Nieuw in de anders lezen collectie: de draagbare Daisyromspeler

Gepubliceerd op: 16 februari 2017 11:20

Nieuw in de anders lezen collectie: de draagbare Daisyromspeler

Ook als je een visuele handicap of beperking hebt, dyslexie of andere fysieke leesproblemen, dan wil je toch lezen. Maar welke mogelijkheden heeft de bibliotheek daarvoor?

Sinds 2008 kun je bij de nieuwe bibliotheek verschillende leeshulpmiddelen gratis lenen (als je lid bent). En nieuw in de collectie, een heel handig apparaatje, is de nieuwe draagbare Pocket Plextalk Daisyromspeler.

Het is een compacte, lichtgewicht Daisy-rom speler, memorecorder en muziekspeler tegelijk. Nog even een korte uitleg over de term Daisy-rom. Eigenlijk is het een gesproken boek. En dat is iets anders dan een luisterboek! Bij een Daisy-rom kun je via de zoekstructuur van de speler navigeren in de tekst naar bijvoorbeeld pagina’s, hoofdstukken en/of rubrieken. En het mooie nu is dat deze er nu in pocket-formaat is. En nog eens heel hip vormgegeven en superlicht ook. Je kunt ‘m overal mee naartoe nemen, net als je mobiel.

Bibliothecaris Sandra Laigsingh schreef een artikel op Biblyo over dit nieuwe apparaat. Lees het hier!