Picl

Soms lukt het je simpelweg niet om naar het theater te gaan voordat een film van het witte doek verdwijnt. Gelukkig hebben we daar nu een oplossing voor bedacht. Jouw favoriete filmtheater biedt vanaf nu óók films aan op Picl – van coming of age en komedies tot roadmovies en drama’s. Je bekijkt zelfs exclusief de allernieuwste films die op dit moment vertoond worden op het grote scherm. Nooit meer wachten, nooit meer missen. Een kaartje kost € 8,50. Meer uitleg over dit aanbod vind je hier.

The Burnt Orange Heresy

In deze stijlvolle crime thriller probeert een kunstcriticus tegen elke prijs een werk van een legendarische kunstenaar te bemachtigen. Met een sterrencast die bestaat uit Claes Bang (The Square), Elizabeth Debicki (Widows, Tenet), Donald Sutherland en Mick Jagger

Nadat de charmante kunstcriticus James Figueras de extroverte Berenice Hollis ontmoet, reizen de nieuwe geliefden af naar het landgoed van kunstverzamelaar Cassidy. Hun gastheer onthult dat hij Jerome Debney, een van de meest raadselachtige schilders aller tijden, onderdak verleent. Debney leidt een teruggetrokken bestaan op het landgoed. Cassidy stelt de ambitieuze James in de gelegenheid Debney te interviewen. Een unieke kans. Maar Cassidy stelt wel een voorwaarde – wat leidt tot een web van leugens en hebzucht.

Öndög

Een verhaal over liefde, oude tradities en het moderne leven, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor het majestueuze en weidse Mongoolse landschap. Genomineerd voor de Gouden Beer bij de afgelopen Berlinale.

Het begint als een politiefilm: terwijl de zon ondergaat, rijdt een politiewagen over de Mongoolse steppen. Dan zien de politiemannen in het licht van hun koplampen iets vreselijks: het ontklede lijk van een vrouw. Meer agenten komen om de plaats delict te onderzoeken. Een 18-jarig groentje blijft achter om het lijk te bewaken. Hij wordt bijgestaan door een herderin, die heel vaardig is met het geweer en dat is, gezien de vele hongerige wolven in de buurt, geen overbodige luxe.

Terwijl de koude nacht valt, rookt ze een sigaretje en deelt haar lamssoep met hem. Uiteindelijk belanden de twee, beneveld door drank, in elkaars armen. En dan?

Rifkin's Festival

Wanneer filmliefhebber Mort Rifkin zijn echtgenote, publiciteitsagent Sue, vergezelt naar het San Sebastian Film Festival in Spanje vermoedt hij dat haar fascinatie met haar jonge cliënt, filmregisseur Philippe, misschien wel iets verder gaat dan alleen die van werk.

Terwijl Philippe’s film overladen wordt met overdadige lof, vindt Mort deze maar banaal en dwalen zijn gedachten af naar de filmklassiekers waar hij ooit les over gaf. Mort’s constante afkeuring van Philippe, iemand die belangrijk is voor Sue als client maar ook als persoon die ze erg bewondert, zet hun toch al kwetsbare huwelijk onder druk. Mort vrolijkt wat op wanneer hij dokter Jo Rojas ontmoet, een gelijkgestemde ziel die lijdt onder haar huwelijk met de uitbundige schilder Paco.

Hope

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas, hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk.

Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

De Beentjes van Sint Hildegard

Genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie: Beste Film, Beste Scenario en Beste Montage.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen.

Als Jan een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader.

Corpus Christi

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans.

Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter.