Weekend van de Wetenschap

Op zaterdag 5 oktober van 11.00 - 16.00 uur vieren we in bibliotheek Stad het Weekend van de Wetenschap. Ontdek spelenderwijs wat er allemaal op technisch gebied mogelijk is. Van zelf games maken, Pong spelen op het lichtjesscherm tot uitvindingen doen en robots ontmoeten. Op deze pagina vind je het allemaal terug!

CoderDojo: programmeren en zelf games maken (10-14 jaar)

CoderDojo Almere gaat van start! Bij CoderDojo leer je alles over programmeren; websites, games, apps of zelfs robots! Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en super geïnteresseerd in zelf games maken en programmeren? Ga dan aan de slag met uitdagende projecten. CoderDojo is elke eerste zaterdag van de maand aanwezig in bibliotheek Stad.

Op zaterdag 5 oktober om 11.00 uur en 13.30 uur in bibliotheek Stad op de Jeugdafdeling. Gratis op vertoon van een toegangskaartje.

The Inventors: workshop Spacepainter (8+)

De leukste manier om meer te leren over mechanica is spelenderwijs. Leer door het bouwen van een eigen robotpainter hoe je met elektronica patronen kunt ontwikkelen die random worden gegenereerd. En natuurlijk neem je na afloop je eigen spacepainter mee naar huis!

Zaterdag 5 oktober om 13.30 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage. De toegang is gratis op vertoon van een toegangskaartje.

RobotXperience: ontmoet Pepper en Nao (AL)

Maak kennis met robot Pepper en Nao. Wil je leren hoe een robot naar je kijkt en met je kan spreken? Kom dan naar de innovatie pop-up.

Van 11.00 - 16.00 uur in de etalage van bibliotheek Stad.

Inloop: Meet The Inventors (7+)

Loop binnen en maak kennis met The Inventors, een team van makers die inspirerende educatieve producten en programma’s ontwikkelen. Zij laten verschillende voorbeelden zien van de workshops die ze organiseren zoals de Da Vinci-brug, 3D constructies en analoge elektronica.

Om 11.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e verdieping van bibliotheek Stad. Gratis.

Ontsnap uit de Hackerroom (12+)

Kun jij een oud kwaad binnen uur stoppen en jezelf redden van eeuwige opsluiting? Probeer het uit in onze Hackerroom, een uitdagende escaperoom met een digitaal thema. Werk samen om puzzels op te lossen en leer tegelijkertijd hoe computers werken!

De toegang is gratis op vertoon van een toegangskaartje:

Je vindt de Hackerroom op de 4e etage.

Film: Wall E (AL)

Na honderden eenzame jaren doen waarvoor hij bedoeld was (het schoonhouden van de aarde) ontdekt WALL-E een nieuw doel in zijn leven wanneer hij een glanzende zoekrobot ontmoet genaamd EVE. Samen reizen ze door het heelal en beginnen aan één van de meest opwindende en fantasierijke avonturen aller tijden op het grote scherm.

Zaterdag 5 oktober om 12.00 uur in de nieuwe zaal. Een kaartje kost € 6,25.

Lezing: robots, nu en in de toekomst (8+)

Technologie en robots gaan een steeds grotere rol spelen in ons leven en in ons werk. Denk maar eens aan een ‘menselijke’ robot die je gezelschap houdt of een robot als leraar, of een slimme digitale assistent voor in huis. Welke robots zijn er eigenlijk op dit moment, wat kunnen we in de toekomst verwachten en hoe gaat dit ons leven veranderen?

Om 11.30 en 14.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibiotheek Stad. De toegang is gratis.

Speel Pong op het lichtjesscherm (6+)

De Micro:bit is een computer in zakformaat waarmee je digitale ideeën, games en apps tot leven kunt brengen. In de bibliotheek kun je vandaag, op het grote lichtjesscherm in de entree, met de Micro:Bit het spelletje Pong spelen.

Op zaterdag 5 oktober op de begane grond van bibliotheek Stad:

De toegang is gratis.