Sintfeest in de bieb!

Nog heel even wachten en dan is het weer zover: dan zet Sinterklaas weer voet aan wal in ons kikkerlandje. Natuurlijk organiseren we in de bibliotheek een aantal leuke activiteiten rondom het Sinterklaasfeest. Op deze pagina vind je wat er allemaal te doen is.

Jeugdvoorstelling 4+: Piet redt het Sinterklaasfeest

Het is al weer bijna 5 december. Het is druk in het kasteel van Sinterklaas want er moeten nog veel cadeautjes worden ingepakt. Piet pakt nog even snel het laatste cadeautje in. Maar hè? Waar is de mijter van Sinterklaas gebleven? Zou de trol er iets mee te maken hebben?

Zondag 17 november, 15.00 - 15.45 uur, de nieuwe zaal, bibliotheek Stad. Kaarten: € 6,25 voor leden, € 8,25 voor niet-leden.

Sinterklaas op bezoek in bibliotheken Buiten en Poort

Sinterklaas en twee Pieten brengen een bezoekje aan de bibliotheek. Sint leest een verhaaltje voor en als je dat wil kun je met hem op de foto.

Poort, vrijdag 29 november 15.00 uur
Buiten, zaterdag 30 november 13.00 uur

De toegang is gratis.

Jeugdvoorstelling 4+: Piet op pad

Piet moet een belangrijk pakje afleveren in de schoen van Nina. Niet zomaar een pakje, maar een cadeau dat Nina al heeeeeeeeel lang wil hebben. Sinterklaas geeft een belangrijke raad: "Raak het onderweg niet kwijt!" Alleen de weg is lang en het is donker buiten. En Piet moet lang lopen. En klimmen. En de weg zoeken. En ... waar is het pakje nou? Oh oh ... Piet is het pakje kwijt. Lukt het Piet om op tijd het pakje in Nina's schoen te stoppen?

Zondag 24 november, 15.00 - 15.45 uur, bibliotheek Stad, de nieuwe zaal. Kaarten: leden € 6,25, niet-leden € 8,25.

Sinterklaas op bezoek in Haven

Sinterklaas brengt met zijn Pieten een bezoek aan de bibliotheek. Voordat hij komt maken we met z’n allen iets feestelijks van papier en oefenen we alvast wat Sinterklaasliedjes. Als Sint er is kun je hem een handje geven en misschien kunnen je ouders een foto van jou en Sint maken.

Vrijdag 29 november 15.00 - 17.00 uur. Aankomst Sint: 16.00 uur. De toegang is gratis.

Workshop surprise en dichten

Heb je dicht- of surprisestress? Een echt sinterklaascadeau bestaat natuurlijk uit een surprise met een gedicht, maar dat levert soms nog wel eens wat stress op. De nieuwe bieb helpt! Maak samen met Suzanne Jonker van Zoo creatief de mooiste surprise. Anouk Kragtwijk is er om je te helpen met een mooi gedicht.

Let op: in Poort alleen surprise maken!

Stad: zondag 24 november 13.00-15.00 uur
Poort: dinsdag 26 november 15.00 – 17.00 uur
Haven: woensdag 27 november 14.30-16.30 uur
Buiten: vrijdag 29 november 15.00-17.00 uur

De toegang is gratis!

Jeugdvoorstelling 3+: Sinterklaas in de bibliotheek!

Een muzikale Sinterklaasvoorstelling voor het hele gezin, in samenwerking met Theaterschool Almere.

Zondag 1 december, 15.00 - 15.45 uur, bibliotheek Stad, de nieuwe zaal. Kaarten: leden € 6,25, niet-leden € 8,25.