Verhalen in virustijd

Gepubliceerd op: 28 april 2020 09:47

Ze misten hun publiek, ze misten hun lezers. Een groepje auteurs, onder aanvoering van Suzanna Jansen, is daarom in deze coronamaanden begonnen met het project Verhalen in Virustijd; dagelijks online luisteren en kijken naar verhalen van schrijvers.

In deze tijd van verplicht thuis zitten is de behoefte aan goede verhalen extra groot. “Juist nu. Als afleiding, als troost, als gezelschap,” vertelt Suzanna Jansen, auteur van bestseller Het Pauperparadijs. “En dat is precies wat ik als schrijver te bieden heb: Verhalen in virustijd. Toen heb ik contact gezocht met de bieb. Want online kan het nog wel. Daarna sloten twee fantastische schrijvers zich hierbij aan. Als onze bijdrage in deze bizarre tijd”, vervolgt ze haar verhaal. Zo kunnen mensen thuis toch genieten van de mooiste verhalen.

De auteurs lezen online live zo’n twintig minuten voor. Daarna reageren ze op eventuele vragen die worden gesteld via de chat. Tot nu toe doen Suzanna Jansen, Eva Vriend en Aukelien Wevering mee aan het voorleesproject. Mogelijk sluiten andere auteurs zich aan.

De schrijvers lezen dagelijks voor om 10.30 uur. Je kunt de verhalen hier volgen.