• Schatje en Scheetje

Schatje en Scheetje hebben sokken gestolen. Daarom zitten ze vast in een donkere kerker. Scheetje wil hun gevangenis een beetje opfleuren en regelt een stukje zee en zon voor zijn liefste Schatje.

• Kijken!

Dit prachtige prentenboek kun je digitaal bekijken via Wepboek.

• Luisteren!

Luister naar een leuk liedje over Schatje en Scheetje.

• Lezen!

Dit boek kun je ook lenen bij de nieuwe bibliotheek met je bibliotheekpas.

• Weten!

Gevangenen hebben een dagprogramma net als op school. Er is ook een gevangenis op Schiphol.

• Lentekriebels

Ken je Kolletje al? In dit boek beleven het meisje met de toversokken en haar vriendje Dirk allerlei lente-avonturen.

• Lezen

Je kunt dit grappige boek als e-book in de Online Bibliotheek lezen.

• Doen

Maak een mooi vlindermasker of kleur een vlinderkleurplaat. De vlinderstichting heeft er heel veel, te vinden op hun website.

• Luisteren

Wil je horen hoe een roodborstje zingt? Dat kun je hier horen.

• Weetje!

Roodborstjes zingen in de lente harder en langer. De vogeltjes fluiten het hele jaar door, maar in de lente zingen ze dus net wat harder.

• Noot voor noot

Karl is de zoon van Johann Sebastian Bach. Zijn vader maakt mooie muziek. Hij speelt op een orgel in de kerk. Zal Karl dat ook zo mooi kunnen?

• Lezen

Dit mooie, muzikale e-book is te lezen in de Online Bibliotheek.

• Luisteren

Luister naar een beroemd concert voor twee violen en orkest van Bach van de Nederlandse Bachvereniging.

• Weten

De familie Bach was de grootste componistenfamilie ooit, wel 64 mensen uit de familie Bach bedachten en schreven muziek. Veel hè!?