• Het vrolijke lente voorleesboek - Marianne Busser

In dit vrolijke voorleesboek staan allemaal versjes en liedjes over de lente. En verhaaltjes over Beertje Benjamin die graag een felgekleurde vlinder wil worden, kaboutertje Jan die een bloembol krijgt, en Daan en Doortje die een wedstrijd doen. En wat zaait het groene varken toch voor zaadjes in zijn tuin?

• Lezen

Dit vrolijke voorleesboek is te leen in de bibliotheek. En als e-book via de Online Bibliotheek.

• Luisteren

Lieve en vrolijke lentegeluiden: wat hoor jij allemaal op dit filmpje van muziekschool.net?

• Kijken!

Kijk mee naar dit vrolijke filmpje en luister naar een liedje over de zon die wakker wordt, over bloemen plukken en lekker buiten rennen.

• Doen

Bloemen kun je plukken en in een vaas zetten, maar wist je dat je ook kunt stempelen met bloemen? Kijk maar eens hoe Jakob, Valentijn en Fanny dat doen in dit filmpje van Schooltv. Misschien wil je het zelf ook weleens proberen?

• Weten

Het wereldrecord schommelen is 36 (!) uur lang achter elkaar. Patrick Cooper (17) uit Nieuw-Zeeland ging zaterdagochtend schommelen. Zondagavond stapte hij pas weer van de schommel af. Ben jij ook zo dol op schommelen of is dat toch wel erg lang? (kidsweek.nl)

• Het lammetje dat een varken is – Pim Lammers

Een lammetje met schone witte wol dat in de modder wil rollen? Dat kan toch helemaal niet! Nee? Let dan maar eens goed op. Het is lente en nog veel meer.

• Lezen

Wil je weten hoe het met het bijzondere lammetje afloopt? Leen het boek snel in de bibliotheek.

• Luisteren

Luister en geniet op van dit grappige verhaal van Pim Lammers en Mila Praagman met een vette knipoog, voorgelezen door juf Maartje.

• Doen

Op deze vrolijke kleurplaat van Natuurmonumenten barst het van de dartelende lammetjes.
    En eh, als-ie af is, wel de kleurplaat door de modder laten rollen, hè? Speciaal voor de juffen en meester heeft de bibliotheek in Den Haag deze leuke lesbrief bij het boek gemaakt, boordevol lesideeën.

• Weetje!

Hoe kan een lammetje tussen al die schapen zijn eigen moeder terugvinden? Ze lijken allemaal zo op elkaar. Nou? Ze herkennen de speciale geur en het specifieke geblaat van hun moeder. Willem Wever legt het in dit schattige lammetjesfilmpje allemaal uit.

• Greta en de reuzen - Zoë Tucker

Als je lekker buiten het voorjaar wilt opsnuiven en schone lucht happen, heb je natuurlijk wel flink wat bomen nodig. Dus als een stelletje reuzen ineens alle bomen gaat kappen, moet je wel in actie komen. Nou, laat dat maar aan Greta over …

• Lezen

Dit inspirerende prentenboek over het redden van het bos is te leen in de bieb en als e-book in de Online Bibliotheek.

• Kijken!

Luister naar het dit heerlijk eigenzinnige prentenboekverhaal met een groene boodschap en ga op in de mooie tekeningen in warme, natuurlijke kleuren, vol vuur voorgelezen door Evi Hanssen.

• Doen!

Achterin het boek staan tips over wat je zelf kunt doen om goed voor de aarde te zorgen, hoe jong je ook bent. Zoals lopen, rennen of fietsen in plaats van op de achterbank klimmen. Of zuinig zijn op je speelgoed en het repareren als het kapot is in plaats van nieuw kopen. Hup, gewoon doen!

• Weten

Weet je dat Greta echt bestaat? De echte Greta Thunberg woont in Zweden. Ze maakt zich veel zorgen over het klimaat. Zelfs zo veel, dat ze weigerde nog naar school te gaan en een protestactie begon. Nu is Greta wereldberoemd als het meisje dat ervoor vecht om de aarde te redden (wikikids.nl).