Wie wordt de beste voorlezer

Gepubliceerd op: 7 februari 2017 11:04

Wie wordt de beste voorlezer van Almere

Ook in 2017 organiseert de nieuwe bibliotheek, in samenwerking met de gemeente Almere, weer de Almeerse Voorleeswedstrijd voor volwassenen. Dus hierbij een oproep aan alle enthousiast voorlezende vaders en moeders, ooms en tantes, opa’s en oma’s en juffen en meesters. Meld u aan voor deze zesde editie en misschien wordt u wel de beste voorlezer van Almere!

Om aan de voorleeswedstrijd mee te kunnen hoeft u maar aan twee voorwaarden te voldoen:

• U bent 16 jaar of ouder;
  • U woont in Almere.
  • Het boek waaruit u voorleest moet geschikt zijn voor de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar
  • Als u mee wilt doen, moet u zich vóór dinsdag 28 februari aanmelden. Dat kan door een e-mail te sturen met uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres naar voorleeswedstrijd@denieuwebibliotheek.nl. Na aanmelding krijgt u een uitnodiging voor de voorronde.

Voorronde

Tijdens de voorrondes krijgt iedereen die zich aangemeld heeft de gelegenheid maximaal drie minuten voor te lezen. De jury selecteert vier personen die doorgaan naar de finale op woensdag 22 maart. De voorronde is op zaterdag 11 maart om 11.00 uur in het nieuwe lokaal van de bibliotheek in Almere Stad.

Finale

De finale van de vierde Almeerse Voorleeswedstrijd vindt plaats op woensdag 22 maart om 14.00 uur in de nieuwe zaal in bibliotheek Stad. De jury bestaat dit jaar uit René Peeters (wethouder van jeugd, onderwijs en sport), Rien Komen (directeur Windesheim Flevoland), Ivanka ten Hoopen (winnares PABO voorleeswedstrijd 2016), Wietske Levinson (winnaar Almeerse Voorleeswedstrijd 2016) en (kinderboeken-) schrijver Martine Letterie. De presentatie van deze middag is in handen van Rick Ruys.