Open call: Kunstenaars gezocht!

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 14:06

De nieuwe bibliotheek zoekt kunstenaars die momenteel studeren aan de kunstacademie én Almeerse kunstenaars die werk zijn gaan maken naar aanleiding van deze coronatijd.

Kunstenaars in coronatijden

Veel mensen bedenken momenteel allerlei activiteiten om de quarantaineperiode goed door te komen. Dit geldt zeker ook voor kunstenaars. Kunst is afhankelijk van (letterlijke) ruimte voor experiment, (technische) werkplaatsen, ateliers, fysieke interactie met elkaar en het werk(proces).

De huidige coronatijd, en het gebrek aan het ‘normale’ leven, kan misschien andere inzichten geven, het voorstellingsvermogen nog meer activeren en van invloed zijn op het werk dat door de kunstenaar gemaakt wordt.

De nieuwe bibliotheek zoekt kunstenaars die momenteel studeren aan de kunstacademie én Almeerse kunstenaars die werk zijn gaan maken naar aanleiding van deze tijd.

Richtlijnen:
- Het werk gaat een relatie aan met het thema Coronatijden;
- Als het werk voor buiten geschikt is dan moet het regen-, sneeuw- en windbestendig zijn;
- Het werk kan in een openbare ruimte staan, zonder continu toezicht;
- Het werk wordt geëxposeerd in de nieuwe bibliotheek waar veel licht aanwezig is;
- Er is plek voor zowel ruimtelijke werk (niet groter dan 4m2 en opzichzelfstaand) en schilderijen/fotografie (2Dwerk),              standaard ophangsysteem is aanwezig;
- Bruikleenvergoeding beschikbaar;

Interesse om te exposeren? Stuur dan vóór 30 juni a.s. het volgende naar m.baas@denieuwebibliotheek.nl:

- Concrete beschrijving van het kunstwerk (max. 1 A4)
- Als het nodig is een productionele toelichting zoals: Wat zijn de technische aspecten? Heeft het stroom nodig en zo ja          hoeveel?
- Foto’s van het werk als het bestaand werk is, anders een moodboard/illustrerend beeld;
- Link naar eerder werk/portofolio of Instagram account.