Stedenbouw en architectuur

De nieuwe bibliotheek heeft een groeiende collectie over 'Stedenbouw en architectuur' en 'New Towns'. Deze is te vinden bij 'De Doorkijk' op de tweede etage van bibliotheek Stad. Een korte introductie over deze onderwerpen is te lezen op de website van Plusbibliotheek.

Digitale etalages

De digitale etalage Architectuur & Stedenbouw bevat leestips uit de collectie van Nederlandse openbare bibliotheken over architectuurprijzen, stedenbouw, architecten, woningontwerp, ruimtelijke ordening, landschapsontwerp en stadsplanning.

Kenniscafé

KennisCafé Almere is dé plek waar onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat gaan.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere? Stuur ons dan een mail.

Collectie culturele instellingen

Onderwijs

Los van de genoemde accentgebieden beschikt de nieuwe bibliotheek over een collectie 'Onderwijs' op wetenschappelijk niveau. De aanwezigheid van de PABO en Windesheim Flevoland in Almere past bij het aanbieden van een collectie over dit onderwerp.

KennisCafé: Een gezonde jeugd

Het thema voor de volgende nieuwscafé is ‘Een gezonde jeugd en een gezonde leefstijl’ en vind plaats bij het NieuwsCafé Almere op 11 oktober vanaf 19:45. 

Gezond eten en een gezond eetpatroon zijn van belang voor de gezondheid van ieder individu, maar ook voor de samenleving als geheel. Voorkomen is beter (en goedkoper) dan genezen

Over gezonde voeding en de jeugd gaan we onder andere in gesprek met GGD Almere over het programma 'Jong leren eten' en schuift er waarschijnlijk iemand van de Kinderkliniek aan.

Een activiteit van Plusbibliotheek Flevoland en Windesheim Flevoland.