• De Griezelbus 3 – Paul van Loon

Stel je voor, je bent met je klas op excursie in een museum. En daar is iemand met gruwelijke plannen ... Stiekem sluip je met je vrienden weg van de groep. Dan valt de stroom uit. Kortsluiting? In elk geval wordt het pikdonker. En in dat duister sta je plotseling tegenover … de Griezelbus. Daar begint je reis door de Andere Werkelijkheid (AW), de plaats waar nachtmerries werkelijkheid worden.

• Lezen

Dit derde deel is te lezen via de Online Bibliotheek en met je biebpas in de nieuwe bibliotheek.

• Kijken

Wist je dat Paul van Loon een hele mooie website heeft met allemaal informatie over zichzelf en zijn boeken? Neem hier maar eens een kijkje, misschien vind jij dan wel het antwoord op de vraag waarom hij altijd een zonnebril op heeft.

• Weten

Sommige mensen zeggen dat Paul van Loon misschien wel een vampier is, wat denk jij?

• Bibi’s doodgewone dierenboek – Bibi Dumon Tak

Weet je dat de regenworm uit wel 150 ringetjes bestaat? En hoe de haring laat weten waar hij is? Aan sommige dieren ben je zo gewend dat je niet meer de moeite neemt te zien hoe ongewoon ze zijn. Maar als je nou eens even stil zou blijven staan, een minuut of wat, dan ontdekte je dat er onder sommige schubben, vachtjes, velletjes, veren en dekschilden ware schatten verborgen zitten. De teek een schat? Ja, zelfs die.

• Lezen

Een leuk en leerzaam boek
    te lezen als e-book bij de Online Bibliotheek en ook te leen in de nieuwe bibliotheek.

• Doen

Houd je ervan om lekker buiten te wandelen? En misschien wel alledaagse, bijzondere dieren te spotten? Dan heb dit jaar wel een beetje pech omdat de Avondvierdaagse in jouw stad niet doorgaat vanwege het Coronavirus. Het goeie nieuws is wel dat er een Avond4daagse – Home edition georganiseerd wordt. Je kunt toch lopen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus 2020. Maar tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Het moet wel een uitdaging blijven ... En natuurlijk wel eerst overleggen met je ouders. Je leest er alles over op Avond4Daagse - Home Edition.

• Weten

Deze schrijfster heeft nog veel meer boeken over dieren geschreven. Zoek zelf maar eens in de catalogus van de bibliotheek.