• De leukste activiteiten in de zomer!

Beleef een superzomer met voorleesfeestjes, LEGO- en Inventors workshops en een ontsnappingspoging uit onze Hackerroom. Op deze pagina vind je alle actviteiten bij elkaar. Check de data en zet ze vast in je agenda!

• Vakantievoorlezen!

Voorlezen kan altijd, en natuurlijk ook in de vakantie. Dit keer met de leukste zomerverhalen. En om het voorlezen extra feestelijk te maken sluiten we elk half uurtje af met een leuke activiteit!

• Ben jij een uitvinder?

Ben je helemaal in voor alles wat te maken heeft met electriciteit, ontdekken en uitvinden, neem dan vooral een kijkje bij een van deze workshops. Of doe ze gewoon allemaal!

• Net als een Jedi ...!

Breadboards, ledverlichting, buzzers of sensoren … Het klinkt misschien nog geheimzinnig maar na deze workshop weet je alles over elektrische circuits en bouw je, net als een jedi, je eigen lichtzwaard!

Op woensdag 7 augustus in:
    Haven van 10.30 - 12.00 uur
    Poort van 14.00 - 15.30 uur

Kaartjes kosten € 12,50 per workshop.

• Statische electriciteit ...?

Bouw met leds een elektronische wolk en kom ondertussen alles te weten over statische elektriciteit en het ontstaan van onweer

Op vrijdag 16 augustus van 10.30 - 12.00 uur in bibliotheek Buiten.

Een kaartje kost € 12,50.

• Mechanische constructies

Maak je eigen bionische arm en ontdek spelenderwijs verschillende mechanische constructies.

Op donderdag 22 augustus van 10.30 - 12.00 uur in bibliotheek Stad.

Een kaartje kost € 12,50.

LEGO StoryStarter: maak je eigen stripverhaal (6-8 jaar)

Maak je eigen stripverhaal met LEGO! Bouw verschillende scènes op LEGO bouwplaten, fotografeer deze scènes en bewerk deze foto’s met de StoryVisualiser app! Zo komt je verhaal tot leven.

Op maandag 5, 12 en 19 augustus in bibliotheek Stad. Kaartjes kosten  € 4,- per workshop.

Hackerroom (12-18 jaar)

Behoor jij tot de nieuwe generatie hackers en lukt het jou om binnen een uur te ontsnappen uit onze Hackerroom? Ga de uitdaging aan en schrijf je snel in!

Op vrijdag 2, 9, 16 en 23 augustus van 13.30 - 15.00 uur in bibliotheek Stad, 4e etage, de Hackerroom.

Op stap met de Bee-Bots

Op drie data ga je na het voorlezen niet knutselen maar op stap met de Bee-Bot, een kleine, slimme ‘robot-bij’. Laat jij de Bee-Bot een mooie route lopen?

Woensdag 17 juli in bibliotheek Stad van 10.30 - 11.30 uur
Vrijdag 19 juli in bibliotheek Haven van 10.30 - 11.30 uur
Woensdag 31 juli in bibliotheek Buiten van 10.30 - 11.30 uur.

De toegang is gratis!

LEGO WeDo2: ga op ontdekkingsreis met Milo (9-12 jaar)

Bouw met LEGO je eigen robot Milo, programmeer hem en ga met hem op ontdekkingsreis.

Op woensdag 7, 14 en 21 augustus in bibliotheek Stad. Kaartjes kosten € 4,- per workshop.