Young Adult event

Een dag waarbij young adult boeken en schrijvers centraal staan. Volg een workshop bloggen of pennenveren maken, ga naar een workshop van YA-schrijvers Cis Meijer en Buddy Tegenbosch, scoor de mooiste bookish merchandise en test je kennis tijdens de Pubquiz over YA-boeken en films!

Zaterdag 1 februari
11.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Stad

Masterclass Cis Meijer: Creatief schrijven

Tijdens de masterclass Creatief schrijven neemt Cis Meijer je stap voor stap mee in hoe je met je eigen creativiteit een verhaal kunt schrijven.

Wil je weten hoe je spanning opbouwt? Loop je tijdens het schrijven vast? Is je hoofdpersoon wel echt de hoofdpersoon? Tijdens de workshop is er ook veel ruimte voor het stellen van vragen.

Bibliotheek Stad, nieuwe lokaal, 14.30 uur.
Een kaartje kost € 5,-. Er zijn ook voor deze masterclass maar 20 plekken beschikbaar, dus reserveer snel een plekje!

Workshop Bloggen - van onderwerp tot redactie

Met meer dan 1.000 geschreven blogposts en een kleine 10 jaar ervaring vertelt Katja tijdens haar workshop alles over bloggen. Van hoe je komt op onderwerpen, tot de redactiekant. Maar nog belangrijker: hoe jouw schrijfstijl kan groeien.

Katja aka That Blonde Woman is blogger en dromer. Ze schrijft onder ander over haar soloreisavonturen, recensies van boeken en over eigenlijk alles wat ze zoal doet. Op het moment werkt ze fulltime aan haar bedrijf That Blonde Woman en parttime bereist ze de wereld om op zoek te gaan naar al die mooie plekken waarover ze heeft gelezen.

Bibliotheek Stad, 4e etage, 11.00 uur.
Een kaartje kost € 3,50.

Storydust glitterschminken door Oli Veyn

Tijdens het Young Adult Event Almere staat Oli Veyn met een echte make-up studie klaar om jou te voorzien van Storydust, glitter voor gezicht en haar! Ook kun je zelf bioglitter aanschaffen om zelf thuis de mooiste creaties te maken, zodat jouw festival of feest glitter en glamour wordt.

Oli Veyn is een Watty Award winning schrijver, een boekenwurm, moeder van drie geweldige kids, rasechte Brabander en knutselgoeroe. Ze houdt van lezen, nog meer van schrijven. Ze heeft een tik voor flipflops, veel te veel schoenen, kleren en hobbymateriaal, maar nooit teveel boeken.

De etalage, 12.00 - 16.00 uur
Gratis

Coffee-Star

Coffee-Star zorgt tijdens het Young Adult event voor de allerlekkerste koffie en thee en heerlijke versnaperingen.

De etalage, 11.00 - 16.00 uur. 

The Bookshelf

The Bookshelf biedt maandelijks gepersonaliseerde boekenboxen aan. Klanten kunnen elke maand kiezen uit een recentelijk uitgekomen boek in hun favoriete genre. Een boekenbox van The Bookshelf bestaat uit een boek en een aantal leuke - en zoveel mogelijk op de wensen en voorkeuren van de klant afgestemde - goodies.

Kom tijdens het Young Adult Event langs onze stand en laat je verrassen door onze boekenboxen!

Shanti Candles

Bij Shanthi Candles geloven wij dat boeken en kaarsen onlosmakelijk verbonden zijn aan jouw ultieme rust-momentje. Daarom bieden wij diverse handgemaakte producten aan om dit moment nog leuker te maken! Onze op boeken geïnspireerde kaarsen hebben de lekkerste geuren en zien er ook nog eens super leuk uit in je boekenkast. We kijken er naar uit om je te ontmoeten op 1 februari, tot dan!

Q&A Cis Meijer en Buddy Tegenbosch

Tijdens het Young Adult Event op kun je alles vragen aan Cis Meijer en Buddy Tegenbosch! Er wordt een Q&A georganiseerd die begeleid wordt door een presentator. Bezoekers kunnen al hun vragen kwijt aan Cis Meijer & Buddy Tegenbosch. Wil je zelf schrijver worden of ben je op zoek naar tips & tricks? Ze vertellen je er alles over!

De Q&A vindt om 13.30 uur plaats in de etalage op de eerste verdieping en is gratis toegankelijk. Daarna is kun je jouw boek laten signeren of een handtekening scoren op je Young Adult Event Almere boekenlegger.

Creatief workshop penneveren maken door Oli Veyn

Onder begeleiding van Oli Veyn ga je je eigen penneveer kleuren en versieren. De veren worden bevestigd aan een echte schrijfpen en met touw versierd. Een bedel, een bloem en wat veren maken het geheel af. Je kunt een penneveer maken van jouw favoriete YA boek of je kunt je eigen fantasie gebruiken.

Oli Veyn is een Watty Award winning schrijver, een boekenwurm, moeder van drie geweldige kids, rasechte Brabander en knutselgoeroe. Ze houdt van lezen, nog meer van schrijven. Ze heeft een tik voor flipflops, veel te veel schoenen, kleren en hobbymateriaal, maar nooit teveel boeken.

Bibliotheek Stad, de Jeugd van Tegenwoordig, 11.15 uur
Een kaartje kost € 3,50. 

