Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 30 augustus 2018 13:41

Van 3 t/m 9 september organiseert stichting Lezen & Schrijven de landelijke Week van de Alfabetisering om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in Nederland.

Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Helaas is dit voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor lopen zij tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Met grote gevolgen voor het individu en de maatschappij, want: laaggeletterdheid raakt iedereen.

De nieuwe bibliotheek maakt het hele jaar door serieus werk van dit probleem. Maar tijdens de landelijke Week van de Alfabetisering besteden we hier, met de samenwerkende taalaanbieders in Almere, met enkele activiteiten extra aandacht aan.

Op dinsdag 4 september is er van 11.00 – 15.00 uur een informatiestand in de hal van het Flevoziekenhuis waar medewerkers van verschillende taalaanbieders uit Almere informatie verstrekken over laaggeletterdheid en wat eraan te doen is. Hier kan iedereen die een taalvraag heeft terecht voor informatie over de diverse taalprojecten binnen Almere.

Op woensdag 5 september is er van 13.30 – 14.30 uur een leuke activiteit in KAF 'Samen Nederlands zingen'.
Onder leiding van Erna Eugster op de vleugel zingen we in de hal van KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) samen Nederlandse liedjes. Adres: Esplanade 10
Iedereen die dit leuk vindt, is van harte welkom. Gewoon binnenlopen en meezingen!

Op donderdag 6 september wordt van 19.00 – 21.30 uur een filmavond georganiseerd in bibliotheek Almere Stad. Daar wordt de film 'Taal is zeg maar echt mijn ding' vertoond. Dit is een gratis filmavond, inclusief kort voorprogramma en koffie, vooral om alle Almeerse taalvrijwilligers eens te verwennen. Kijk voor meer informatie in de agenda op de website.