• Het Almeerse DigiTaalhuis is officieel gecertificeerd! Bekijk details

15 juli 2021

Het DigiTaalhuis van De Nieuwe Bibliotheek ontving op 13 juli een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT*). Hiermee voldoet het taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Bekijk details van Het Almeerse DigiTaalhuis is officieel gecertificeerd!

• Almeers Dictee 2021. Ben je erbij? Bekijk details

6 juli 2021

Op maandag 6 september organiseren we in De Nieuwe Bibliotheek Stad de zeventiende editie van het Almeers Dictee. Test jezelf en doe mee!

Bekijk details van Almeers Dictee 2021. Ben je erbij?

• Coronamaatregelen in de nieuwe bibliotheek Bekijk details

23 juni 2021

Graag delen wij onze coronamaatregelen met jullie, zodat iedereen in veilige omstandigheden en met plezier in de bibliotheek kan zijn. Er is in iedere bibliotheek plek voor een maximum aantal bezoekers. Dat houden we in de gaten via digitale tellers.

Bekijk details van Coronamaatregelen in de nieuwe bibliotheek

• Zomerlezen Bekijk details

23 juni 2021

Lekker lang lezen! Tussen 1 juli en 31 juli verdubbelen we onze uitleentermijn van 3 naar 6 weken. Dit geldt voor al onze leden, en voor alle abonnementsvormen. Dat betekent dus de hele zomer lang lekker ontspannen lezen.

Bekijk details van Zomerlezen

• Zomeropeningstijden bibliotheken Bekijk details

16 juni 2021

Normaal gesproken zijn de bibliotheken in de zomermaanden iets minder open, vooral doordat er minder bezoekers zijn en er vakantie gevierd wordt, door zowel bezoekers als medewerkers. Nu we een lange periode van lockdown achter de rug hebben, willen we in de zomer zoveel mogelijk open blijven. We ontkomen er echter niet aan om op sommige dagen toch te moeten sluiten. We delen hieronder onze zomeropeningstijden.

Bekijk details van Zomeropeningstijden bibliotheken

• Huiswerkbegeleiding met StudieMax? Schrijf je in! Bekijk details

9 juni 2021

Heb je een kind dat wel wat extra ondersteuning of begeleiding kan gebruiken bij het maken van huiswerk? Schrijf je dan in bij StudieMax.

Bekijk details van Huiswerkbegeleiding met StudieMax? Schrijf je in!

• Werken en studeren in de bieb: dat kan weer! Bekijk details

18 mei 2021

Werken en studeren in de nieuwe bieb? Dat kan weer! Op de 4e etage van bibliotheek Stad en in bibliotheek Buiten zijn er plekken mét en zónder een computer. Het werkt een beetje anders dan je misschien gewend bent, want je moet wel een plekje reserveren. In Haven en Poort kun je op inloop terecht.

Bekijk details van Werken en studeren in de bieb: dat kan weer!

• BiebDrive sluit vanaf 18 mei Bekijk details

17 mei 2021

Het is eindelijk zover. Vanaf donderdag mogen wij weer open! Wij starten alvast met het in orde maken van de bibliotheken. Daarom plannen wij geen nieuwe afhaalafspraken meer in. Vanaf donderdag 20 mei ben je weer van harte welkom in onze bibliotheken om boeken te lenen, in te leveren en meer. Houd onze website in de gaten voor meer informatie. We zien je graag snel in onze bibliotheken!

Bekijk details van BiebDrive sluit vanaf 18 mei

• Flevolandse winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd bekend Bekijk details

14 april 2021

Lamis Rahmani van basisschool De Albatros in Almere heeft op 13 april jongsleden de provinciale finale gewonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen in groep 7 en 8 in het basisonderwijs.

Bekijk details van Flevolandse winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd bekend

• Vakantietheater: bekijk de leukste theatervoorstellingen in de vakantie Bekijk details

26 maart 2021

Met Vakantietheater kun je thuis genieten van poppentheater, muziektheater, bewegingstheater, verteltheater, voor ieder wat wils!

Bekijk details van Vakantietheater: bekijk de leukste theatervoorstellingen in de vakantie