is terug!