Info voor werkstuk of spreekbeurt

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Nieuw: jeugdbibliotheek.nl

Hier vind je alles voor de jeugd onder één dak: e-books, luisterboeken voor de jeugd maar ook leuke boekentips!

Over lezen

Waarom is lezen leuk? Zie wat Floortje erover heeft te zeggen!

Gratis lezen met Yoleo

Nieuw: gratis alle boeken in de Yoleo-collectie lezen! Dat kan nu met de bibliotheek. Log in via de site van Yoleo, geef aan dat je lid bent van de bieb, vul je pasnummer in, zoek een lekker plekje en ga aan het lezen!

Je kunt 10 boeken tegelijk gedurende 3 weken lenen. Op de boekenplank kun je bij de geleende boeken zien hoeveel dagen je ze nog kunt lenen. Is de uitleenperiode voorbij, dan verdwijnt het boek automatisch van je boekenplank. De door jou gekochte boeken blijven uiteraard in jouw boekenkast staan.

Heb je een boek nog niet uit? Geen probleem! Je kunt het weer opnieuw lenen en verder lezen. Yoleo onthoudt namelijk gewoon waar je bent gebleven. Super makkelijk toch?
 

Europese verhaalkoffer

De Europese Verhalenkoffer is een koffer vol gesproken verhalen en vragen voor groep 5/6 en 7/8. Voor groep 1 t/m 4 zijn er enkele creatieve opdrachten. Luister bijvoorbeeld naar de aardige Klomp van de boer die vertelt over landbouw of naar de ijdele Kaart, die vertelt over de lidstaten van de EU.

Facebookgroep: Over lezen gesproken ...

Ken je Facebookgroep 'Over lezen gesproken - voor professionals die lezen belangrijk vinden' al? Hierin geven leden elkaar tips over leuke nieuwe boeken, deel je ervaringen over bepaalde activiteiten, vertel hoe je lezen opneemt in je dagindeling, enzovoort. Via onderstaande knop kom je op de pagina en kun je een verzoek indienen om lid te worden.

Leestip van de week!

#Leestip De beesten van Grimhart – Kieran Larwood

In het derde deel van Podkin Eenoor moet hij opnieuw op de vlucht, samen met Paz en Poek, zijn trouwe bondgenoten. Ze gaan op weg naar een oom van Podkin in Musmolen. Hij zou een Geschenk in zijn bezit hebben waarmee Podkin de vijand, de Goroms zou kunnen verslaan. Maar om in Musmolen te komen moeten ze wel door het duistere Grimhartwoud reizen. Zal het ze lukken?
Een geweldig spannend boek, voor kinderen vanaf 10 jaar.