• Wat is Europe-Direct?

    Wie informatie zoekt over Europa weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk opgezet over de Europese Unie. Eén van deze informatiepunten vind je in de nieuwe bibliotheek. Hier is informatie te vinden over de Europese wet- en regelgeving. Daarnaast zijn er onderzoeksrapporten over onderwerpen waarmee de Europese Unie zich bezighoudt.

  • Heb je opmerkingen of vragen?

    Met al je vragen over Europa kun je terecht bij de inlichtingenbalie van het Europe Direct informatiepunt. Je kunt je vragen ook telefonisch stellen tijdens de openingstijden van de bibliotheek via telefoonnummer: 036-548600 of via ipealm@denieuwebibliotheek.nl. Vergeet niet in de e-mail je eigen e-mailadres en/of adresgegevens en het telefoonnummer te vermelden zodat wij je kunnen bereiken.

Human Library

In de Human Library lees je geen boeken maar mensen; interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

Een gesprek waar alles gevraagd en besproken kan worden. Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?

Op 9 december van 12:00 tot 16:00 is de human library te vinden in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad op de etalage.

Gratis toegang.

Lesgeven over de Europese Unie? Leen dan bij ons de Europese Verhalenkoffer

De verhalenkoffer zit vol spannende voorleesverhalen met opdrachten en bijbehorende voorwerpen. Het is een educatief project van en over de Europese Unie en bevat lesmateriaal voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. De koffer is net aangepast aan de huidige lesmethodes in het primair onderwijs.

In de koffer vindt u een usb-stick waarmee u de verhalen op het digitale schoolbord kunt vertonen. Maar ook zonder de usb-stick kunt u aan de slag met de online versie van de koffer. Wilt u gebruik maken van de Europese verhalenkoffer? Vraag hem dan gratis aan via educatie@denieuwebibliotheek.nl

Europa is prachtig

Activiteiten van de Europese Unie

De Europese Unie houdt zich druk bezig met verschillende zaken omtrent Europa. Nieuwsgierig naar wat deze activiteiten zijn? Klik op onderstaande links!

Folders om mee te nemen

De bookshop EU heeft een nog veel grotere collectie. Klik op onderstaande knop om naar de website te gaan.

Boeken over Europa

Social media

Europe Direct Almere is ook op
Facebook en Twitter te vinden.

Klik op de iconen om ons meteen te volgen!

Europe Direct Almere tweets