• Het kleurenmonster gaat naar school – Anna Llenas

Het Kleurenmonster gaat voor het eerst naar school. School, wat is dat? En wat neem je mee? Kleurenmonster vindt het allemaal maar reuzespannend.

• Luisteren!

Wil je alvast naar en stukje uit het verhaal luisteren? Bekijk dan snel dit filmpje.

• Lezen!

Dit grappige prentenboekverhaal over Het Kleurenmonster, met al zijn kleurige emoties, is te leen in de bieb.

• Doen!

Teken je eigen kleurenmonster. Dit filmpje legt uit hoe je dat doet. Als klaar bent, kun je hem kleuren. Welke kleur kies jij: rood, geel, groen of blauw? Of allemaal?

• Weten!

Welke kleur krijg je als je de kleuren blauw en geel mengt? Probeer het maar eens met
    waterverf.

• Wij eten hier geen klasgenootjes – Ryan T. Higgins

Wat doe jij op je eerste schooldag? Dino Tirza weet het wel: je eet gewoon al je klasgenootjes op. Gelukkig spuugt Tirza iedereen ook weer uit. Maar ja, probeer dan nog maar eens vrienden te maken.

• Lezen

Deze supergrappige bestseller over vriendschap op school kun je lenen in onze bieb.

• Luisteren

Kijk en luister naar de schoolavonturen van Tirza in dit voorleesfilmpje.

• Doen

In Dinoland, dat is het dinomuseum in Zwolle, barst het van de dino’s. Geen echte natuurlijk. Maar je komt er van alles te weten over hoe dinosauriërs leefden en welke soorten er waren. Thuis kun je deze dino’s kleuren

• Weetje!

Waarom zijn dino’s uitgestorven? Miljoenen jaren geleden botste een enorme meteoriet tegen de aarde. Dit veroorzaakte op de hele wereld een grote milieuramp. Hierdoor stierven niet alleen dino’s, maar ook andere dieren uit (natuurinformatie.nl).

• Ada Dapper - Wetenschapper - Andrea Beaty

Waarom zitten er stekels aan een roos? En waarom groeien er haren in je neus? Ada barst van de vragen en kan niet wachten om naar school te gaan en alles uit te zoeken.

• Luisteren

In dit filmpje van de Bieb voor de Zaanstreek krijg je alvast een voorproefje van dit inspirerende prentenboek speciaal voor jonge onderzoekers (5+).

• Lezen!

Dit superleuke boek kun je lenen in de bibliotheek.

• Doen!

Ga als een echte wetenschapper aan de slag met dit proefje ‘Gat in je hand’ van proefjes.nl en ontdek wat optische illusie is.

• Weten

Waarom groeien er haren in je neus? Neusharen filteren de lucht die je inademt. Ze houden de grote stofdeeltjes tegen, zodat die je longen niet kunnen vervuilen. (gezondheidsnet.nl)