Workshop: maak digitaal een boekenlegger

Wij, Raion design (Grafisch ontwerp bureau), nemen jullie mee in het proces van het ontwerp tot het eindproduct. Iedereen krijgt een tablet te leen waar je de boekenlegger op kunt maken. De workshop begint om 14.15 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Jeugd van Tegenwoordig, 14.15 - 15.45 uur.
Een kaartje kost € 3,50. Reserveer je plekje snel!

Another View

Anouk van Another View vindt niets leuker dan jou blij maken met haar illustraties en andere ontwerpen. Ze gaat graag voor jou aan de slag met een persoonlijke illustratie. Naast persoonlijke illustraties vind jebij Another View ook leuke kaarten, boekenleggers en interieur items zoals posters en kussens. Tijdens het Young Adult Event kun je bij haar langs om boekenleggers te scoren en andere toffe bookish items!

Boekverkoop Stumpel

Natuurlijk moet je ook boeken kunnen scoren tijdens het event! Stumpel neemt flink wat toffe Young Adult boeken mee. Handtekening scoren? Ook dat kan! Cis Meijer en Buddy Tegenbosch komen signeren na de Q&A.

De etalage, 11.00 - 16.00 uur. 

CozyBooks NL

Tijdens het Young Adult event kun je de mooiste booksleeves kopen bij CozyBooksNL.

Met de unieke zelfgemaakte booksleeves bescherm je je mooiste boeken in je tas of voor onderweg!

Masterclass Buddy Tegenbosch: maak je eigen verhaal

Buddy Tegenbosch neemt je in zijn workshop mee naar het begin van het schrijven van een verhaal. Wat is een verhaal nou eigenlijk, welke ingrediënten heb je daarvoor nodig en hoe bouw je een scene op? Door gebruik te maken van uitnodigende oefeningen komt iedereen uiteindelijk tot waar het echt om draait: schrijven.

Bibliotheek Stad, nieuwe lokaal, 12.00 uur 
Een kaartje kost € 5,-. Er zijn maar 20 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Poezieschrijfworkshop van Schrijversblok naar Spraakwaterval

In deze workshop begeleidt MartMaakt je van Schrijversblok tot Spraakwaterval. Hij legtt verschillende stappen en technieken uit om dit te bereiken. Je maakt daarbij gebruik van drie instrumenten die uit gereedschapskist van een schrijver komen. Verder leer je spelen met taal. Tot slot gebruiken we verschillende methodes om rond een thema origineel geformuleerde zinnen te schrijven en hoe je van zinnen gedichten maakt.

Aan het eind van de workshop heb je van een leeg papier een gedicht gemaakt. Na de Q&A tijdens het Young Adult Event krijg je ook de kans om je gedicht voor te dragen. Zo kun je na deze workshop ook je (eerste) podiumervaring opdoen. 

Bibliotheek Stad, de nieuwe kamer, 11.00 uur.
Een kaartje kost € 3,50. 

Pubquiz

Test je kennis van YA-boeken, films en schrijvers tijdens deze quiz. Een kaartje kost € 3,50.

Bibliotheek Stad, de etalage, 12.15 uur.

Laat je eigen portret teken door Pippa Knus

Hey, mijn naam is Sanne. Illustrator en eigenaresse van Pippa Knus. Ik werk met passie en maak liefdevolle illustraties in opdracht. Daarnaast geef ik workshops en online cursussen. Tijdens het Young Adult Event bij de nieuwe bibliotheek in Almere ga ik live portretten tekenen. Ik heb er zin in! Kom je ook langs?

De etalage, 12.00 – 16.00 uur
Gratis

READ

Tijdens het Young Adult event op zaterdag 1 februari kun je ook een kijkje nemen bij de READ-stand. Ben jij een READer? Laat het dan zien met fantastische shirts, caps, mokken en zelfs een Moleskine notitieboek. Bij aankoop van een item, hebben we een leuk extraatje voor je.

De etalage, 11.00 - 16.00 uur.

Speeddaten met Moon uitgeverij

Altijd al je eigen boek willen uitbrengen? Maar geen idee waar je moet beginnen? Wat is de eerste stap? Tijdens het Young Adult event kun je speeddaten met Moon Uitgeverijen! Je kunt met al je vragen terecht bij Uitgeverij Moon tussen 12.00 uur en 13.00 uur in de Etalage.

Moon geeft boeken van hoge kwaliteit uit voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. De uitgeverij heeft boeken uitgebracht van o.a. Cassandra Clare, Mel Wallis de Vries, Gayle Forman, Jennifer Niven en Angie Thomas.

De etalage, 12.00 - 13.00 uur.

Muziek: Robin & Daniël

Speciaal voor het Young Adult Event zijn Robin & Daniël bij elkaar gekomen om live muziek te spelen! Robin uit Almere schrijft al jaren nummers én ze komt binnenkort met haar eerste single. Ze is bezig met 100 projecten tegelijk, maar haar hart ligt bij muziek. Daniël, student Natuur & Sterrenkunde woont in Amsterdam en speelt graag gitaar in zijn vrije tijd. Daarnaast speelt hij in de band Theo Alto. Kom vooral luisteren naar Robin & Daniël tijdens het Young Adult Event Almere!