• Boer Boris in de sneeuw – Ted van Lieshout

Oei! Er is wel een heel dik pak sneeuw gevallen. Alles op de boerderij is wit. Wat nu? Boer Boris heeft gelukkig een knoeperd van een sneeuwschuiver en gaat snel aan de slag. Langzaamaan krijgt alles weer kleur.

• Lezen

Dit heerlijke prentenboek op rijm met kleurrijke platen leen je in de bibliotheek. Of als luisterboek in de online Bibliotheek.

• Luisteren

Luister mee in dit YouTube-filmpje en beleef het verhaal mee alsof je zelf op de boerderij in de sneeuw bent. Het filmpje is zonder beeld. Maar doe je ogen eens dicht: wat zie je? Sneeuw?

Of misschien luister je liever naar dit vrolijke liedje op de website van Boer Boris. Klik even op ‘Luister naar Boer Boris’.

• Doen

Knutsel mee met Boer Boris! Knip, kleur en plak en maak zo een mooie kijkdoos, kleurplaat of mobile.’

(Bron: boerboris.nl)

• Weten

Als je blauwe en gele verf mengt, krijg je groen. Echt waar. Probeer maar eens met verf.

• Kikker in de kou - Max Velthuis

Het is winter. Het sneeuwt en er ligt ijs. De dieren hebben dikke pret: Varkentje met zijn speklaagje, eend met haar verenpak en haas in zijn bontvacht. Maar Kikker heeft het koud. En hij krijgt het alsmaar kouder …

• Lezen

Dit hartverwarmende verhaal over Kikker en zijn zorgzame vrienden is als e-book te leen in de online Bibliotheek. Daar vind je ook andere Kikker-avonturen.

• Kijken

Kikker beleeft zijn koude avontuur niet alleen in een boek, maar ook op tv. Kijk maar eens naar dit filmpje.

• Luisteren

Heb jij het net zo koud als Kikker? Luister naar dit liedje en dans je lekker warm!

(Bron: www.kinderboeken.nl/kikker)

• Doen

Geef Kikker een leuk kleurtje. Of knutsel je eigen kikkeroren in dewereldvankikker.nl.

Voor de papa’s, mama’s, juffen en meesters: bij Kikker in de kou hoort een lesbrief waarin kinderen meer leren over kou en de warmte van vriendschap.

(bron: de wereldvankikker.nl)

• Weetje!

Ben je een Kikker-fan? Op de websites dewereldvankikker.nl en www.kinderboeken.nl/kikker
    valt van alles te kleuren, knutselen en te spelen met natuurlijk Kikker in de hoofdrol.

• Foeksia’s toverwinter – Paul van Loon

Foeksia en haar vriendin Grobje maken een sneeuwpop die op tovenaar Kwark lijkt. De vervelende Grit en Murmeltje maken een gemene juf Minuul. Maar dan komen de sneeuwpoppen tot leven. Oeps!

• Lezen

Wil je weten hoe Foeksia’s spannende winteravontuur afloopt? Leen dan snel het boek in de bibliotheek en laat je lekker voorlezen.

Foeksia woont in het Heksenbos met haar vader Kwark de Tovenaar. Ze zit op de Heksenschool en is erg ondeugend. Soms oefent ze spreuken uit Kwarks Grote Toverboek. En dat gaat natuurlijk fout … Lees ook over de andere avonturen van Foeksia en leen een boek uit de bieb of online Bibliotheek.

• Kijken!

Foeksia is heel beroemd. Zo beroemd dat er zelfs een film over haar is gemaakt. Bekijk hier de trailer.

• Doen!

Geef Foeksia de mooiste toverkleuren met deze kleurplaat.

Of doe de vrolijke Kwarkdans, samen met Foeksia

(Bron: https://www.leopold.nl/)

• Weten

De schrijver van de boeken over Foeksia, Paul van Loon, bedacht haar veertig jaar geleden. Op een dag vloog ze zomaar zijn hoofd binnen. Tja, dat krijg je met heksjes en toverkracht.
    (Bron: https://www.leopold.nl/)