Fan van Young Adult boeken? Dan mag je dit niet missen!

Op zaterdag 2 maart staat bibliotheek Stad helemaal in het teken van Young Adult boeken. En er is een hoop te beleven en te doen!
Volg een workshop illustreren bij de bekende blogger en illustrator Zon en Maan, kom naar de Masterclass van Chinouk Thijssen, kom luisteren naar Danique en Tedje van Adorable Books die je alles gaan vertellen over het beginnen van een boekenblog. Struin langs leuke stands met toffe bookish items! Eindig de middag lekker onderuit gezakt bij de film The Hate u Give.
Meer weten? Het complete programma van deze dag vind je op deze pagina.
 

Film: The Hate u Give (12+)

Starr Carter beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. Deze balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is ...

De film draait van 14.30 – 16.45 uur in de nieuwe zaal op de 2e etage. Een kaartje kost € 6,25.

Masterclass Spannend verhaal door Chinouk Thijssen (15+)

De veelzijdige boekenwurm Chinouk Thijssen vertelt je in deze masterclass alles over het schrijven van een YA-boek; van taalgebruik tot personages. Chinouk schrijft zelf artikelen en boeken én is een van de bekendste boekvloggers van Nederland. Op haar eigen YouTube-kanaal geeft ze een kijkje in haar leven als auteur. Onlangs kwam haar nieuwste boek uit, Truth or Dance, deel een van een trilogie.

De workshop is van 11.00 – 13.00 uur, in het nieuwe lokaal op de 4e etage. Een kaartje kost € 5,-.

Stand: Another View

Another View is opgezet door Anouk, een illustrator in hart en nieren. Haar passie voor tekenen is niet alleen haar hobby; ze heeft haar werk ervan kunnen maken. Ze heeft een eigen tekenstijl waarbij zij illustraties creëert die niet alledaags zijn.
Op zoek naar een persoonlijke en unieke illustratie van jouw familie, vrienden of je huisdieren? Of ben je op zoek naar een beeld voor je eigen bedrijf? Dan ben je bij Another View aan het juiste adres! Tijdens het young adult event kun je bij haar langs om boekenleggers te scoren en andere toffe bookish items!

Letters & Lights

Letters & Lights is dé webshop voor boekige kaarsen, kaarten, boekenleggers, thee, sieraden en al het andere waar je als lezer maar gelukkig van wordt. Laat de wereld zien dat jij dol bent op lezen met onze handgemaakte producten. En vergeet niet: lezen rook nog nooit zo goed!

Speeddaten met Moon uitgeverij

Altijd al je eigen boek willen uitbrengen? Maar geen idee waar je moet beginnen? Wat is de eerste stap? Tijdens het Young Adult event kun je speeddaten met Moon Uitgeverijen! Moon geeft boeken van hoge kwaliteit uit voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. De uitgeverij heeft boeken uitgebracht van o.a. Cassandra Clare, Mel Wallis de Vries, Gayle Forman, Jennifer Niven en Angie Thomas.

Je kunt met al je vragen terecht bij Moon Uitgeverij tussen 12.00 uur en 13.00 uur in de Etalage en is gratis. 

Boekhandel Stumpel én signeren

Natuurlijk moet je ook boeken kunnen scoren tijdens het event! Boekhandel Stumpel zal flink wat toffe Young Adult boeken mee nemen. Handtekening scoren? Ook dat kan! Chinouk Thijssen en Carlie van Tongeren komen signeren. Neem een boek mee of koop een boek en haal een handtekening! Je kunt ook onze Young Adult event-boekenleggers gebruiken. We hebben een speciaal vakje voor je handtekening vrijgehouden.

Workshop Boekbloggen (15+)

Danique Ekstein en Tedje van Gils van de boekenblog Adorable Books vertellen meer over boekbloggen. Wat is het precies, hoe begin je een boekenblog en wat zijn de do’s en de don’ts? Aan het eind van deze workshop heb je alles onder de knie en weet je hoe je de perfecte Instagramwaardige bookstagram maakt.

De workshop vindt twee keer plaats: van 11.00 – 12.00 uur en van 13.15 – 14.15 uur. Locatie: het nieuwe lokaal op de 4e etage. Een kaartje kost € 3,50.

Stand: BOOX – It’s a book. In a box

BOOX is er voor iedereen die eens verrast wil worden. Elke maand kiezen wij zeven verschillende, gloednieuwe boeken uit die perfect aansluiten bij jouw lievelingsgenre. De BOOX boekenbox wordt bezorgd met een splinternieuw boek, een toffe goodie en een unieke boekenlegger: zo ontvang jij elke maand de perfecte leeservaring op je deurmat. Voor welk genre ga jij?

Stand: Celebrate Boooks

Ontvang een boekenfeestje op je deurmat!

