• Oproep: Levende Boeken gezocht voor zaterdag 18 januari 2020

7 november 2019

Op zaterdag 18 januari organiseren de nieuwe bibliotheek en het Europe Direct Informatiecentrum Almere, een uniek evenement de ‘Human Library’. Hiervoor zijn wij op zoek naar ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Zij voeren korte een-op-een gesprekjes met bezoekers. Het doel is om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. Een ‘transgender’, een ‘moslim’ en een ‘lesbienne’ zitten klaar...

Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht voor zaterdag 18 januari 2020

• We zijn weer gecertificeerd!

6 november 2019

De nieuwe bibliotheek heeft op 22 oktober 2019 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Bekijk details van We zijn weer gecertificeerd!

• De nieuwe bibliotheek zoekt activiteiten!

27 september 2019

In de nieuwe bibliotheek is altijd wat te doen. Of het nu om een film gaat, een spreekuur, workshop , voorstelling of cursus. Met deze evenementen verbindt de bibliotheek allerlei mensen aan én met elkaar. Met veel plezier faciliteren we dan ook de meest uiteenlopende activiteiten op de podia en in de zalen in onze bibliotheken. En daarvoor zijn we altijd op zoek naar aansprekende evenementen.

Bekijk details van De nieuwe bibliotheek zoekt activiteiten!

• Terugblik op het Almeers Dictee

11 september 2019

Afgelopen maandag 9 september vond het Almeers Dictee plaats. Geschreven door thrillerschrijfster Jet van Vuuren, voorgelezen door burgemeester Franc Weerwind.

Bekijk details van Terugblik op het Almeers Dictee

• Veranderingen nieuwscafé

6 september 2019

Vanaf 1 september verandert er het een en ander in ons Nieuwscafé.

Bekijk details van Veranderingen nieuwscafé

• Nieuw: gratis lezen met Yoleo

2 september 2019

Nieuw: gratis alle boeken in de Yoleo-collectie lezen! Dat kan nu met de bibliotheek. Log in via de site van Yoleo, geef aan dat je lid bent van de bieb, vul je pasnummer in, zoek een lekker plekje en ga aan het lezen!

Bekijk details van Nieuw: gratis lezen met Yoleo

• Servicepunt Juridisch Loket bibliotheek Buiten

21 augustus 2019

Vanaf dinsdag 3 september kun je elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur voor juridisch advies terecht bij het servicepunt van het Juridisch Loket in bibliotheek Buiten. Heb je juridisch advies nodig bijvoorbeeld over een arbeidsgeschil, een scheiding of een ander conflict? De juristen van het Juridisch Loket zitten klaar om gratis je vragen te beantwoorden.

Bekijk details van Servicepunt Juridisch Loket bibliotheek Buiten

• Tekenwedstrijd: Superheld op reis (4-14 jr)

1 augustus 2019

Teken jouw zelfbedachte Superheld op reis!

Bekijk details van Tekenwedstrijd: Superheld op reis (4-14 jr)

• Peperbus in Stad

16 juli 2019

Sinds vrijdag 12 juli staat er een ‘peperbus’ in de entree van de bieb in Stad.

Bekijk details van Peperbus in Stad

• Vakantiebieb online!

2 juli 2019

Lekker lezen in de vakantie? Download het cadeautje van je bieb!

Bekijk details van Vakantiebieb online!