• Biblyo: blogs van de nieuwe bibliotheek!

10 november 2016

Mischien heb je er al eens eentje langs zien komen: een blog van één van de medewerkers van de nieuwe bibliotheek. Sinds een tijdje schrijven wij met een select clubje blogs onder de titel Biblyo. We schrijven over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met film&muziek, literatuur en cultuur, tech en lifestyle. En uiteraard is er altijd een link met wat er bij ons te lenen, te lezen, te bekijken en te beleven valt!

Bekijk details van Biblyo: blogs van de nieuwe bibliotheek!

• Landelijk lenen

20 oktober 2016

Met uw eigen bibliotheekpas overal in Nederland lenen!

Bekijk details van Landelijk lenen

• VoorleesExpress Almere van start

17 oktober 2016

Het is zo ver! VoorleesExpress gaat ook in Almere van start. De eerst vijf gezinnen hebben zich aangemeld. De kinderen van deze gezinnen worden twintig weken lang door een vrijwilliger op een leuke manier voorgelezen.

Bekijk details van VoorleesExpress Almere van start

• Gastlenen bij andere bibliotheken!

30 juni 2016

Op vakantie in Nederland en toch niet voldoende lees-, kijk- of luistervoer meegenomen? Dan is uw bibliotheekpas heel handig!

Bekijk details van Gastlenen bij andere bibliotheken!

• Samenwerking Wetswinkel Almere en de nieuwe bibliotheek

30 juni 2016

De Wetswinkel en de nieuwe bibliotheek startten in januari van dit jaar een samenwerking waarbij de Wetswinkel een keer in de twee weken op de woensdag een inloopspreekuur houdt in de bibliotheek.

Bekijk details van Samenwerking Wetswinkel Almere en de nieuwe bibliotheek

• Kijkwijzer en leeftijdskeuring van het nieuwe filmhuis

23 juni 2016

Films in het nieuwe filmhuis worden door Kijkwijzer geclassificeerd naar leeftijd en inhoud.

Bekijk details van Kijkwijzer en leeftijdskeuring van het nieuwe filmhuis

• Jaarverslag 2015

3 juni 2016

Ons jaarverslag van 2015 staat online.

Bekijk details van Jaarverslag 2015

• Printen via internet? Dat kan!

24 mei 2016

Binnen en buiten de nieuwe bibliotheek printen via internet (en wifi)? Dat kan!

Bekijk details van Printen via internet? Dat kan!

• Muziek makkelijker vindbaar!

18 mei 2016

Eind 2015 onderzochten medewerkers van bibliotheek Stad het gemak waarmee muziekcd’s in de bibliotheek te vinden zijn. Daarbij werd een nieuwe manier van opbergen naast de bestaande getoond.

Bekijk details van Muziek makkelijker vindbaar!

• PressDisplay: gratis toegang tot duizenden kranten vanuit je luie stoel

6 mei 2016

Gratis toegang tot ruim 3.000 kranten en tijdschriften in 60 talen? Dat kan nu, met uw bibliotheekpas! Het werkt heel eenvoudig.

Bekijk details van PressDisplay: gratis toegang tot duizenden kranten vanuit je luie stoel