Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 66)

Weergaveopties:

 • Vakantietheater: bekijk de leukste theatervoorstellingen in de vakantie

  12 februari 2021

  In de voorjaarsvakantie kun je thuis genieten van poppentheater, muziektheater, bewegingstheater, verteltheater, voor ieder wat wils!

  Bekijk details van Vakantietheater: bekijk de leukste theatervoorstellingen in de vakantie

 • Afhaalservice BiebDrive is open

  25 januari 2021

  Onze BiebDrive is open! Reserveer je boeken en maak een afspraak.

  Bekijk details van Afhaalservice BiebDrive is open

 • Open call: Kunstenaars over Tweestrijd

  20 januari 2021

  De Boekenweek in maart heeft het thema Tweestrijd. De nieuwe bibliotheek zoekt Almeerse kunstenaars die één werk of een serie werken hebben over dit thema.

  Bekijk details van Open call: Kunstenaars over Tweestrijd

 • Gratis online trainingen

  5 januari 2021

  Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

  Bekijk details van Gratis online trainingen

 • Nieuw: online YA-leesclub

  4 januari 2021

  Houden jij en je leesvriendinnen (vrienden mag ook) wel van een good old dosis zoetsappigheid op zijn tijd? Verslinden jullie feelgood romans bij de vleet? En zeg eens eerlijk, jullie worden zeker allemaal standaard heel iets verliefd op de hoofdpersoon? Dan is deze categorie Young Adult boeken echt iets voor jullie!

  Bekijk details van Nieuw: online YA-leesclub

 • Nieuw: de TijdschriftenBieb

  18 december 2020

  De TijdschriftenBieb is een nieuwe tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met het online lezen van tijdschriften.

  Bekijk details van Nieuw: de TijdschriftenBieb

 • Oproep: Levende Boeken gezocht

  18 december 2020

  Op dinsdag 26 januari 2021 organiseren De Nieuwe Bibliotheek en het Europe Direct Informatiecentrum Almere een online ‘Human Library’. Iedereen die te maken heeft met een bepaald vooroordeel en daarover in gesprek wil gaan met mensen, is welkom om een levend boek te zijn.

  Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht

 • Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl

  8 december 2020

  Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Het Nieuwe Filmhuis biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 37 Nederlandse filmtheaters.

  Bekijk details van Films van Het Nieuwe Filmhuis nu ook on demand te bekijken met Picl

 • Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

  11 september 2020

  Op donderdag 10 september vond de feestelijke lancering van Digiwijzer Almere én het Informatiepunt Digitale Overheid plaats in aanwezigheid van wethouder Roelie Bosch. Met de lancering van beide initiatieven komt digitale ondersteuning in de breedste zin van het woord voor veel mensen een stuk dichterbij.

  Bekijk details van Lancering Digiwijzer Almere en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

 • Almeers Taalakkoord ondertekend

  10 september 2020

  Op woensdag 9 september 2020 heeft wethouder Roelie Bosch van Onderwijs samen met vertegenwoordigers van verschillende Almeerse organisaties het Almeers Taalakkoord ondertekend. In Almere heeft naar schatting 13% tot 16% van de volwassenen tussen de 18 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven en is er sprake van laaggeletterdheid. Dit maakt deze mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond. Met het Taalakkoord spreken lokale organisaties met elkaar af om zich extra...

  Bekijk details van Almeers Taalakkoord ondertekend