Celebrate Books is dé online shop voor bookish items. Unieke goodies die we zelf (hebben) laten ontwerpen of items van onze Friend Brands. Met af en toe een box.
 

Stand: READ

READ: de positieve lifestyle voor lezers, extra nieuwsgierigen en wereldverbeteraars. We lezen, delen kennis, hebben lief en veranderen stukje bij beetje de wereld. Ben jij een READer? Laat het dan zien met onze fantastische shirts, caps, mokken en zelfs een Moleskin notitieboek.

Boekenswap

Heb je boeken in je kast staan waar je niks mee doet? Boekenleggers die je liever wilt ruilen voor een ander? Of op zoek naar een bepaalde goodie? Kom dan naar de boekenswap! Bezoekers kunnen tijdens het Young Adult event boeken, boekenleggers of goodies ruilen voor iets anders. Het idee is simpel, je legt iets in en mag ook weer iets uitkiezen om mee te nemen!

Workshop diversiteit door Marijke F. Jansen

Hoewel onze maatschappij heel gevarieerd en divers is, komt diversiteit niet altijd terug in Young Adult boeken. Schrijfster Marijke F. Jansen laat jullie in de workshop Diversiteit in Young Adult boeken zien op welke manieren diversiteit terug kan komen in boeken en waarom dit zo belangrijk is. En vooral ook wat dit betekent voor jezelf durven zijn.

De workshop wordt gegeven om 11.00 uur en om 13.30 uur op de afdeling Living en is gratis toegankelijk.

Workshop Illustreren (15+)

In deze workshop van de bekende blogger en illustrator Zon en Maan ga je aan de slag met het illustreren van een quote. Denk aan een stukje tekst uit je favoriete boek of een zin uit dat ene mooie liedje. Met behulp van voorbeelden gaan we zelf een kaart ontwerpen en krijg je tips hoe je het beste met een illustratie kunt beginnen.

Er zijn twee workshops: om 11.30 – 12.30 uur en van 13.15 – 14.15 uur. Locatie: jeugdafdeling, einde 1e etage. Een kaartje kost € 3,50.

Q&A met Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren is opgeleid als journalist. Ze doet veel redactieklussen voor fictie en non-fictie boeken en werkt als ghostwriter voor non-fictie auteurs. Haar tweede droom is scenarioschrijven, waar ze achter de schermen hard aan werkt. Inmiddels heeft ze drie chicklits, éen non-fictieboek en bijna 40 doktersromans op haar naam staan. Ze wist vanaf jonge leeftijd al dat ze boeken voor tienermeisjes wilde schrijven en met Heerestraat & Rozenlaan wordt deze droom werkelijkheid.

Tijdens het Young Adult Event kun je alles vragen aan Carlie van Tongeren! Er wordt een Q&A georganiseerd die begeleid wordt door een presentator. Bezoekers kunnen al hun vragen kwijt aan Carlie van Tongeren. Wil je zelf schrijver worden of ben je op zoek naar tips & tricks? Ze kan je er alles over vertellen!

De Q&A vindt om 13.00 uur plaats in de etalage op de eerste verdieping en is gratis toegankelijk.

Stand: BibiBooks

BibiBooks is opgericht door Bianca, die een grote liefde heeft: boeken. Naast het bloggen is ze graag creatief bezig en ze besloot dan ook om dit te combineren met haar boekenliefde. Zo ontstond BibiBooks. Een webshop waar je veel handgemaakte boekgerelateerde items kunt kopen. Denk aan boekenlinten, quotekaarten en kaarsen. Elk product is met veel zorg en liefde gemaakt, een uniek item dus voor elk boekliefhebber.

Stand: Romemade Candles

Romemade Candles is een shop die bookish soja geurkaarsen verkoopt en is opgericht door Romy. Zij begon twee jaar geleden met het maken van geurkaarsen geïnspireerd op YA boeken, karakters en de boekenwereld. Naast dat de kaarsen geweldig staan in je boekenkast, ruiken ze ook nog eens heel lekker!

Iedere maand maakt Romemade Candles een kaarsenbox met een thema en special voor het Young Adult event in Almere maken zij een exclusieve box! Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op hun Instagram of scoor de kaarsen op het event.

Kuona Airbrush tattoo

Tijdens het Young-adult event kun je een bookish airbrush tattoo zetten! Kuona Airbrush tattoo neemt verschillende bookish sjablonen mee, waar jij uit kunt kiezen. De tattoo wordt gezet met een airbrush, dit is een op lucht werkend verfspuit. Het doet geen pijn, voelt beetje koud en kan wellicht kietelen. Voor de tattoo wordt gebruik gemaakt van een speciale huidvriendelijke verf op water- of alcoholbasis. De tattoo blijft tussen de twee en zeven dagen zitten.

Je kunt de hele dag tijdens het event een tattoo komen zetten in de Etalage en is gratis!