Vier de winter in de nieuwe bibliotheek!

Een dag voor jong en oud: kom kerstballen breien/haken, ga op de foto in de snowglobe en zorg dat je erbij bent bij de singalong. Ook hebben we een inpakservice, lezen we winterverhalen voor en zingen we kerstliedjes. En natuurlijk is er … warme chocolademelk met wat lekkers!

Zaterdag 21 december
Bibliotheek Stad, de etalage

De toegang is gratis, voor sommige onderdelen wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Op de foto in een snowglobe

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje? Of wil je gewoon een té gekke foto? Dan is dit je kans. Tijdens het Winterfeest is er een heuse Snowglobe te vinden in de bieb. Een snowglobe waar je in kunt en waar vervolgens een foto van wordt gemaakt.

De Snowglobe is er tussen 11.00 en 15.00 uur en een foto kost € 2,-.

Film: CoCo Sing-Along 6+

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Hij wil dolgraag net zo beroemd worden als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar muziek is verboden in zijn familie. Op mysterieuze wijze komt Miguel op de Dag van de Doden in het kleurrijke Dodenrijk terecht. Daar ontmoet hij Héctor en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken.

Om 11.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Een kaartje kost € 5,-.

Koek en zopie

Bij een echt Winterfeest hoort natuurlijk Koek en zopie. Zo ook in de nieuwe bieb. Warme chocomel met wat lekkers.

Verkoop Unicefkaarten

Ook dit jaar verkoopt Unicef weer originele kaarten en cadeaus in de nieuwe bibliotheek.

Inpakservice door Cadeau Pakje In

Heb je nog een stapel cadeaus liggen die ingepakt moeten worden? Kom dan op 21 december naar de nieuwe bieb. Met onze inpakservice wordt cadeautjes inpakken een kunst. De inpakker van onze gift wrapping service zal je cadeau feestelijk verpakken!

Gratis!

Workshop kerstboom maken

Maak samen met Zoo Creatief de allermooiste kerstboom met de leukste knutselspullen.

Er wordt doorlopend geknutseld en de toegang is gratis.

READ kerstkraam

In onze kerstkraam vind je de READ-artikelen in de uitverkoop. Dus als je nog op zoek bent naar een tof shirt, een mok, een cap, sweater, een gave Totebag of een READ Moleskine, kom dan vooral een kijkje nemen en sla je slag! Uiteraard alles voor een leuk prijsje! Daarnaast verkopen we superleuke bieb-kerstkaarten in een leuke verpakking.

Kerstfilm: The Polar Express (AL)

Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven in The Polar Express! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten … Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express!

Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouwerwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. "Eerst zien en dan geloven," beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen!

Op zaterdag 21 december om 14.00 uur te zien op het grote scherm in de nieuwe zaal in bibliotheek Stad. Een kaartje kost € 5,-

Workshop Kerstballen haken en breien 16+

Heb je altijd al willen leren hoe je een kerstbal moet haken of breien? Kom dan naar deze workshop. In een uurtje helpen we je op weg. Is je kunststukje nog niet af, dan krijg je een tasje met de rest van de materialen en het patroon mee naar huis om het af te maken. We geven de workshop breien drie keer, net als de workshop haken.

De workshops vinden plaats om 11.15 en 12.45 en 14.15 uur en per workshop is er plek voor vijf mensen. Binnenkort kun je hier je kaartje reserveren.

Voorlezen 2+

Een mooi winter- of kerstverhaal mag natuurlijk niet ontbreken. Schuif aan en luister mee!

Christmas Carols door Zingen voor je Leven-koor

Het Christmas Carolskoor zingt echte Engelse Carols, Amerikaanse evergreens en kinderkerstliedjes. Al sinds 2010 zamelen zij op deze originele manier geld in voor het Zingen voor je Levenkoor Almere.

De koorleden van dit koor, dat in het Parkhuys repeteert, hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen verwerken zij wat zij tegen komen in het ziekteproces van hunzelf of hun geliefden. De aandacht gaat twee uur lang uit naar de levenskracht, die door het zingen wordt versterkt.