• Wat is Europe-Direct?

    Wie informatie zoekt over Europa weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk opgezet over de Europese Unie. Eén van deze informatiepunten vind je in de nieuwe bibliotheek. Hier is informatie te vinden over de Europese wet- en regelgeving. Daarnaast zijn er onderzoeksrapporten over onderwerpen waarmee de Europese Unie zich bezighoudt.

  • Heb je opmerkingen of vragen?

    Met al je vragen over Europa kun je terecht bij de inlichtingenbalie van het Europe Direct informatiepunt. Je kunt je vragen ook telefonisch stellen tijdens de openingstijden van de bibliotheek via telefoonnummer: 036-548600 of via ipealm@denieuwebibliotheek.nl. Vergeet niet in de e-mail je eigen e-mailadres en/of adresgegevens en het telefoonnummer te vermelden zodat wij je kunnen bereiken.

Naar het buitenland?

Ben jij al eens naar het buitenland geweest om te werken, studeren of vrijwilligerswerk te doen? En heb je een beetje tijd over om te helpen de service te verbeteren door de Eurodesk enquête in te vullen? Dat zou fantastisch zijn!

Boeken over Europa

Europa is prachtig

Activiteiten van de Europese Unie

De Europese Unie houdt zich druk bezig met verschillende zaken omtrent Europa. Nieuwsgierig naar wat deze activiteiten zijn? Klik op onderstaande links!

Folders om mee te nemen

De bookshop EU heeft een nog veel grotere collectie. Klik op onderstaande knop om naar de website te gaan.

Social media

Europe Direct Almere is ook op
Facebook en Twitter te vinden.

Klik op de iconen om ons meteen te volgen!

Europe Direct Almere tweets