• Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

20 maart 2019

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO de serie 'De bibliotheek' uit, waarin documentairemaker Frans Bromet door acht openbare bibliotheken dwaalt en bezoekers, medewerkers en vrijwilligers spreekt. De documentaire laat zien dat de bibliotheek allang niet meer een plek waar je slechts komt voor het lenen van boeken en cd’s.

Bekijk details van Bibliotheek in de schijnwerpers met docu Frans Bromet

• Digitale bronnen van de Bibliotheek nu ook thuis beschikbaar

8 maart 2019

Een mijlpaal voor openbare bibliotheken: de ingekochte digitale bronnen zijn sinds midden februari ook voor bibliotheekleden thuis beschikbaar.

Bekijk details van Digitale bronnen van de Bibliotheek nu ook thuis beschikbaar

• Verkiezingen Provinciale Staten gelanceerd in bibliotheek Stad

7 maart 2019

De Flevomeer bibliotheken en de nieuwe bibliotheek in Almere lanceren donderdag 7 maart om 14.00 uur de start van de informatiecampagne ten behoeve van de Provinciale Statenverkiezingen en de verkiezingen voor het Waterschap. De informatiecampagne wordt geopend in de nieuwe bibliotheek in Almere, door Chris Wiersma, directeur van de nieuwe bibliotheek.

Bekijk details van Verkiezingen Provinciale Staten gelanceerd in bibliotheek Stad

• Oproep: Levende Boeken gezocht voor Bevrijdingsfestival!

4 maart 2019

Op zondag 5 mei organiseren het Bevrijdingsfestival Almere en het Europe Direct Informatiecentrum Almere een uniek evenement, de ‘Human Library’, op het festivalterrein Esplanade.

Bekijk details van Oproep: Levende Boeken gezocht voor Bevrijdingsfestival!

• Vrijwilligers gezocht voor de Human Library!

4 februari 2019

Op 30 maart organiseert Europe Direct Almere in bibliotheek Stad een bijzonder evenement, de Human Library. Hiervoor zijn wij op zoek naar circa 10 vrijwilligers die ons gedurende deze dag willen helpen.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor de Human Library!

• Online bibliotheek stopt met cursussen

19 december 2018

Per 1 januari 2019 stopt de online Bibliotheek met het aanbieden van cursussen. Dit betekent dat je in 2019 helaas geen nieuwe cursus meer kunt starten.

Bekijk details van Online bibliotheek stopt met cursussen

• Tarieven 2019

14 december 2018

De tarieven van 2019 zijn bekend. Er is een passend abonnement voor iedereen.

Bekijk details van Tarieven 2019

• Cadeautips van de bieb!

10 december 2018

Kerst komt eraan en dat betekent de aftrap voor de cadeautjesperiode. Geen reden voor inkoopstress, want ook bij ons kun je leuke cadeautjes halen!

Bekijk details van Cadeautips van de bieb!

• Geef de bieb cadeau!

15 november 2018

Op zoek naar een origineel cadeau? Met een lidmaatschap van de nieuwe bibliotheek geef je een heel jaar ontspanning, inspiratie en verrassing cadeau! Er gaat een wereld open aan boeken, e-books, dvd’s, luisterboeken, cd's en tijdschriften.

Bekijk details van Geef de bieb cadeau!

• De Stadhuispromenade wordt een park!

7 september 2018

De Stadhuispromenade wordt een park! Hoe wil jij je tussenuur van werk, shoppen of studie doorbrengen in deze toekomstige groene oase? Stuur je idee in via tussenuurinalmere.nl.

Bekijk details van De Stadhuispromenade wordt een park!