• Keesie Kippenkop

Als Keesie Kippenkop zich op een dag verstopt in een rioolput, belandt hij in een wel heel erg spannend ondergronds avontuur.

• Lezen

Dit grappige, spannende e-book is te lezen in de Online Bibliotheek.

• Om te luisteren

Als je op deze link klikt, leest de schrijver, Jozua Douglas, een stukje voor uit het boek.

• Kijken!

Duik samen met Maurice van Het Klokhuis in het riool en ontdek van alles over waar het water dat we dagelijks wegspoelen, terecht komt.

• Doen

Met dit wel heel erg natte kliederproefje van Waternet, kun je zelf afvalwater wegpompen.

• Weten

Weet je dat sommige mensen in andere landen wel drie uur moeten lopen om schoon water te halen? (Bron: Waternet)

• Monsters

Zoveel monsters zag je en las je nooit eerder bij elkaar. Griezelig en grappig, tegelijk.

• Lezen

Griezel gezellig mee en lees dit e-book in de Online Bibliotheek.

• Kijken

Nog nooit een ‘televisiemonster’ gezien? Kijk dan maar eens naar dit filmpje met Ard en Fjodor van Het Klokhuis. Kunnen zij het televisiemonster verslaan?

• Doen

Verzin een monster en bedenk hoe die eruit ziet. Schrijf dat op. Maak daarna van je monster een tekening. Wil je die extra eng maken? Juf Janny laat hier zien hoe je je eigen griezeligste griezel kunt tekenen.

• Weten

Het monster van Loch Ness, dat in een groot en diep meer in Schotland zou wonen, is wereldberoemd. Al eeuwenlang beweren mensen dat ze het wezen hebben gezien. Het monster dat ook Nessie wordt genoemd, zou tussen de drie en de vijf of tussen de twaalf en vijftien meter lang zijn. Zou Nessie, echt bestaan? Wat denk jij?

• Watersnoodramp

Dit waargebeurde verhaal over de Watersnoodramp in 1953 komt zo dichtbij dat je de kou kunt voelen en het zoute water van de zee kunt proeven.

• Luisteren

Selma Noort, de schrijfster van het boek, vertelt iets over dit bijzondere boek.

• Lezen

Lees dit verhaal als e-book in de Online Bibliotheek.

• Kijken!

Het Klokhuis maakte een mooie (en best ook wel verdrietige) aflevering over de Watersnoodramp.

• Doen

Maak een woordslang met woorden die te maken hebben met de verhalen die je hebt gehoord over watersnoodramp. Gebruik de laatste letter van een woord als eerste letter voor een nieuw woord. Bijvoorbeeld: HuiS - StorM – MoedeR – R … Schrijf de woorden op. Ga door tot je er tien hebt. Je kunt ook zelf tien woorden bedenken en opschrijven. Maak een tekening bij de woorden die je hebt bedacht.

• Weten

Na de Watersnoodramp hebben mensen allerlei dammen en dijken gebouwd om Nederland te beschermen tegen nieuwe overstromingen. Samen heten ze de Deltawerken.